Berniukas ar mergaitė: kokie požymiai nėštumo metu byloja apie lytį?

Galbūt jūs negalite sužinoti būsimo kūdikio lyties arba nusprendėte laukti siurprizo, tačiau yra tam tikri požymiai, kurie prognozuoja kas jums gims. Pabandykite paspėlioti - tai bus smagi laiko leidimo forma laukiant didžiojo įvykio.


Kai kurios moterys mano, kad stiprus pykinimas rytais reiškia, kad būsimo mažylio kambarį jau galima dažyti mėlynai – esą gims berniukas. Yra ir daugiau panašių teorijų, kurios jokio mokslinio pagrindo neturi, tačiau paspėlioti visada galima.


Populiariausi prietarai dėl kūdikio lyties:


Anot vienos teorijos, jeigu ant siūlo pririštas ir virš pilvo laikomas žiedas pradeda švytuoti į priešingas puses, gims berniukas, o jeigu jis sukasi ratu, susilauksite mergaitės.


Jeigu nėščios moters pilvas yra žemai ir atsikišęs į priekį, pasaulį išvys berniukas, jeigu pilvas aukštai ir apvalesnės formos - gims mergaitė.


Yra toks prietaras, kad būsimo kūdikio lytį nuspėti galima paprasčiausiai atlikus tam tikrus skaičiavimus: mamos amžių metais reikia pridėti prie mėnesio, kada ji pastojo, ir jeigu išeina neporinis skaičius - gims mergaitė, jeigu porinis - berniukas.


Dar viena teorija byloja, kad nėštumo metu mėgstanti saldžiai valgyti būsimoji mamytė po širdimi nešioja mergaitę, o teikianti pirmenybę aštriam maistui - berniuką.


Kai kurios mamos tiki, kad kūdikio širdies plakimo greitis yra atsakymas į klausimą apie kūdikio lytį: jeigu vaisiaus širdutė plaka daugiau kaip 140 dūžių per minutę dažniu, gims mergaitė, jeigu mažiau - berniukas.


Mamos pasakoja savo istorijas


„Mano mama tiki, kad lytį galima atspėti pagal pilvo aukštį. Jeigu jis žemai, netoli gaktos, bus berniukas, o jeigu aukštai, po krūtine - mergaitė. Ji turi dvi dukras ir pasakoja, kad mes abi buvome aukštai. Ji buvo įsitikinusi, kad man gims berniukas, nes pilvas buvo žemai. Paaiškėjo, kad ji buvo teisi!"


„Teigiama, kad jeigu nori saldaus maisto (kaip buvo man), turėsi mergaitę, ji man ir gimė. Tačiau daugiau apie tai nieko nežinau!"


„Skaičiau, kad berniuko atveju sperma juda greičiau, tačiau neilgai išsilaiko, o mergaičių atveju ji juda lėčiau, bet yra gyvybinga kelias dienas. Tad jeigu žinai kada vyksta ovuliacija, gali nuspėti lytį. Tačiau jeigu lytiniai santykiai buvo trys dienos iki ir dar tą dieną, tuomet gali būti arba mergaitė (vis dar laukianti) arba berniukas (greitai judantis)".


„Žinau tai pagal šeimos istoriją. Aš žinau, nes auginu mažą berniuką. Mano mamą rytais labai pykino su manimi ir mano jaunesniąja seserimi, bet to nebuvo, kai ji laukėsi mano brolio. Manęs rytais nepykino (man pasisekė!) ir po 20 savaičių atlikus ultragarso tyrimą tai pasitvirtino!"


Ekspertų nuomonė


Medikai pripažįsta, jog yra keletas prietarų apie būsimo vaiko lytį, kurie viešai nuskamba dažniau nei kiti. Vienas jų teigia, kad kūdikio lytį galima nustatyti priklausomai nuo moters pilvo formos ir padėties. Tačiau gydytojai nesileidžia į diskusijas šia tema, jų manymu, nėra jokių tai patvirtinančių mokslinių įrodymų.


Kitas didelio susidomėjimo sulaukiantis mitas - jeigu būsimą mamą labai kankina rytinis pykinimas, jai gims mergaitė. Tam yra šioks toks pagrindas. Dėl hormonų moteris gali jaustis labai prastai, o jeigu ji laukiasi mergaitės, jos organizme padidėja estrogeno kiekis, dėl ko dažnai pykina. Tačiau yra daug moterų, kurias kankino ši problema, tačiau joms gimė berniukai. Taigi, tai nėra tikslus identifikavimo metodas.


Specialistų teigimu, pats veiksmingiausias ir tiksliausias kūdikio lyties nustatymo būdas - ne per anksti atliktas ultragarso tyrimas. Jeigu bandysite tai išsiaiškinti anksčiau ( ir tuo patikėsite), gali tekti vaikų kambarį perdažyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis