Ar prigis Lietuvoje amerikietiška baby shower tradicija? FOTO

Kaip pasaldinti paskutines būsimos mamos savaites prieš gimdymą? Geriausia - kūdikio sutiktuvėmis! Ši iš JAV atkeliavusi tradicija vis labiau populiarėja ir Europoje. Tačiau ką iš tiesų reiškia tas iš amerikietiškų filmų pažįstamas paprotys? Siūlome šiek tiek informacijos ir patarimų smagiam vakarėliui.


Amerikietiška tradicija

Paprastai šeimininkėmis tapusios draugės nedideliu vakarėliu sutrumpina jaudinamą būsimos mamos laukimą prieš gimdymą. 

Vida Press

Nėščioji apipilama dovanomis – jai ir laukiamam kūdikiui tiesiog lyja lauktuvėmis. Iš čia ir kilęs pavadinimas „baby shower". Tai proga bičiuliams ir geriems pažįstamiems parodyti, kaip jie laukia naujojo pasaulio piliečio. 

Vida Press

Būsima mama padidina pradinį kraitelį ir dar sykį atsiduria dėmesio centre – juk paskui svarbiausias bus naujagimis. Kadaise šis amerikietiškas paprotys buvo skirtas paruošti mamą naujajam jos vaidmeniui.

Vida Press

Kada ir kur?

Geriausiai švęsti paskutinįjį nėštumo trimestrą, kai mama dar pakankamai judri ir norės pasimėgauti laiku, praleistu su svečiais. Kur vyks vakarėlis ir ar jame pageidaujami vyrai - spręsti teks individualiai. 

Vida Press

Svarbu, kad būtų smagu, jauku, kad būsimam mama nenuvargtų. Ir dar svarbu prieš kviečiant svečius apsispręsti, ar vakarėlis bus staigmena nėščiajai.

Vida Press

Kas vakarėlį pavers tikromis kūdikio sutiktuvėmis?

Girliandos su žodžiais, skelbiančiais, kad bus mergytė (ar berniukas), rožiniai konfeti, žydri oro balionai. 

Vida Press

Leidžiama viskas - tai fantazijos valia. Svarbu, kad būtų linksma. Jei naujojo žemės gyventojo lytis dar nežinoma, irgi ne problema. Puikių dekoravimo idėjų rasite ne vien rožiniame ar žydrame spektre. 

Vida Press

Vaišėmis dažniausiai pasirūpina patys svečiai - kiekvienas šio to atsineša: tikrai pakaks keksiukų, nealkoholinio putojančio vyno, pyragėlių ir užkandžių.

Žaidimų, žaidimų, žaidimų!

Svarbiausias užsiėmimas per kūdikio sutiktuvėsžaidimai kūdikio laukimo tema. Kiekvienam bus ko išmokti. Paprastos lenktynės, kas greičiau išgers, ant buteliuko užmovus žinduką staiga tampa ne tokios jau paprastos. Linksma ir gurmaniška: nuimti etiketes nuo vaikiškų tyrelių stiklainėlių - tegu svečiai atspėja, ką ragauja. 

Vida Press

Dar viena spėlionė: kokia būsimos mamos pilvo apimtis. Gerą nuotaiką garantuoja žaidimas „Tik nesakyk „kūdikis"". Kiekvienam svečiui vakarėlio pradžioje užkabinamas žindukas. Visiems griežtai prisakoma neištarti žodžio „kūdikis'. Pastebėjusysis, kad kitas tą žodį pasakė, gauna jo žinduką. Laimi tas svečias, kuris baigiantis vakarėliui būna surinkęs daugiausiai žindukų.

Vida Press

Dovanos ir tortas iš vystyklų

Kiekvienas svečias atneša dovaną būsimai mamai. Ypatingas nuotraukų albumas, šliaužtinukai, retas ar neįprastas kūdikio reikmuo - visu tuo vakarėlio garbės viešnia tikrai apsidžiaugs.

Vida Press

 Amerikietiškose kūdikių sutiktuvėse ypač populiarūs vadinamieji „vystyklų tortai" (diaper cakes). 

Vida Press

Šis tortas primena vestuvinį, tik sudedamas iš vystyklų ir puošiamas kūdikio reikmenimis.

Vida Press

Beje, tradiciškai ir svečiai gauna padėkos dovanėlę iš vakarėlio šeimininkų - dažniausiai tai būna maišelis saldumynų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis