Sąrėmiai, kurie išgąsdina ir suklaidina nėščiąsias

Šiuos sąrėmius kai kurios moterys ima jausti nuo nėštumo vidurio, kitos - prieš pat gimdymą, o trečios tvirtina nežinančios, kas tai yra. Parengiamieji, dar kitaip vadinamieji Braxton Hicks sąrėmiai moteriai yra nepavojingi ir turi būti išmokti atskirti nuo tikrųjų.

Braxton Hicks sąrėmiai – kas tai yra?


Braxton Hicks sąrėmiai yra neskausmingi, nereguliarūs gimdos susitraukimai, nors kai kurios moterys jų metu patiria tam tikrą diskomfortą. Laikui bėgant šie susitraukimai nepasidaro stipresni, dažnesni ir ilgesni, nes jie yra parengiamieji, o ne gimdymo sąrėmiai. Kiekvienas sąrėmis trunka apie 30 sekundžių, nors gali užsitęsti ir iki 2 minučių. Paprastai moterys jų patiria ne daugiau nei keturis per valandą.


Kodėl vyksta Braxton Hicks sąrėmiai?


Braxton Hicks sąrėmiai pagerina kraujo tekėjimą į gimdą ir placentą bei padeda perduoti deguonį vaisiui. Kai kurie medikai mano, kad tokiu būdu kūnas ruošiasi gimdymui - tai tarsi gimdos raumenų treniruotė. Paskutinėmis nėštumo savaitėmis Braxton Hicks sąrėmiai padeda kūdikiui apsiversti, kad jis būtų pasiruošęs gimdymui.


Sąrėmio metu jūsų pilvas bus gana kietas. Žvelgdama į veidrodį, galite pamatyti, kaip sąrėmio metu įsitempia jūsų raumenys. Kai kurios moterys teigia, jog sąrėmio metu galėjo išvysti vaisiaus pozą gimdoje.


Kas jaučia Braxton Hicks sąrėmius?


Braxton Hicks sąrėmiai prasideda anksti, tačiau jų galite nejusti net iki antro ar trečio trimestro. Kuo didesnė gimda, tuo labiau juntami yra sąrėmiai. Visos moterys patiria Braxton Hicks sąrėmius, tačiau ne visos juos jaučia. Kai kurios moterys juos pajunta labai anksti, o kai kurios juos pajunta tik paskutinėmis nėštumo savaitėmis.


Ar Braxton Hicks sąrėmiai sukelia kokias nors problemas?


Braxton Hicks sąrėmiai yra normali nėštumo dalis ir dėl jų nereikia nerimauti. Be to, jų nejautimas taip pat yra normalus - tai reiškia, kad jūs tiesiog nejaučiate kaip jie vyksta. Jei juos jaučiate, viskas yra gerai ir jokių papildomų atsargumo priemonių imtis nereikėtų.


Ką turėčiau daryti, jei jaučiu Braxton Hicks sąrėmius?


Paskutinėmis nėštumo savaitėmis Braxton Hicks sąrėmių metu galite jausti didesnį diskomfortą, nes jūsų gimda yra labai padidėjusi.


Norėdama išvengti diskomforto, galite pamėginti štai ką:


- Pakeiskite veiklą arba poziciją. Jei sėdite, pamėginkite atsistoti, pasivaikščioti arba lengvai pasimankštinti. Jei stovite, pamėginkite atsigulti ant kairės pusės. Pastebėsite, kad tempo sulėtinimas palengvina sąrėmius.


- Jei galite, pamėginkite išsimaudyti šiltoje vonioje. Tai gali sustabdyti sąrėmius arba pastebėsite, kad šiluma jus atpalaiduoja ir sumažina jaučiamą diskomfortą.


- Išgerkite stiklinę vandens. Braxton Hicks sąrėmius gali paskatinti dehidratacija. Nėščioms moterims reikia gerti kuo daugiau vandens, tad visada verta išgerti stiklinę vandens - gal tai padės.


- Sąrėmius gali paskatinti ir pilna šlapimo pūslė (juk tiek daug gėrėte, norėdama sustabdyti anksčiau jaustus Braxton Hicks sąrėmius!), tad pirmyn į tualetą.


- Artėjant nėštumo pabaigai sąrėmiai gali darytis vis nemalonesni, tačiau jie vis tiek nebus tokie stiprūs, ilgi ir vis dažnėjantys, kokie būna tikri gimdymo sąrėmiai.


Jei nerimaujate, jog jūsų sąrėmiai neatitinka čia pateikto aprašymo ir gali būti gimdymo sąrėmiai, kreipkitės į medikus.


Jei jaučiate ne tik sąrėmius, bet pastebite kraujavimą, jaučiate skausmą nugaros apačioje, pastebite išskyras iš makšties arba viduriuojate, kuo skubiau skambinkite savo akušerei.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis