Akušerė: tai vienas keisčiausių gimdymų, kokį mačiau

Portale TavoVaikas.lt esame rašę apie daugelį tikrai keistų gimdymų: kuomet moteris pagimdo per labai trumpą laiką, kai gimdymo metu moteris patiria orgazmą ar gimę dvynukai turi skirtingą odos spalvą.

Istorija, kuri nutiko Jungtinėje Karalystėje ir buvo aprašyta šios šalies žiniasklaidoje, mūsų dėmesį atkreipė dėl išties labai keistų aplinkybių. Ar galima pramiegoti savo gimdymą? Pasirodo, kad taip. Ir tą patyrė viena britė, kuri vieną skausmingiausių savo gyvenimo patirčių – gimdymą – ėmė ir kone pramiegojo!

23 m. Alice Payne nubudo po valandą trukusio miego ir suvokė, kad jau beveik pagimdė sūnų Philipą. Kaip taip galėjo nutikti? Moterį pakalbino "Daily mail".

JK Derbišyro grafystėje gyvenančiai moteriai gimdymo metu buvo skirta nuskausminančių medikamentų. „Kadangi gimdos susitraukimus ir sąrėmių stiprumą fiksuojantis aparatas veikė netinkamai, gydytojai nesuprato, kad gimdymo procesas pažengęs kur kas toliau, - pasakojo Alice žurnalistams. – Taigi man buvo duota vaistų, kad nusnūsčiau porą valandų, tačiau vos po 30 minučių jie suvokė, kad esu pasirengusi stumti, ir vaikas jau beveik užgimęs."

Neįprastas gimdymas vyko baigiantis 2016 metams, gruodžio 16 dieną. Buvo 38 nėštumo savaitės, kai gydytojai konstatavo, jog sūnus gimdoje nustojo augti, yra visiškai subrendęs ir jam laikas gimti. Nors gimdoje tuo metu dar buvusiam Philipui jokių problemų nekilo, gydytojai vis tik nusprendė moteriai dirbtinai sukelti gimdymą, kol vaisiaus saugumui nekilo joks pavojus.

Po dieną trukusio stebėjimo medikai nusprendė moteriai sušvirkšti vaistų ir paspartinti gimdymą. Alice puikiai prisimena - tada buvo 22.30 val. Medikai stebėjo gimdos susitraukimus ir skatinamųjų vaistų injekcijomis didino sąrėmių intensyvumą.

Varginama didelių skausmų, moteris paprašė duoti jai kančias sumažinsiančių nuskausminamųjų vaistų. Tada jai buvo skirta stipri vaistų dozė, nes tuo metu nebuvo manyta, kad moteris tuoj pagimdys.

Moteris, gavusi nuskausminamųjų, užsnūdo, tačiau būtent tuo metu medikai sunerimo, supratę, kad jos gimdos kaklelis atsivėręs 10 cm, ir vaikas pasirengęs gimti, tereikia stumti. Medikai buvo pasirengę ją vežti į operacinę, tačiau net ir pusiau miegodama moteris sugebėjo išstumti vaisių lauk. Nubudo A. Payne likus 10-15 minučių iki gimdymo pabaigos, o vos tik pagimdžiusi moteris ir vėl užmigo.

Kalbintoji ligoninės akušerė šį gimdymą apibūdino kaip vieną keisčiausių savo praktikoje matytų gimdymų. Laimė, viskas baigėsi gerai. Iš ligoninės tėvai su sveiku naujagimiu išleisti po dviejų dienų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis