Ar tikrai po gimdymo moterys mažiau rūpinasi savo išvaizda

Įdomu, ką manote jūs? Išsakykite savo nuomonę komentaruose!

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad sulaukusios pirmagimio ir iki jam sueina ketveri, 21 proc. bričių pamiršta trumpus sijonus, 18 proc. aukštakulnius išmaino į patogius lygiapadžius, 17 proc. atsisako siaurų džinsų, o 15 proc. giliai spintoje paslepia kūno formas išryškinančias sukneles. Paprasčiau tariant, jaunos mamos pirmenybę pradeda teikti ne grožiui, o patogumui. Ar taip pat elgiasi ir lietuvės, savo patirtimi dalijasi penkios mamos.


Rimantė, 2 metų berniuko mama:


„Pirmą pusmetį išties visai nerūpėjo, kaip atrodau. Dar buvau neatsikračiusi didžiosios dalies svorio,todėl į iki nėštumo turėtus drabužius netilpau. Turėjau porą patogių, laisvai krentančių trikotažinių suknelių ir dar nėštumo gale dėvėtus drabužius. Pirmuosius mėnesius net į dušą nueiti būdavo tikra šventė ir atgaiva, todėl tikrai nesukau sau galvos apie drabužių grožį. Svarbu, kad švarūs ir nesuplyšę.


Lūžis įvyko, kai vaikučiui suėjo 6 mėnesiai. Baigiau maitinti savo pienu, todėl ėmiau vėl kvėpintis. Be to, suorganizavome krikštynas, tad pasisiuvau naują suknelę ir pirmą kartą apsiaviau aukštakulnius. Grįžo noras puoštis: įsigijau kelis naujus drabužius, papuošalus, apsilankiau kirpykloje.


Ko iki šiol nebedarau, tai nelakuoju ir neauginu nagų. Taip pat labai įpratau avėti lygiapadžiais, nuo aukštakulnių labai greitai paskausta kojas. Anksčiau mėgau ryškius, prabangaus audinio drabužius. Dabar renkuosi neutralesnių spalvų, lengvai skalbiamus, nesiglamžančius. Paprasčiausiai neturiu laiko, o dėmių su mažu vaiku atsiranda dažnai. Mažiau naudoju makiažo, bet labiau rūpinuosi savo oda – tiek veido, tiek kūno. Kol kas neinu į grožio salonus, visas reikiamas procedūras atlieku namuose. Ir laiko nėra, ir šiaip yra kur kitur išleisti pinigus."


Karolina, 2 ir 4 metų vaikų mama:


„Labai greit po gimdymo pradėjau ir kvėpintis, ir į grožio saloną nuėjau. Su kūdikiu pora valandų gali pabūti ir jo tėtis. Man buvo svarbu sau atrodyti gražiai. Be to, veido procedūros ar masažai labai gerai atpalaiduoja, grįždavau pailsėjusi. Nėštumo metu priaugau nedaug kilogramų, tad po poros mėnesių jau tilpau į senus drabužius. Tiesa, įsigijau kelias poras naujų batų – lygiapadžių. Su jais gerokai patogiau stumti vežimėlį.


Atsiradus vaikams, mano apranga pasipildė džinsais, madinga sportine apranga, patogesniais drabužiais. Manau, galima gražiai atrodyti ne tik vilkint prigludusia suknele ir avint batelius su 12 centimetrų pakulne. Pradėjau rengtis kiek moteriškiau ir sportiškiau – stilius tapo brandesnis, o ir judu gerokai daugiau."


Andželika, 3 ir 5 metų vaikų mama:


„Gimus pirmagimei, kelis mėnesius neišlindau iš sportinio kostiumo. Net kontaktinių lešių per dienų dienas neįsidėdavau – nešiojau akinius, ko anksčiau nebūdavo. Praėjo geras pusmetis, kol ryžausi nueiti į kirpyklą ir nusidažyti plaukus – po gimdymo siaubingai slinko plaukai. Visai kitokia situacija buvo gimus antrai dukrytei. Jau po kelių mėnesių susitvarkiau plaukus, dar po kelių – prisiauginau blakstienas, apsilankiau soliariume.


Svorį numečiau gana greitai ir po pirmo, ir po antro gimdymo, todėl tilpau į senuosius drabužius. Prieš nėštumus labai mėgau trumpas sukneles ir sijonus. Šis pomėgis nesibaigė gimus vaikams. Ir dabar dėviu mini sukneles. Taip pat esu prisiekusi aukštakulnių gerbėja. Tarp pirmo ir antro vaiko buvau juos kiek primiršusi, tačiau jau pora metų vėl aviu tik batus aukšta pakulne. Mano stiliui vaikų gimimas daug įtakos neturėjo. Tiesa, spintoje padaugėjo sportinių kostiumų. Tačiau renkuosi juos prigludusius, ryškių spalvų. Tikrai nevaikštau su nutįsusiais ar suplyšusiais drabužiais.

Anksčiau patikdavo kiek kuklesni papuošalai, dabar puošiuosi ryškiai, ypač patinka ilgi, masyvūs auskarai. Tiesa, jų negalėjau segėti, kol vaikai buvo dar kūdikiais. Paprasčiausiai būtų juos išplėšę."


Agnė, 1,5 metų mergaitės mama:


„Į savo senuosius drabužius kol kas tiesiog netelpu. Tačiau dėl to nelabai pergyvenu. Iki šiol auginu dukrytę ir vis dar ją žindau, todėl man svarbiau patogumas. Turiu pora taip vadinamų haremo kelnių, džemperių, kelias trikotažines laisvas sukneles vasarai. Apsirengiu taip, kad man būtų patogu, o aplinkinių nuomonė nelabai rūpi.


Kai sėdi namuose, nėra didelio noro puoštis. Visą laiką skiriu savo dukrytei – ji labai judri. Be to, gyvenu ne miesto cente, tai niekas labai ir nemato. Plaukų nekirpau ir nedažiau nuo pat nėštumo pradžios, naudoju tik ekologišką kosmetiką. Taip pat visai nesikvėpinu. Bijau pakenkti savo vaikui.


Gimus vaikui, mano išvaizda ir drabužinė pakito iš esmės. Išvaizdai neskiriu tiek daug laiko, per dvejus metus aukštakulnius avėjau gal tik vieną kartą – per draugų vestuves, drabužiai taip pat nėra stilingi. Nebedėviu džinsų, liemenuotų suknelių, atsisakiau gilių iškirpčių. Nebesipuošiu ir nebesidažiau – nematau prasmės."


Ingrida, 4 metų mergaitės mama:


„Aukštakulniai porai metų po vaiko gimimo buvo dingę iš mano aprangos. Nepatogu nei vežimėlį stumti, nei vėliau su vos paeinančiu pypliu vaikštinėti. Tačiau sugrįžus į darbą labai greitai grįžta ir ankstesnis stilius. Niekada nemėgau rengtis iššaukiančiai, spintoje buvo daug griežtų kostiumėlių. Todėl aprangą papildžiau tik didesniu kiekiu laisvalaikio drabužių.


Stipriai keitėsi tik veido ir kūno priežiūra. Ėmiau naudoti ekologiškus produktus – nuo kremų iki kvepalų ir kosmetikos. Tiesą sakant, net buitinę chemiją pakeičiau į ekologišką. Taip pat ir pirkdama naujus drabužius stengiuosi rinktis neapdorotus chemiškai, tačiau tokių pasirinkimas labai mažas ir skurdus."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis