Laura: nėštumas ir gimdymas yra ypatinga moters patirtis

Motinos dienai skirtas gimdymo istorijų konkursas „Gimties stebuklas“ tęsiasi. Laukiame pasakojimų elektroniniu paštu portalas@tavovaikas.lt ir šiandien publikuojame Lauros laišką.

Nors mano vaikeliui jau 6 mėnesiai, tačiau atrodo, kad viskas vyko vakar.

Nėštumą ir gimdymą atsimenu su nostalgija. Kad ir kaip buvo kartais sunku, tai neapsakomai ypatinga patirtis.

Bet apie viską nuo pradžių.

Buvo 2016 metų vasario 14 diena. Meilės diena. Žinau, kad turi būti „ tos dienos", bet kankina keistas jausmas. Užmerkiu akis ir matau dvi ryškias raudonas juosteles. Nieko nelaukusi pasidarau testą. Ir ką galvojat, net laukti nereikėjo - dvi ryškios raudonos juostelės!

Parodžiau vyrui, stojo tyla... Gal 15 min tylėjom, bet po to užplūdo toks džiaugsmas, kad negalėjau nustoti šypsotis. Norėjosi visiems rėkti, kad laukiuosi!

Pirmi trys mėnesiai buvo sunkoki. Kankino silpnumas. Bet praėjus pirmam nėštumo trimestrui jis dingo. Ir visai nepykino. O juk tai labai gerai.

Sunkiausia buvo tai, kad labai netoleravau maisto, todėl turėjau itin atidžiai stebėti, ką valgau. Bet ir tai buvo tik į naudą, nes maitinausi iš tiesų labai sveikai.

Visi tyrimų rezultatai buvo puikūs.

Nėštumo metu labai ruošiausi gimdymui, todėl suėjus 40 nėštumo savaičių ir prasidėjus gimdymui buvau visiškai rami. Nuvažiavau į gimdymo namus taip pat rami. Toji ramybė neapleido iki pat vaikučio gimimo.

Pats gimdymas buvo komplikuotas, teko naudoti vakuumą, bet ir tai manęs neišgąsdino. Tai yra taip ypatinga, kad tikrai kartočiau dar ir dar!

Mes, moterys, esam apdovanotos galėjimu užauginti savyje vaikelį, galėjimu gimdyti, maitinti. Tai yra nuostabu!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis