Lietuvės atvirauja, kokių įžeidimų patyrė per nėštumą ir gimdymą iš medikų

(7)

"Neėsk, nes ir taip stora kaip karvė", "Negersi vitaminų, vaikas bus besmegenis", - štai tokių "patarimų" iš nėštumą ir gimdymą prižiūrinčių medikų yra girdėjusios mūsų mamos. Sunku patikėti, kad taip vis dar būna. Deja...

Nėštumo metu būsimos mamos tampa itin jautrios. Kiekvienas neigiamas žodis keliauja giliai į širdį ir ten užsilieka ilgam. TAVO VAIKAS socialiniame tinkle Facebook paklausėme mūsų skaitytojų, ar jos turi nuoskaudų iš nėštumo laiko ir gimdymo. Pasirodo, kad taip. Štai kokie nemalonūs prisiminimai yra likę moterims iš tų laikų:


"Kai nėštumo pradžioje visa laiminga pasirodžiau ginekologei, ji greit mano džiaugsmą užgesino pasakius, kad po pirmo nesėkmingo mano nėštumo "visko gali būti" ir antrąkart, todėl liepė ateiti tik praėjus dvyliktai savaitei. Kai pasirodžiau anksčiau, nes buvo iškilę tam tikrų nesklandumų, kurie mane išgąsdino, elgėsi su manim grubiai, kad neva aš "per daug panikuoju". Iškart prisirašiau pas kitą, ir viskas toliau vyko sklandžiai. Nereikia nėščioms moterims tokių daktarių, kurios jas įskaudina".

**


"Gimdžiau prie „superinio" kolektyvo, nors baisiai bijojau pas vieną gydytoją pakliūti, gerai, kad nepakliuvau. Na, o ginekologė pagal nuotaiką bendravo, tai gerai nusiteikus, tai nelabai, tik vienu metu buvo sunervinę, kai kažkokius popierius davė pildyti, o aš paklausiau, kuriuos langelius pildyti, kurių - ne. Tai išsišaipė iš manęs, kad aš „mat aukštąjį baigusi, o nieko nesuprantu". Dar per pirmąjį vizitą bandė mane „paprotinti", kokia aš mat neatsakinga ir bloga, kad po mokslų pastojau, apie vaiką negalvoju, nedirbanti mat, iškart būsiu bloga motina".

**


"O man 9 nėštumo savaitę pareiškė, kad kūdikis neturės rankyčių ir kojyčių!"

**


"Aš į ultragarso tyrimą su vyru atėjau ir sakau gydytojai, kad norim visi 3 būti. „Tai gerai, einam visi 5", - atsakė ji. Galvojau, oho, kokia pikta, o pasirodo ji irgi laukėsi".


Shutterstock nuotr.


"Man gimdant gydytoja išbarė, kad šiuolaikinės moterys esam dabar tokios silpnos, kad pačios vaikų nesugebam pagimdyti. Mano gimdyme prireikė vakuumo pagalbos".

**


"Aš kai gimdžiau, gydytoja barėsi: „Ko čia rėki? Nerėk!" O man taip skaudėjo...“

**


"Mane išvadino karve, nes jau buvau priaugus 15 kg. Liepė nustot ėst. Bet svoris tiesiog nuo oro augo. Kai grįžau į Didžiąją Britaniją ir tai papasakojau savo gydytojai, liepė nekreipt dėmesio, nes kiekvienas organizmas žino, ko ir kiek jam reikia. Tada nustebau. Bet tai pasitvirtino - po gimdymo trečią mėnesį svėriau tiek, kiek iki nėštumo. Per nėštumą priaugau 32 kg, po gimdymo numečiau 43 kg".

**


"Gimus sūnui, daktarės pirmi žodžiai buvo „Jums gimė nesveikas vaikas". Bet mes viską įveikėm, ir dabar mūsų 10 mėn. berniukas nuo savo bendraamžių tik truputėlį raida atsilieka, nes jau turėjo 3 operacijas ir 6 narkozes".

**


"Teko patirti tokį akibrokštą, kad gyvenime turbūt nepamiršiu, kaip tada skaudėjo širdį. Buvau iš tų smalsučių, kurios nori žinoti, kas pilvelyje gyvena. Pirmą kartą nesimatė. Po kiek laiko važiuoju vėl. Mano daktarė buvo atostogose, na, galvoju, nueisiu pas kitą gydytoją. Rankose laikau siuntimą, laiminga, nes jau tuoj sužinosiu lytį, praveriu duris. Išlenda apvalutė medikė ir klausia „Kokios bėdos?" Atsakiau, kad bėdų nėra, tiesiog norisi pasižiūrėti, ar mažyliui viskas gerai ir labai domina lytis. „Ko čia atvažiavai? Džiaukis, kad sveiką vaiką nešioji, o lytį sužinosi, kai gims", - išrėžė man ir užtrenkė duris prieš nosį. Net nepajutau, kaip skruostais pradėjo ristis ašaros, išėjau iš ligoninės verkdama... Žmonės sužiuro, pilvas nemažas, o aš verkiu ir sustoti negaliu. Visą kelią (30 km) praverkiau autobuse, tik grįžus šiek tiek nurimau. Supratau, kad savo daktarės nekeisiu į jokią kitą. Vėliau sužinojau, kad gims sūnus".

**


"Man gimdymo metu akušerė metė: „Sau vaiką „gimdaisi", ne man", taip nemaloniai pasijutau. O nėštumo metu prižiūrėjo nuostabus ginekologas".


Shutterstock nuotr.


"Palinkėjau ginekologei gerų atostogų, o ji man išrėžė, kad „ne už mano pinigus atostogauja". Dar kitą kartą sakė, kad jei negersiu būtent tų jos rekomenduojamų vitaminų, mano vaikas bus besmegenis".

**


"Mane kai siuvo, kadangi jaučiau kiekvieną adatos dūrį, neišvėrusi surėkiau „B..., ką jūs darot, aš viską jaučiu". Pakėlusi galvą „siuvėja" sako: „Ė, o kaip tu vaiką auklėsi taip kalbėdama?" Žinot, susiuvo maždaug taip: greičiau siuvu ir einu kavos gerti. Dabar praėjo jau du mėnesiai beveik, o aš vis dar jaučiu guzelius siuvimo vietose".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis