Mano gimdymo istorija: auglys ir siūlymas daryti abortą

Kristina sako jau seniai norėjusi mums parašyti savo ypatingą nėštumo ir gimdymo istoriją. O ji iš tiesų tokia ir yra, nes pastojusi moteris išgirdo diagnozę: „Jums auglys".

Pirmagimis gimė daugiau kaip penkių kilogramų

Esu Kristina, man 29 metai. Auginu du sūnelius: Džiugą (5m.) ir Ąžuolą (8 mėn.). Džiugą išnešiojau lengvai, o gimdymas buvo sunkus, nes mano pirmagimis gimė labai didelis - net 5 kg ir 60 cm. Didžiuojuosi, kad jį pagimdžiau pati ir niekada jei galėčiau pasirinkti, ar daryti Cezarį, ar vėl gimdyti natūraliai - gimdyčiau tik natūraliai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Interviu su jauniausia Lietuvos ragana apie motinystės džiaugsmus ir vargus
Kas nutinka šeimai ir vaikams, jei mama per daug dirba?

Planuotas antragimis

O dabar apie Ąžuolą. Kai jau mūsų Džiugelis paaugo, su vyru nusprendėme, kad norim antro vaikelio. Taigi, nėštumas buvo planuotas. Dar nežinojusi, kad jau esu nėščia, nusprendžiau pasidaryti pilną kraujo tyrimą. Rezultatai nelabai patiko mano šeimos daktarei, todėl man buvo liepta išsitirti skydliaukę.

Dvi žinios: gera ir bloga

Pasidarius šį tyrimą, paaiškėjo, kad vienas skydliaukės hormonas pas mane yra gerokai virš normos ribų. Gavau siuntimą pas endokrinologą į uostamiestį, o gyvenu Telšiuose. Kaip visada, norint patekti pas daktarą, tenka laukti savo eilės, taip ir man buvo paskirta konsultacija tik po pusantro mėnesio.

O tarpu po kelių savaičių sužinojau, kad turėsiu antrą leliuką, buvom labai laimingi su vyru. Tačiau nuvykus pas daktarą endokrinologą sužinojau blogą naujieną - man skydliaukėje auglys!

Verdiktas - nutraukti nėštumą

Daktarė buvo negailestinga - liepė pasidaryti nėštumo nutraukimą ir atvykti operuotis. Nepamenu, kaip išbėgau iš ligoninės po tokios diagnozės, pro ašaras nemačiau kelio... Dėkui Dievui, kad tą pačią dieną dar turėjau konsultaciją ir pas ginekologą. Ši daktarė mane nuramino, nes atlikus echoskopo tyrimą pamatėme, kad vaikutis visiškai sveikas, vystosi gerai ir man jau buvo 12 savaičių nėštumas, tad nutraukti nėštumo aš tiesiog negalėjau...

Skubos tvarka buvau priimta į kito didmiesčio ligoninę, pas kitą daktarą endokrinologą. Šis taip pat mane nuramino, kad yra daromos operacijos nėščiosioms, tiesiog reikia truputį palaukti iki dvidešimtos nėštumo savaitės ir tada operuoti, mat tada geriausias laikas tiek mamai, tiek vaikučiui.

Operaciją nuspręsta daryti tuoj pat

Dar dabar pamenu, kad buvo ketvirtadienis, kai mane pasiguldė tyrimams. Kaip ir nusiraminau tą ketvirtadienį gulėdama ligoninėje, tačiau neilgai... Penktadienio rytą atėjo daktarė aptarti mano tyrimų rezultatų - diagnozė buvo bloga...

Laukti iki dvidešimtos nėštumo savaitės negalėjome, nes galėjau ir pati numirti. Buvo skubiai sukviestas daktarų konsiliumas, kurio metu nuspręsta - operuoti nedelsiant, t.y. jau pirmadienį. Tuo metu labai bijojau, bet buvau griežtai pasiryžusi viskam - kad tik išsaugočiau savo mažylį.

Daktarams tai ir buvo pirmas atvejis jų praktikoje. Tačiau, viskas pavyko gerai, auglį išoperavo ir jis - nepiktybinis.

Ąžuolas - mamos Angelas sargas

O dabar aš jau aštuntą mėnesiuką supu savo mažiuką, kurį pavyko mums išsaugoti. Net negaliu pagalvoti, kad galėjau jo neturėti. Jį vadinu savo Angeliuku, nes jei ne šis nėštumas, nežinau, kaip man būtų pasibaigę, jokių ligos požymių aš nejaučiau ir ko gero nebūčiau ėjusi tirtis, nes jaučiausi gerai. Ąžuolas gimė kiek mažesnis nei Džiugas - 4,5 kg 55 cm.

O toms būsimoms mamytėms noriu pasakyti, kad gimdymas, nors ir skausmingas, bet nuostabus patyrimas moters gyvenime. Jei gamta mus sukūrė, kad galėtume paleisti į gyvenimą naują gyvybę, reikia tai patirti. Šis patyrimas moterį sustiprina ir padaro ją tikra moterimi. O tas skausmas, tai yra niekis, palyginus, kokį džiaugsmą ir euforiją patiri paėmusi savo kūdikėlį pirmą kartą į glėbį!

Kristina

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis