Mano gimdymo istorija: gimdyklos vonioje jaučiausi lyg SPA

Mano gimdymo istorija turėtų ne išgąsdinti, o įkvėpti nebijoti gimdyti. Mama tapau prieš septynis mėnesius. Visai neplanuotai gimdžiau vandenyje, ir tai buvo puikus pasirinkimas.

Ankstų rytą, apie 6 valandą, mane pažadino keistas skaudenimas, supratau, kad mažiukas pradėjo belstis.

Iš pradžių skausmas buvo retas ir nestiprus, tik kai apie 10 valandą sustiprėjo, nusprendžiau vykti į ligoninę. Ten mane apžiūrėjo, palaikė pora valandų ir dar liepė važiuoti namo. Manau, kad Lietuvoje to nebūtų, bet čia, Didžiojoje Britanijoje, niekas iš karto neguldo į ligoninę. Išleisdami man liepė judėti, vaikščioti. Tai aš ir dariau - pasivaikščiojau po prekybos centrą. Apie 17.30 su vyru grįžom į ligoninę, ir po patikrinimo pasakė, kad nebeilgai liko laukti.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Papasakok savo gimdymo istoriją ir laimėk mielą dovanėlę.

Be didelių šauksmų ir riksmų ištempiau iki 20 val., o tada gydytoja pasakė, kad jau galime ruoštis greitam pasimatymui su mažyliui.

Paprašiau, kad leistų gimdyti vandenyje

Oi, su tuo gimdymu vandenyje tai man įdomiai išėjo: kai supratau, kad man lovos nebus, o teks gimdyti tiesiog ant žemės padėto čiužinio, aš pasakiau, kad „kaip šuo ant žemės negimdysiu, noriu į vandenį". Personalas greitai prileido vandens, nes per sąrėmius vandeny būti neleidžia, tik pats gimdymas vyksta vandenyje. 20.30 jau gulėjau vonioje ir 21.20 išvydau savo gražuolį sūnų.

Gimdyti vandenyje man labai patiko, džiaugiuosi, kad gydytoja su savo padėjėja labai mielos pasitaikė. Antrą kartą vėl gimdyčiau tik vandenyje. Patariu tai visoms. Nežinau, kaip Lietuvoje, bet čia per mano gimdymą atmosfera buvo nereali. Prieblanda, dega žvakės, groja muzika , guliu vonioje, vyras šalia, gydytoja parimus irgi ant vonios krašto. Jei ne sąrėmiai, sakyčiau, kad SPA... Smagu, kad čia gali iš anksto rinktis, kaip nori gimdyti ir tai nieko nekainuoja. Apie savo gimdymą negaliu pasakyti nė vieno logo žodžio.

Mažylis gimė sveikas, stiprus ir gražus.

Pabuvę ligoninėje per naktį, 8 ryto jau buvome namie. Vyras dalyvavo nuo pirmos iki paskutinės gimdymo minutės.

Manau, kad sėkmingą gimdymą lėmė psichologinis pasiruošimas, visada buvau rami, nejaučiau baimės. Kažkaip nusiteikiau, kad pagimdyti vistiek reiks, su baime ar be jos... Tad pasirinkau vidinę ramybę ir šypseną.

Gal todėl ir mano mažasis Majus leidžia mums miegoti naktimis, keliasi tik pavalgyti, visada šypsosi. Esame laimingi tėvai ir vis dažniau susimąstome apie antrą atžalą. Noriu 3 vaikų, ir manau, juos turėsiu, jei tik Dievas duos juos.

Mama Inga

Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis