Mano gimdymo istorija: jaučiau, kaip mane pjauna ir rėkiau, kad skauda

Šiuo metu užsienyje gyvenanti lietuvė gimdė du kartus: Lietuvoje ir svetur. Abiejų gimdymų įspūdžiai skiriasi kaip diena ir naktis.

Sveiki, parašyti savo gimdymo istoriją mane paskatino viena jūsų portale perskaityta gimdymo istorija. Gydytojų šiurkštumas yra baisus dalykas.

Savo pirmagimį gimdžiau 2002 -aisiais metais Lietuvoje, man tai paliko gilų randą ne tik kūne, nes atliko cezario pjūvį, bet ir širdyje. Nors tai įvyko prieš 10 metų, viską prisimenu kaip šiandien. Prisipažinsiu - po to nenorėjau gimdyti dar kartą. Buvo likusi didelė baimė.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Papasakok savo gimdymo istoriją ir laimėk dovanėlę.

Mano nėštumas buvo normalus, turėjau gimdyti birželio 22 dieną.

Numatytą dieną mažylis nesiruošė gimti, ir mane paguldė į ligoninę tyrimams. Buvo aišku,kad vaikelis didelis, daugiau kaip 4 kg. Klausimas buvo: ar pagimdysiu pati? Gydytoja atsakė, kad viską spręs jau vykstant gimdymui, kaip jis seksis.

Naktį iš birželio 27 į 28 prasidėjo sąrėmiai, ir aš išsikviečiau vyrą iš darbo, nes jis norėjo dalyvauti gimdyme. Mane perkelė į gimdyklą, skausmai buvo nepakeliami... Gimdymo metu staiga krito vaiko širdelės tonai, personalas aplink mane sujudo, sukruto. Buvau apsvaigusi nuo skausmo, beveik be sąmonės, kai davė pasirašyti popierius...Juos mačiau kaip per miglą. Vyras taip pat buvo sutrikęs, vos nenualpo.

Mane išvežė ekstra į operacinę.

Visiška narkozė. Jie labai skubėjo. Jaučiau, kaip mane pjauna ir rėkiau, kad skauda. Paskui tamsa.

Kai prabudau, vyras buvo šalia.

Gimė sūnus. Laukiau, kol atneš mažylį, bet jo neatnešė. Paklausiau medicinos seselės, kur mano sūnus. „Naujagimių reanimacijoje" - atsakė. Sūnus gimė 3:38, o man jį atnešė tik apie 11val. Verkiau pamačiusi...Esu baigusi mediciną ir pastebėjau, kad mažylio rankytės mėlynos. Tačiau paklausus man atsakė, kad tai normalu.

Perkėlė į palatą.

Ir vėl mažojo ilgai nemačiau. Niekas neatėjo ir nepaaiškino, kas vyksta.

Beje, manęs irgi neprižiūrėjo - supūliavo žaizda, ir aš negalėjau atsikelti iš lovos.

Pagaliau atvyko mano mama, ji nuėjo aplankyti mažiuko, kuris, pasirodo, tuo metu buvo prijungtas prie lašelinės. Ir vėl jokios informacijos - nieko. Mano teta iš sostinės paskambino keliems pažįstamiems medikams ir pakėlėme skandalą ligoninėje.

Kai visi sujudo, atėjo gydytoja ir pasakė, kad mano kūdikis turi stafilokoko infekciją, ir kad tai aš jį užkrėčiau.

Tai buvo košmaras!

Bet, gyvi ir sveiki, beveik po mėnesio mes iš ten išėjome. Uždarydama duris prisiekiau sau, kad čia daugiau nesugrįšiu.

Iš tikrųjų, gydytojų neatidumas ir šiurkštumas, su kuriuo susidūriau, paliko randus. Nepriežiūra, kyšio laukimas - visko buvo...

Ir dabar, po 10 metų, gimdžiau Ispanijoje. Dukrytę. Nors nėštumas buvo komplikuotas, sulaukiau daug dėmesio ir priežiūros iš gydytojų. Ir šį kartą pagimdžiau pati, esu laiminga dviejų vaikučių mama.

Mama

Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis