Mano gimdymo istorija: kas sakė, kad vyrai neverkia?

Romą su vyru aplankė rudeniniai gandrai. Išklausykime jos istoriją apie "nežiniuko" laukimą ir gimdymą. "Nežiniuko", nes per 9 mėnesius vaikutis išlaikė lyties paslaptį.

Ech, kaip smagu, kad ir aš galiu kartu su jumis pasidžiaugti savo nuostabia mažulės atėjimo istorija į mūsų šeimą. Kiek laimės, kiek džiaugsmo visa tai atneša.

Mūsų dukrytė pasirinko vėžio ženklą.

Kaip pradėjome su vyru planuoti, kad jau laikas „pirkti mažylį", ilgai laukti neteko, ir "rudeniniai gandrai" mus aplankė. Valiooo! Kaip dabar atsimenu tas ryškias dvi juosteles. Ir aš, ir vyras verkėme džiaugsmo ašaromis. Netiesa, kad vyrai neverkia.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip išmokyti vaiką užmigti be kaprizų?
Tiesa ir mitai apie seksą po gimdymo

Neštumas buvo labai lengvas ir fiziškai buvau labai stipri iki pat nėštumo pabaigos. Tik, atvirai pasakius, labai bijojau gimdymo. Labai laukėm pirmų judesių:  pirmą kartą juos pajutau 17 savaitę, manau, gana anksti.

Buvo toks juokingas įvykis.

Aš tuo metu studijavau, nėštumui buvo 19 savaičių, sėdžiu paskaitoje, ir mažylis taip bumbtelėjo, kad net pašokau pamiršusi, jog manyje kažkas gyvena.

Kas svarbiausia, kad iki galo nežinojom, ką turėsime, o juk taip smalsu. Bet taip ir teko laukti iki galo mūsų slapuko. Ir k o tik neskaičiau: ir kinų kalendorių, ir dar visokių straipsnių, bet visi rodė berniuką. Neturėjau jokios nuojautos, ką nešioju.

Gimdymo data buvo nustatyta liepos 8 d, net pranašavo, kad nesulauksim to laiko. Bet deja, teko dar ilgai pakentėti. Juk slapukui taip gera mamytę ir tėvelį pakankinti nežinioje. Ach, rašau ir rieda džiaugsmo ašaros vėl viską prisiminus.

Mūsų slapukas pasibeldė liepos 16 dieną.

Buvo truputėlį įtampos, nes jau buvo žali vandenys. Mažylio sutikime dalyvavo ir vyras. Labai dėl to džiaugiuosi. Visas gimdymas truko 8 valandas, ir ryte liepos 16 d., 8 val. 5 min., pasirodė mūsų slapukė Radvilė.

Iškart paprašiau, kad duotų man prie krūtinės mažylę. Taip stipriai priglaudžiau ją... Nors buvau silpna, bet sugebėjau verkdama pasakyti: MAŽYYYTE, JUK AŠ TAVO MAMYTĖ, O TU MANO DUKRYTĖ...  Ir prisiliečiau bučiniu prie angeliškų lūpyčių.

Mažylė gimė didelė, 4kg 400gr ir 56 cm, tad mamytei buvo darbelio. Jau buvo svarstoma apie cezario pjūvio operaciją, bet aš giliai širdy tikėjausi ir norėjau pati pagimdyti. Ir ką?! Man pavyko, tad esu labai, labai laiminga.

Tikras stebuklas, kad mes, mamytės,  galime patirti tokį stebuklą ir išnešioti po širdele dalelę savęs!

Roma

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis