Mano gimdymo istorija: tyla, prieblanda ir Noa

Gintarės gimdymo istorija žavi pozityvumu, todėl tikrai padės toms, kurios turi baimių ir jaudinasi, belaukdamos TOS dienos.

Atsikėlusi balandžio 4 -ąją, pro langą išvydau sniegu padengtus medžius.

Tačiau net tai laukimo nuotaikos nepagadino! Vyras, kaip ir kiekvieną rytą, pradėjo pašnekesiu su Noa, toks sūnelio vardas, sakydamas, kad užtenka jam tupėti šiltai, laikas ateiti į šį pasaulį.

Nors gimdymo terminas buvo balandžio 10 dieną, bet vyras turėjo išvykti į verslo kelionę. Po jų "pokalbio" pajutau lengvą skausmą. Panašiai kaip senais mokyklos laikais menstruacijų metu. Tai truko visą dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE:
5 mamų tipai, kokia esi tu?
Ar berniukus ir mergaites reikia auginti bei auklėti skirtingai?

Pašnekėjus su pora draugių nusiraminau, mat joms buvo tas pats, ir pagimdė dar po dviejų ar daugiau savaičių. Su vyru daug vaikščiojom, vedžiojom šunį, nuvykom į parduotuvę apsipirkti vakarienei. Skausmas neapleido, bet ir nevargino.

Pakalbėjau su gydytoja, ji irgi nuramino.

Liepė važiuoti į ligoninę tada, kai iš skausmo negalėsiu užmigti. Mat aš gimdyti ruošiausi Kaune, o gyvenu Marijampolėje.

Taip prabuvau iki 9 val vakaro. Apie 10 val. susipakavome daiktus ir išvažiavome į Kauną. Visą kelią praleidau prie telefono. Atvažiavom apie 11 val vakaro. Budėjusi akušerė pradėjo apžiūrą, tuo pat metu pildydama popierius, o aš atsakinėjau į jos klausimus. Vyras kantriai laukė šalia.

Akušerė paklausė, ar man skauda, nes jos aparatas nerodė, kad būtų prasidėję sąrėmiai. „Na, šiek tiek skauda, bet galiu kentėti", - su šypsena atsakiau. Tada ji manęs paprašė persirengti ligoninės rūbais ir ateiti apžiūrai. Po poros minučių pasikvietė budėjusią gydytoją ir paprašė, kad ji patvirtintų tai, ką ji mato.

Net pasiteiravau, ar kas negerai.

Gimdos kaklelis atsivėręs 8 cm ir jūs tuoj gimdysite!", - pasakė ji. Ir aš, ir jos buvome maloniai nustebę. Mano gydytoja atvyko pačiu laiku!

Praplėšė vandenis, dar pavaikščiojau truputį ir lipau ant stalo. Pora sąrėmių, ir Noa pasveikino pasaulį garsiu klyksmu.

Jis iš karto buvo paguldytas man ant krūtinės ir buvo ten, kol gydytoja atliko kelias likusias procedūras. Viskas vyko idealiai! Gimdymo metu buvo mano gydytoja, akušerė ir vyras! Tyla, prieblanda ir Noa riksmas... Geriau net ir neįsivaizdavau!

Kol akušerė apžiūrinėjo mūsų berniuką, su vyru smaližiavome juodojo šokolado plytele. O pamaitinusi sūnų, po valandžiukės pati atsistojau ir nuėjau į palatą.

Tai buvo pats natūraliausias ir nuostabiausias momentas, kurį tik mes, moterys, turim privilegiją patirti!

Gintarė

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis