Natūralus gimdymas komplikavosi skaitytojos istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Audronei, kurios gimdymo metu laukė dideli išbandymai.

Svajonė gimdyti lengvai

Gydytojai nustatė, kad mano sūnelis turėtų gimti rugsėjo 2 dieną, bet mano kraujo tyrimai buvo blogi, todėl mane iš anksto paguldė į ligoninę, kad ten ramiai laukčiau gimdymo. Gydytojai mane įspėjo, kad dėl mažo trombocitų kiekio kraujyje, negalės man daryti epidūrinio nuskausminimo. Aš visada svajodavau, kad pagimdysiu lengvai ir greitai, bet tai buvo tik svajonės.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tėčio horoskopas: kuris Zodiako ženklas yra geriausias tėtis?
Laura: sužinojęs, kad aš nėščia, mane paliko vaiko tėtis

Mažylis pasirodyti visai neskubėjo, ramus sau spardėsi pilvelyje. Taip aš jo laukiau dar penkias dienas po nustatyto gimdymo termino. Kol po vieno eilinio pasivaikščiojimo, lipant laiptais pradėjo bėgti vaisiaus vandenys. Tiesiu taikymu nuėjau pas akušerę ir pasakiau kas man atsitiko, ji iškvietė daktarę ir po valandos aš jau buvau gimdykloje. Ten dar kartą mane apžiūrėjo ir pasakė, kad gimdos kaklelio atsivėrimas dar tik 2 cm, todėl rekomendavo pailsėti ir kažkiek pamiegoti. Aišku, pamiegoti man nesisekė: skausmas pilve vis labiau stiprėjo, bet kaklelis nesivėrė.

Prašymai daryti cezario pjūvį lieka neišgirsti

Pradėjo leisti skatinamuosius. Skausmas dar labiau stiprėjo... Kadangi žinojau, kad nuskausminamųjų negausiu, ėmiau prašyti, kad darytų cezario pjūvį, bet į mano prašymą niekas nereagavo, tik pasakydavo, kad dėl blogų kraujo tyrimų man labai pavojinga daryti cezario pjūvį. Svarbiausia, kad vaiko būklė gera.

Paryčiais akušerė mane palydėjo į dušą, bandydama padėti sumažinti mano skausmus. Ten skausmas šiek tiek sumažėdavo, bet ilgai neleido būti, nes nuolat leido skatinamuosius.

Praėjus 16 valandų, kaklelis buvo atsidaręs jau 4 cm, ir daktarė leido pauostyti linksminamųjų dujų. Tai - geras dalykas, tik skausmo jos visai nesumažino, laimė, tarp tarp sąrėmių labai gerai pailsėdavau. Dujas uosčiau apie 3 valandas.

Eilinio patikrinimo metu daktarė pasakė, kad kaklelis jau atsidaręs 8cm, galim ruoštis gimdymui. Vos ji išėjo ruoštis, tik jaučiu, kad jau noriu stumti. Pradėjau šaukti, kad aš jau gimdau!

Nėštumo metu lankiau paskaitas apie gimdymą, tad gimdymo metu pasinaudojau viskuo, ką per jas girdėjau. Pats gimdymas vyko labai sklandžiai, mano mažiukas man krūtinės buvo gal po trijų stūmimų. Gulėjo ant krūtinės ir pakėlęs galvą žiūrėjo į mane...

Komplikacija po gimdymo

Gydytoja informavo, kad šiek tiek „plyšau", todėl reikia siūti. Po kelių minučių dėl gausaus kraujavimo buvau išvežta į operacinę.

Kai operacinėje prabudau, klausiau, kas man, nuramino, kad kraujavimas sustabdytas, viskas bus gerai. Nuvežė mane į intensyviosios terapijos skyrių, ten suėjo daugiau daktarų, ir kai vienas paspaudė man pilvą, vėl prasidėjo gausus kraujavimas. „Greičiau, greičiau!", - prisimenu šiuos mediko šauksmus, tada supratau, kad nebejaučiu savo rankos, ir netekau sąmonės.Prabudau nuo vyro glostymų. Atėjęs gydytojas papasakojo, kad man „plyšo kaklelis ir gimda", netekau labai daug kraujo. Dar pajuokavo, kad visą mano kraują pakeitė kitu, šviežesniu. Aš pati turėjau tik vieną klausimą - o kaip mūsų mažiukas, ar jam viskas gerai? Vyras pasakė, kad jam viskas gerai, miega sau laimingas...

Dar kurį laiką gulėjau intensyviosios terapijos skyriuje, vaikutį man atnešdavo du kartus per dieną kelioms minutėms, bet kiekviena minutė, praleista su juo, man suteikdavo jėgų ir stiprybės.

Dėkoju Dievui ir daktarams, kurie neleido man išsiskirti su sūneliu. Viena daktarė pasakė, kad dabar aš su sūneliu galiu švęsti kartu gimtadienius.

Tą dieną man primena randas per pilvą ir sūnelis, kuris auga ir kiekvieną dieną darosi vis gudresnis.

Mama Audronė

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis