Naujagimis net nepajuto, kad gimė + nuotrauka, tapusi sensacija

Graikijos gydytojas ginekologas dr. Aris Tsigris, socialiniame tinkle Facebook paskelbė neįtikėtiną nuotrauką, kurioje užfiksuotas labai retas atvejis - naujagimis, gimęs amniono pūslėje.

Įspūdinga nuotrauka, kurioje naujagimis užfiksuotas nesuplyšusiame vandenmaišyje (kitaip vadinama - vaisiaus vandenų pūslė, amniono pūslė), Facebook tinkle pasidalino dešimtys tūkstančių internautų. 

Gydytojas dr. Aris Tsigris šalia nuotraukos publikavo ir komentarą: „Tai itin retas atvejis... Vaizdas, kurio kasdien nepamatysi... Po cezario pjūvio operacijos išimtas naujagimis net nepajuto, kad gimė".

Ligoninė, kurioje buvo operuota gimdyvė ir padaryta ši neįtikėtina nuotrauka, yra Amarousion mieste, šiauriau nuo sostinės Atėnų.

*
*
Facebook nuotr.



Paprastai prasidėjus gimdymui vaisiaus vandenų pūslė plyšta ir vaisiaus vandenys nuteka patys, arba juos tenka dirbtinai nuleisti jau gimdymo namuose. Vandenmaišyje esantys vaisiaus vandenys įprastai būna skaidrios spalvos, juose visus devynis mėnesius gimdoje ir gyvena bei juda vaisius. Didžiausią dalį vaisiaus vandenų sudaro vanduo, tačiau jau nuo 10 savaitės vaisius moka šlapintis, ir jo šlapimas išsiskiria į vaisiaus vandenis.

Nuotraukoje įamžintas naujagimis liko gyvas ir sveikas, po gimdymo praplėšus vaisiaus vandenų pūslę, jis ėmė kvėpuoti, verkti.

Įspūdinga nuotrauka susidomėjo ne tik Facebook internautai, bet ir pasaulio žiniasklaida. Ta proga prisimintas ir aktorės Jessica Alba gimdymas 2011 -aisiais. Jos dukrytė taip pat gimė amniono vandenų maišelyje, kuris sprogo prieš pat paimant ją ant rankų. Tai įkvėpė garsiąją moterį savo dukrytę pavadinti Haven vardu (angl. Heaven - dangus; rojus).

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis