Paskutiniai klausimai pakeliui į gimdymo namus

Kur po gimdymo galės miegoti tėtis? Kur palikti automobilį atvykus į gimdymo namus? Šie ir kiti klausimai apie gimdymą sukasi būsimųjų tėvų galvose. Čia rasite atsakymus į šiuos ir kitus klausimus.

Ar galiu važiuoti gimdyti į bet kuriuos gimdymo namus?


Ligoninę, kurioje ketinote gimdyti, pasieksite tik po valandos? Jeigu jaučiate, kad galite gimdyti greičiau, galite važiuoti į bet kurią ligoninę, turinčią gimdymo skyrių. Jus priims, net jeigu nesitarėte čia gimdyti. Ir dar apsidžiaugs jūsų atvykimu, nes dėl būsimų tėvų tarp gimdymo namų vyksta kova.


Ar gimdykloje duodama valgyti?


Paprastai ligoninių virtuvės gimdyklų neaptarnauja. Todėl būtų gerai, kad kažką pasiimtumėte iš namų. Idealu, jog tai būtų lengvi užkandžiai, neapkraunantys organizmo gimdymo metu. Blogiausiu atveju ligoninėje veikiausiai bus koks nors užkandžių ar kavos automatas.


Ką geriausia valgyti? Supjaustyti vaisiai, javainių batonėliai, galbūt nedidelis sumuštinis. Tiks net kūdikiams skirtos vaisių tyrelės. Atkreipkite dėmesį, kad nederėtų imti nieko, kas turi stiprų kvapą, pavyzdžiui, dešros ar sūrio! Gimdančių moterų uoslė suintensyvėja.


Kur po gimdymo būna vaikutis – su mama ar naujagimių palatoje?


Šiais laikais paprastai naujagimis lieka su savo mama. Vis dėlto kūdikių kambariai, kuriose dirba profesionalios slaugytojos, vis dar egzistuoja. Jeigu dėl sveikatos negalite arba pageidaujate, galite pasinaudoti ligoninės personalo pagalba ir paprašyti, kad jie pasirūpintų jūsų kūdikiu.


Ką po gimdymo daro tėtis?


Dauguma gimdymo namų šiais laikais gali pasiūlyti įrengtas šeimos palatas, kur, dažniausiai už papildomą mokestį, gali pasilikti ir tėčiai. Jeigu tokią palatą gautumėte visam laikui, jūsų partneris galėtų ateiti ir pasilikti kada panorėjęs. Jeigu tokių sąlygų gimdymo namuose nėra, deja, pasilikti naktį tėčiui bus neįmanoma.


Jei gimdydama norėsiu šlapintis – ką daryti?


Nemalonių šlapimo kateterių šiais laikais niekas nestato! Dabar net ir sąrėmių metu galima nueiti į tualetą. Jeigu tuo metu jums į veną įstatyta lašelinė, ji važiuoja kartu. Be to, šiuolaikiniuose gimdymo namuose beveik kiekvienoje gimdymo palatoje yra atskiras tualetas, todėl veikiausiai jums net nereikės eiti koridoriumi. Jums bet kokiu atveju padės akušerė ar jūsų vyras.


Kur galima pastatyti automobilį atvažiavus gimdyti?


Jeigu labai skubate, kraštutiniu atveju palikite automobilį prie įėjimo į ligoninę. Vis dėlto dažniausiai prasidėjus gimdymui jis užtrunka, todėl vyras tikrai turės laiko ir galimybių pastatyti automobilį leistinoje vietoje.

.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis