Punktualus gimdymas skaitytojos istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Kristinai.

Istoriją pradėsiu kiek neįprastai.

Tai bus lyg įžanga į mano istoriją. Kiekvienas žmogus turi teigiamų ir neigiamų savybių,viena iš šių savybių manyje itin ryški. Nežinau, ar ji teigiama, ar neigiama, tai - punktualumas. Tiesiog negaliu niekur vėluoti...

Tai buvo įvadas, o štai mano (mūsų šeimos) istorijos pradžia.

Su vyru susituokėme prieš šešerius metus, pradėjome lauktis kūdikio. Tiesiog be jokio echoskopo jaučiau - bus mergaitė. Draugė rekomendavo gydytoją ginekologę, pas kurią pati lankėsi. Gydytoja man patiko, todėl nutariau visą nėštumą pas ją lankytis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
23 nėštumo savaitę gimusios vilnietės istorija: stebuklų būna!
Kodėl kai kurios moterys nenori turėti vaikų?

Kadangi mėnesinės nebuvo reguliarios, tikslią gimdymo datą nustatyti buvo labai sunku.

Gydytoja savo ilgametės praktikos ir echoskopijos pagalba nustatė, jog tai bus maždaug kovo 27. Nors kita gydytoja, pas kurią turėjau nueiti savo poliklinikoje, kur buvau registruota ir kuri turėjo išrašyti pažymą, gimdymo datą nustatė beveik 1 mėnesiu vėliau!

Tais metais kovo 24 dieną buvo Velykos, tai aš juokais visiems pasakiau, negi gimdysiu per šventes, reik pačiai pašvęst ir gydytojams leist, o numatytą dieną gimdyt. Kovo 26 dienos vakarą nubėgo vandenys. O aš ir galvoju - gal čia netikras pavojus? Nuvažiuosiu į ligoninę, tai dar aprėks, kad ne laiku atvykau. Visgi pirmas nėštumas, gal čia visai ne gimdymo pradžia?

Taigi, nežinau kelintą kartą per visą nėštumą, griebiau visas knygas, kurias tik turėjau apie nėštumą ir pradėjau skaityti, ieškodama, ar simptomai tikri. Tada dėl visa ko paskambinau tetai akušerei ir tik tada liepiau vyrui vežti į ligoninę.

Nuvykome 26 dienos devintą vakare, o 27 dienos ryte, 6 val. 10 min. gimė mergytė Austėja. Taigi, galima sakyti papuolėme į tuos 5 procentus, kurios pagimdo nustatytą dieną. Punktualu ar ne?

Praėjus ketveriems metams vėl pradėjau lauktis. Vėl nuėjau pas tą pačią gydytoją. Kadangi menstruacijos vėlgi nebuvo reguliarios, o aš jų nesižymėjau, tai pasakiau gydytojai sugalvotą paskutinių mėnesinių datą (jūs taip nedarykit, negalima). Gydytoja, apžiūrėjusi mane, nustatė gimdymo datą - vasario 19 dieną, echoskopija rodė vasario 21 dieną. Vyras buvo įsitikinęs, kad gimdysiu 21 dieną, tad darbus susidėliojo, taip, kad tą dieną būtų laisvas.

O aš žinojau, kad gimdysiu 19 dieną, juk gydytoja taip sakė...

Taigi, jau prieš gerą mėnesį, susitariau su sese, kad nuo 18 dienos išeitų atostogų ir galėtų pabūti su mūsų dukrele, kol su vyru gimdysim. Sesė atvažiavo 18 dienos vakarą, 19 dienos rytą vyras ramus išvažiavo į darbą, o aš atsikėliau ir nubėgo vandenys, taigi, vyras pakeliui į darbą turėjo suktis ir grįžti namo. O tada jau kosminiu greičiu lėkėm į klinikas. Kaip tyčia, visą naktį ir rytą snigo, pūga, eismo sąlygos nepavydėtinos, o mes avarinį įsijungę skrendam...

Nuvažiavus priėmime apžiūrėjo, nėščiosios knygelę pavartė ir sako: „Na, ir punktuali jūs, nustatytą dieną gimdot, ir leliukas turbūt į mamą - punktualus, žino kada gimti". Priėmime juokavom, kad reikėjo iš vakaro atvykti į klinikas, juk žinojau, kad gimdysiu 19 dieną, nebūtų reikėję per kamščius brautis.

Kaip tik budėjo gydytoja, pas kurią lankiausi nėštumo metu. Atvykome 8 val ryto, o Gustis gimė 13 val. 21 min. Buvo labai sunku, bet viskas baigėsi gerai, ir mažylis gulėjo ant mano krūtinės, o mano ir tėvelio akyse suspindo laimės ašaros... Mes jau keturiese... Tada supratau, kad tikrai keistas sutapimas, abu vaikai pagimdyti tiksliai nustatytą dieną.

Kažin kieno čia įtaka, mano punktualumo, ar gydytojos profesionalumo? Turbūt įtakos turėjo ir viena, ir kita, na, ir žinoma, vaikiukų noras laiku ateiti į šį pasaulį ir neversti tėvelių ilgiau, nei pridera laukti ir pradėti nerimauti...

Kristina

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis