Skaitytojos išpažintis: jei ne vyras, nežinau, ar būčiau pagimdžiusi

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Agnei.

Lengvas nėštumas

Mūsų vaikas buvo planuotas ir labai lauktas. Kad gims dukrytė, sužinojau tik septintą mėnesį. Kadangi vaikučio labai laukėme, nebuvo jokio skirtumo, kas gims. Vyras labai nenorėjo, kad man daug kartų darytų ultragarso tyrimą, nes jo manymu, jie kenkia kūdikiui.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kiek iš tiesų mums reikia miego? Lentelė vaikams nuo 0 iki 16 metų
Psichologės - išsamiai ir suprantamai, kodėl vaikui reikia tėčio

Mano nėštumas buvo labai lengvas, jei ne didėjantis pilvukas ir dukrytės spyriai, būčiau net nesupratusi, kad laukiuosi. Buvau labai energinga, manęs niekas nevargino ir net nepykino. Visas nėštumas prabėgo žaibo greičiu. Tuo metu dar su vyru svarstėme, ar susituokti? Aš vis sakiau, kad noriu didelių ir gražių vestuvių, kad susituoksime po vaiko gimimo. Ir taip kalbėjome iki 9 mėnesių.

Vestuvės

Nežinau, kas man vieną dieną nutiko, bet vieną rytą vyrui pareiškiau, kad noriu susituokti! Kai padavėme pareiškimus, iki gimdymo buvo likusios vos dvi savaitės.

Gimdyti turėjau gruodžio 11 dieną per savo gimtadienį, o vestuvių data buvo gruodžio 7 -oji. Praktiškai liko tik 4 dienos iki gimdymo. Aišku, vestuvių nekėlėm didelių, bet savo svajonę tuoktis su balta suknele išpildžiau.

Buvo šalta žiema, o aš visur laksčiau tvarkyti visokių reikalų. Vis kalbėjau glostydama savo pilvą, kad labai mylim ir laukiam dukrytės, kad ji gims santuokoje, buvau labai laiminga.

Visi man sakė, kad pagimdysiu per vestuvių ceremoniją, o aš griežtai atkirsdavau, kad nenusišnekėtų - nes aš jaučiu savo mažylę ir žinau, kad ji dar neateis į šį pasaulį.

Išaušo vestuvių rytas. Viskas buvo be galo gražu, aš atrodžiau pasakiškai graži, su balta suknele ir dideliu gražiu pilvu. Mes susituokėme ramiai ir gražiai, visą dieną fotografavomės. Taip ir baigėsi mūsų vestuvės.

Atėjo gruodžio 11 -oji diena, gimdymo terminas. Nueinu pas gydytoją, o ji man sako, kad dar tikrai negimdysiu. Todėl nutariau per tas dienas susitvarkyti dokumentus.

Gimdymas

Ateina gruodžio 18 -oji, lygiai savaitė po termino dienos, visi jau laukia mano gimdymo, bet aš dar negimdau. Tą rytą vyras ramia širdimi išėjo į darbą. Aš atsikėlusi išsiurbiau visų kambarių kilimus, viską susitvarkiau. Jaučiausi puikiai. Maždaug kas 15 minučių kažkas suskausdavo, bet labai mažai, aš net nekreipiau dėmesio, nors tiesa, vyrui paskambinau apie tai pasakyti. Jis liepė greitai kviesti greitąją pagalbą, o pats skubės iš darbo.

Spyriojausi, sakiau, kad palauksiu jo, tada važiuosime abu, bet jis labai supyko, liepė nejuokauti, todėl paklausiau jo. Greitoji pagalba nuvežė mane į ligoninę, buvo dvylikta valanda dienos. Apžiūrėjusi ginekologė pasakė, kad be reikalo atvažiavau, greitai dar negimdysiu.

Maniau, kad teks važiuoti namo, bet atėjusi kita gydytoja ėmė sakyti, kad tikrai tuoj gimdysiu ir jokiu būdu negalima manęs išleisti namo. Taip ir likau ligoninėje, laukdama gimdymo.

Vyras lakstė aplink mane, darė viską, kad tik man būtų geriau. 15 valandą prasidėjo skausmingi sąrėmiai. Stengiausi per juos vaikščioti ir giliai kvėpuoti įsikibusi į vyrą.

Vyras gimdyme

Po kelių valandų prasidėjo gimdymas. Vyras visą lauką buvo šalia, vilgė man lupas. Skaudėjo, nes gimdžiau be jokių nuskausminamųjų. Šaukiau iš to skausmo. Akušerė pradėjo šaukti ant manęs, kad aš šaukiu... Liepė kvėpuoti giliai. Vyras jai labai ramiu balsu paprašė nešaukti ant manęs, juk aš pirmą kartą gimdau. Tada akušerė tapo labai gera, ėmė viską sakyti ramiu tonu ir gražiai.

Po trijų stūmimų gimė mūsų mažylė Auksė, jau buvome iš anksto jai vardą išrinkę. Abu su vyru apsiverkėme - tas jausmas toks gražus ir malonus, kad į nieką jo neiškeisčiau. Gydytoja pasakė, kad gimė mažutė ir smulkute mergytė, 3330 gramų, aš buvau labai laiminga.

Esu be galo laiminga, kad šalia buvo vyras, jei ne jis, nežinau, ar būčiau pagimdžiusi, jis man suteikė daug stiprybės. Ir neklausykite tų mitų, kad vyras pasišlykšti savo moterimi, kai pamato, kaip ji gimdo, tikrai taip nėra. Mano vyras pasakė, kad mane myli dar stipriau už tai, kad pagimdžiau jam tokią gražią ir sveiką dukrytę. Būkite laimingos ir laukite savo gimdymo labai ramiai.

Agnė

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis