Skaitytojos istorija: gimdymas be skausmo

Rašau norėdama paskatinti būsimas mamytes nebijoti gimdymo, nes jis būna visoks, nebūtinai baisus ir skausmingas. Abu savo gimdymus prisimenu su šypsena.

Sūnus gimė 2008 gruodį

Turiu paminėti, kad laukdami mažylio su vyru ėjome į vieno garsaus ginekologo nėštumo kursus. Į viską žiūrėjome labai skeptiškai, nes kai kur jo žodžiai prasilenkdavo su logika. Ir dabar manau, kad jis per daug nuteikia mamas, ir toms, kurios labai įtiki viskuo, ką jis sako, būna sunku susigyventi su ne visiškai tobula įvykių eiga. Bet.. Man buvo taip, kaip jis sakė - gimdymas be skausmo. Na, beveik be skausmo.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tėtis sveikuolis savo sūnų auklėja pagal sveiko gyvenimo principus
Bręsta skandalas karališkoje šeimoje: ar prireiks karališkajam kūdikiui DNR testo?

Kai prasidėjo "sarėmiai", buvau namuose ir žiūrėjau televizorių. Rašau su kabutėmis, nes iš pradžių nesupratau, kad tai sąrėmiai. Pilvas tiesiog kietėjo kas kažkiek laiko, jokio skausmo nebuvo. Pastebėjau, kad tie kietėjimai reguliarūs - kas septynias minutes. Pasiskambinau daktarei, ir ji sutiko, kad, ko gero, jau gimdau, taigi, susitarėm susitikti klinikoje 9 valandą vakaro.

Į ligoninę!

Grįžo vyras, mes susikrovėme paskutinius daiktus, o aš vis čiupinėjau pilvą, norėdama įsitikinti, kad nepraėjo kietėjimas. Sutartu laiku atvažiavome į kliniką, ir aš pati nusinešiau krepšį į palatą. Seselė žiūrėjo į mane labai nustebusi ir klausė, ar nenoriu važiuoti liftu, bet man viskas buvo gerai, todėl lipau į antrą aukštą laiptais. Kai įsikūrėme, atėjo daktarė. Apžiūrėjo. Kelis kartus perklausė, ar tikrai man neskauda, sakiau, kad ne.

Tada ji pasakė, kad aš tikrai gimdau, ir gimdos atsidarymas 6.5 cm! Negalėjau patikėti, kad iki tokio atsidarymo aš nejaučiau jokio, net menkiausio skausmo.

Viskas vyko labai greitai

Tada viskas vyko pakankamai greitai: nuleido vandenis, sąrėmiai pradėjo jaustis. Buvo gruodžio 19 dienos 11 vakaro, ir vienintelė mintis, kuri sukosi galvoje: „ar vaikas gims dar 19 dieną, ar pavyks pratempti iki 20, nes data 12.20 atrodė gražiau".

Sąrėmiai buvo pakenčiami, todėl epidurinio nuskausminimo neprašiau, suleido tik kažkokių vaistų, nuo kurių kažkiek apsisuko galva (tie labai patiko). Kai skausmas buvo toks, kad visai neatsisakyčiau ir rimtesnių nuskausminimų, daktarė pasakė, kad jau per vėlu ir už kelių minučių, po dviejų stūmimų, gruodžio 20 dieną 1.20 valandą nakties gimė sūnelis.

Dukrytė gimė 2012 rugsėjį

Po tokio šaunaus pirmo gimdymo, antrojo visai nebijojau. Su dukryte buvo šiek tiek kitaip, bet ne prasčiau.

Nestiprius sąrėmius pradėjau jausti apie penktą valandą popiet. Bet kadangi prieš tai jau kelis kartus buvo užėję paruošiamieji, o ir iki gimdymo buvo likusi dar savaitė, nelabai susirūpinau. Todėl vis atsipūsdama pravažiavau kokius penkis prekybos centrus, ieškodama sūnui „Ledynmečio" stiklinės. Tada nuvažiavau pasiimti vaiko iš darželio. Sutikusi ten grupioko mamytę dar pajuokavau, kad, turbūt, jau šiandien gimdysiu.

Atvažiavome su sūnumi namo, ir pradėjau sekti sąrėmių dažnumą. Jie kartojosi reguliariai kas septynias minutes, todėl pasiskambinau daktarui pasitarti. Jis liepė nueiti į dušą ir pranešti, ar sąrėmiai dingo, ar sustiprėjo. Po dušo sąrėmiai nedingo, todėl susiruošėme į gimdymo namus.

Sūnelis liko su seneliais, o mes nuskubėjome į susitikimą su dukrytę. Į gimdymo namus atvažiavome 9 vakaro, daktaras patikrino ir patvirtino, kad tikrai gimdau ir atsidarymas vėlgi 6,5 cm.

Tada ramiai susitvarkėm dokumentus, 21.40 įsikūrėme gimdykloje, o 22.27 mažutė jau gulėjo ant mano pilvo! Jokių vaistų nereikėjo, o ir nebūtume spėję.

Ačiū abiems mano vaikučiams už nuostabius prisiminimus, o daktarams - už rūpestį. Būsimoms mamytėms noriu patarti pasikliauti gydytojais ir savo pojūčiais.

Bet svarbiausia - nestresuoti! Kad ir koks būtų jūsų gimdymas, jo rezultatas pranoks visus lūkesčius!

Diana

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis