Žaibiškai atlėkęs vyras vos spėjo į gimdymą skaitytojos istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Simonai.

Pavasarį ar vasarą?

Nuo pat pirmos sekundės, kai sužinojau, jog laukiuosi, jaučiausi pakylėta. Vis glostydavau pilvuką ir negalėdavau patikėti, kad jame auga mūsų stebuklas. Gimdymo terminas buvo birželio 7 diena. Vis pagalvodavau, kad gimdymas bus „ant ribos" - mažylis gims arba dar pavasarį, arba jau vasarą. Širdyje labai norėjau, kad gimtų vasarą.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Duoti ar ne vaikui čiulptuką?
Kaip lavinti vaiką neišleidžiant nė cento?

Paskutinės grožio procedūros

Birželio 1-osios rytą, kaip įprastai, išleidau vyrą į darbą. 10 val. buvau užsirašiusi į grožio saloną paskutinį kartą prieš gimdymą pasidaryti pedikiūrą, nes per pilvą nebesusilenkiau, o gimus vaikeliui tam nebebus laiko. Ir ką jūs galvojat? Apie 9 valandą ryte man ėmė pūsti pilvą (bent aš taip maniau): raižė, jis sukietėdavo. Tik išvydus truputį kraujo supratau, kad man sąrėmiai! Nugąsdinta girdėtų gimdymo istorijų maniau, kad sąrėmiai turi būti gerokai skausmingesni!

Paskambinau atšaukti savo vizitą į grožio saloną, to dar trūko, kad būčiau pradėjusi gimdyti kirpykloje.

Atvykimas į gimdymo namus

12.30, kai sąrėmiai padažnėjo, išvažiavau į gimdymo namus. Gimdos kaklelio atsidarymas - 3 cm. Nuvedė mane į gimdymo palatą, kurioje buvo vonia. Su vyru buvome sutarę, kad jis su manimi bus per sąrėmius, o per patį gimdymą išeis. Kadangi dar tik 3 cm, o ir sąrėmiai nestiprūs, pamaniau, kad jo iš darbo dar nekviesiu, anksti. Maniau, kad pagimdysiu tik naktį arba vakare.

Vanduo malšina sąrėmių skausmą

Nuėjau, prisileidau vonią vandens, įsijungiau „burbuliukus" ir mėgaujuosi ramybe... Vonia labai sumažino sąrėmių skausmą. Atėjusi gydytoja kviečia mane apžiūrai ir klausia, ar nereikia kokių nuskausminamųjų. Atsakiau, kad ne. Na, dar tikrai nejaučiu tokio baisaus skausmo, kaip visos pasakoja. Jausmas nemalonus, bet tikrai ne toks, kaip įsivaizdavau. Kaip sakau, kartais menstruacijų metu labiau skauda. Savo ausimis nepatikėjau, kai akušerė pasakė, kad jau 8-9 cm! Juk praėjo vos kelios valandos!

Vyras vos spėja atvažiuoti

Vos spėjau paskambinti vyrui, kad aš jau tuoj gimdau! Akušerė nuleido vandenis, nes jie man taip ir nenubėgo. Mintyse negalėjau patikėti, kad jau tuoj, tuoj pamatysiu mūsų taip lauktą mažylį, buvo šiek tiek neramu, norėjosi, kad tik viskas būtų gerai. Vyras žaibiškai atlėkė iš darbo su taksi ir įlėkė į gimdymo palatą kaip tik tada, kai jau pradėjau gimdyti! Laikė mano ranką ir kartu stebėjo sūnelio atėjimą į šį pasaulį.

Gimtadienis pirmąją vasaros dieną

Po kelių stūmimų išgirdome mūsų vaikučio balsą. Buvo 16.30 val. Pamenu tą minutę, kai mažylį uždėjo man ant krūtinės - jis buvo toks gražutis! Mažutis, melsvas... Tos akimirkos nepamiršiu niekada! Labai džiaugiuosi, kad vyras taip neplanuotai sudalyvavo mažylio gimime, o ir vaikas tikras šaunuolis - gimė, kaip mamyte ir norėjo - vasarą. Pirmąją vasaros dieną.

Linkiu visoms tokio gražaus ir lengvo gimdymo!

Simona

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis