Kaip negalima rengtis: žinomų nėštukių stiliaus katastrofos (FOTO)

Natūralu, kad nėštumo metu mūsų kūno linijos akivaizdžiai pasikeičia: lyg iš pasalų užklumpa papildomi kilogramai, pradeda tinti kojos ir savaitė po savaitės ima ryškėti apskritas pilvukas. Daugeliui būsimų mamų kyla klausimas – kuo vilkėti laukimosi metu? Atsakyti galima paprastai – vilkėti galite visus drabužius, su kuriais jaučiatės patogiai ir pasitikite savimi. Bet ar tikrai?

Net ir garsios būsimos mamos, kurių įvaizdžiu rūpinasi stilistai, nėštumo metu nusideda mados dievams. Bene dažniausia klaida būtų galima įvardyti nesusitaikymą su pakitusia figūra. Jos žūtbūt stengiasi įsisprausti į drabužius, kurie vienu ar keliais dydžiais yra tiesiog per maži. Su jėga segtis drabužį, kuris prieš nėštumą tiko, o jo metu pradeda braškėti siūlės, – nėra prasmės, juk nei patogiai jausitės, nei gerai atrodysite. Stenkitės rinktis laisvesnius siluetus, kurie nevaržytų kūno judesių ir nestabdytų kraujotakos, nes, pavyzdžiui, per maži džinsai tik dar labiau paskatins kojų tinimą ir išryškins putnumą.



Kim Kardashian, Vida Press nuotr.


Žinoma, dengtis plačiais it maišai drabužiais – ne ką geresnė išimtis. Platūs siluetai (o jei dar ir netinkamų spalvų arba marginimų) gali besilaukiančiąją paversti vientisa didele dėme. Tad jei vilkite laisvesnę tuniką, pasirūpinkite ryškesniais aksesuarais: ilgu vėriniu, įdomesne skarele ar rankine. Derėtų rinktis švelniai priglundančius apdarus, tokie nedarkys figūros ir suteiks pasitikėjimo savimi – dėl nėštumo pakitusi figūra verta pagarbos, bet ne kritikos. Atidžiai rinkitės drabužių marginimus, nuo-iki smulkiu pasikartojančiu raštu ištapytas audinys paslėps bet kokius linkius ir tapsite panaši į balionėlį. Kur kas tinkamesnis pasirinkimas būtų tik tam tikrose vietose marginti audiniai (pavyzdžiui, ties pečiais, ties keliais ir t.t.) arba drabužiai siūti iš skirtingų spalvinių blokų.



Kim Kardashian, Vida Press nuotr.


Ginnifer Goodwin, Mavrixonline nuotr.


Reikėtų skirti dėmesio ir pėdoms, per nėštumą jos gali padidėti net keletu dydžių. Taip nutinka dėl organizme besikaupiančių skysčių, tad besilaukiančioms reikėtų pasirūpinti didesniais bateliais. Jei yra galimybė, rečiau avėkite arba visai atsisakykite aukštakulnių. Juk puošniai gali atrodyti ir lakuotos odos balerinų tipo bateliai, dar elegantiškiau – smailėjančiomis noselėmis. Svarbu, kad bateliai nespaustų pėdų, užtikrintų komfortą ir juos avėdamos jaustumėtės saugiai. Vasarą puikus pasirinkimas ir lengva medvilninė sportinė avalynė ar drobinės espadrilės pintu padu. Atidžiau reikėtų rinktis sandalus, nes basučių dirželiai gali įsirėžti į pėdas.



K. Kardashian, Vida Press nuotr.


Dar viena klaida – netinkami audiniai. Apskritai turėtume vilkėti natūralesnių pluoštų drabužius, tačiau ypač nėštumo laikotarpiu reikėtų vengti sintetikos. Besilaukiančiųjų organizmas tampa jautresnis, taip pat ir oda, tad sintetiniai audiniai gali ją suerzinti. Avalynę vertėtų rinktis natūralesnę: odinę, drobinę, medvilninę. Vasarą venkite audinių, kurie neleidžia odai kvėpuoti, jei visgi mėgstate tamprius ir prigludusius drabužius, tiks trikotažas.



K. Kardashian, Mavrixonline nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis