Nėščioji peršalo: kaip gydytis, nekenkiant sau ir būsimam vaikučiui

Šaltuoju metų sezonu virusų atakų neišvengia ir būsimos mamos. Kaip elgtis, jei nėščioji peršalo: teka sloga, kankina kosulys, peršti gerklę? Keletas patarimų šia tema.

Būsimasis vaikutis gimdoje yra gerai apsaugotas nuo išorinių virusų atakų. Todėl būkite ramios - nei sloga, nei kosulys, nei šiek tiek pakilusi temperatūra jam nėra pavojinga.

Prieš vartodami vaistų, jūs būtinai turite dėl jų pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Tačiau yra keletas universalių, gal kartais primirštų, patarimų, kas gali padėti būsimai mamai sunegalavus?

TAIP PAT SKAITYKITE:
Fengšui apie žaislus: kokias 8 klaidas darome mes, tėvai?
Gamtos pokštas: po gimdymo moteriai užaugo barzda

Patarimai, jei ima kosulys

Pirmoji taisyklė - gerkite daug skysčių. Pakankamas skysčių kiekis labai svarbu - tik tuomet kvėpavimo takų gleivinės yra drėkinamos, o iš organizmo pasišalina sekretuotas uždegiminis skystis. Esant kosuliui tinka ir „naminis" vaistas iš svogūno bei medaus. Nulupus svogūno galvą, ją susmulkinti ir pridėti keletą šaukštų medaus. Išmaišytą masę palikti per naktį pastovėti kambario temperatūroje. Ryte nukošti ir gerti po arbatinį šaukštelį.

Sloga ir užsikimšusi nosis

Tekančią arba užsikimšusią nosį patartina plauti jūros vandeniu. Pasigamintu namuose arba parduodamu vaistinėje. Nosies gleivinę sutraukiantys vaistai veikia labai trumpai, be to, prie jų priprantama, todėl nereikėtų jais piktnaudžiauti. Namuose galima pasigaminti ramunėlių arba čiobrelio nuoviro ir juo išplauti nosies ertmę.

Kai nosis užsikimšusi ir sunku kvėpuoti, padeda ant nosies iš abejų pusių uždėtas svogūno ar bulvės kompresas. Jie daromi taip: svogūno galvutę pašildžius perpjauti pusiau ir įvyniojus į medžiagos skiautelė uždėti šalia nosies šnervių; virtą bulvę su lupenomis perpjauti perpus ir taip pat užsidėti ant nosies.

Skauda gerklę?

Šalavijų nuoviras sumažina gerklės skausmą, kurį sukelia virusai. Šalavijo lapelius užpilti karštu vandeniu, leisti jiems šiek tiek pastovėti, ir po to nuoviru daug kartų skalauti gerklę.

Perštinčiai gerklei padeda ir bulvių kompresas, kai išvirtos su lupena bulvės sutrinamos ir įvyniotos į medžiagą uždedamos ant kaklo. Ant viršaus patartina uždėti vilnonį šaliką.

Dėmesio, svarbu atminti, kad tokių šildomųjų kompresų negalima daryti, kai pakilusi kūno temperatūra.

Kada kreiptis į gydytoją?

Jeigu persišaldžius pakyla aukštesnė kaip 38,5 laipsnių temperatūra, reikia kreiptis į gydytoją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis