Nėštumo metu nutinka neįtikėtinų dalykų, pavyzdžiui...

(1)

Apie savo nėštumą kiekviena moteris turi papasakoti ką nors įdomaus. Viena, žiūrėk, ima siūti ir megzti, nors anksčiau nežinojo, į kurią ranką virbalus paimti, antra ima valgyti jūros kopūstus, kuriuos anksčiau puskilometriu apeidavo. Apie įnorius suvalgyti marinuotą agurkėlį vidury nakties jau nekalbame - tai tapę nėštumo folkloro dalimi.

„Tavo vaiko" socialinio tinklo Facebook paskyra turi 75 000 bičiulių, kurie mielai dalijasi patirtimi ir komentuoja straipsnius. Nusprendėme paklausti skaitytojų, kokią savo nėštumo keistenybę jos prisimena.


Pateikiame įdomiausius atsakymus:


- Valgydavau kavos pupeles (neapsakomai jų norėjau) ir uosčiau braškes. Jų valgyti nenorėjau, bet labai labai norėjosi to kvapo.


- Visus 9 mėnesius rytai prasidėdavo nuo dviejų didelių morkų. Tiesiog kaip zuikis jas kramtydavau, jei nebūdavo namie, vyras tuoj parūpindavo.


- Mandarinus valgydavau kilogramais ir pietų miego kasdien norėdavau. Ir mažylio pirmas paragautas vaisius buvo mandarinas.


-Kas savaitę norėdavosi vis skirtingų dalykų: vieną savaitę - bananų, kitą - persimonų, trečią - riešutų ir taip toliau. Taip iki gimdymo. Norėdavosi būtent to, kitko neįkiši į burną tuo momentu. Kažkada užsinorėjau „kažko skanaus", ir taip buvo, kad „tas skanus" buvo rūkyta skumbrė su traškučiais.


- Valgiau lašinius su obuoliu.


- Norėjau miego. Darbe eidavau į tualetą užsimerkti bent porai minučių, nes direktorius priešais sėdėjo, ant stalo prigult neišeidavo. Per pietų pertrauką eidavau į mašiną pasnausti.


- Aš maniakiškai norėjau atsikasti ūkiško muilo. Eidavau į WC vien tam, kad galėčiau pauostyti Ringuvos ūkiško muilo drožlių ir būtinai juo plaudavau rankas. Baigiantis nėštumui jau net oda šerpetojo nuo dažno plovimo.


- Kai prasidėjo lizdo sukimo periodas, tai labai tvarkiausi, net nuo tapetų dulkes siurbiau.


- Labai norėjau braškių. Suvalgiau gal kilogramą ir tą pačią dieną atsiguliau į ligoninę dėl gresiančio persileidimo, pasakė, kad nėščiai negalima valgyti daug braškių.


- Susigraudindavau klausydama Lietuvos himną. O per vyresnėlio koncertą baubiau net pasisriūbčiodama, labai griebė už širdies.


- Burokėlius valgydavau pusryčiams, pietums ir vakarienei, nors iki tol visai jų nemėgau.


- Su pirma dukra kiekvieną kartą eidama į darbą turėdavau užeiti į kavinukę suvalgyti plaktos grietinėles, besilaukdama sūnaus nuo ryto valgydavau kumpį, o kai laukiausi antros dukters, norėjosi visko, kas aštru, pavyzdžiui, aštrių kebabų.


- Obuoliai, obuoliai ir dar karta obuoliai! Iki nėštumo ir po jo man obuolių nereikėdavo, o nėštumo metu - nei dienos be kokių 5 obuolių mažiausiai. Todėl vaikas dabar labai mėgsta obuolius.


- Nuo silpniausio alkoholio kvapo pykinti pradėdavo.


- O aš valgydavau krabų lazdeles su ledais. Ir kiekvieną dieną balandėlius.


- Nėštumo metu labai norėdavau saldžių sūrelių su silke.


- Pirmo ir antro nėštumo trimestro metu labai norėjosi nesveiko maisto, net drebėdavau apie kebabus pagalvojusi. Po to labai pradėjo patikti žalia spalva, nors iki tol mėgstamiausia buvo mėlyna, ir tai išliko iki dabar.


TAVO VAIKO Facebook: kviečiame užsukti!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis