Intymūs santykiai nėštumo metu: kas leistina, o nuo ko – susilaikyti

Poros intymus gyvenimas neturi baigtis vos moteriai pastojus. Daugybė atvejų rodo, kad nėštumas gali stebėtinai sustiprinti seksualumą ir netgi intymumą tarp partnerių. Vis dėlto, yra ir tokių porų, kurioms seksas nėštumo metu yra tabu.

Intymūs santykiai nėštumo metu nėra draudžiamas. Partneriai gali užsiiminėti seksu net kai moteris laukiasi kūdikio. Tiesą sakant, nėra tokio dalyko, kaip geriausias ar saugiausias laikas tai daryti. Tai galima daryti visada, kol tai patogu abiem pusėms.


Kada nėra saugu


Visgi esama ženklų, kurie rodo, kad mylėtis nėštumo metu nėra saugu: kraujavimas, pirmalaikiai sąrėmiai, placentos pirmeiga (lot. placenta previa) ir kitos jūsų gydytojo diagnozuotos kontrindikacijos. Jeigu jums būdingas kuris nors iš išvardintų faktorių, nepatariama mėgautis kūniškais malonumais.


Seksui - taip, sekso žaislams - ne


Vibratoriai ir kiti intymūs žaislai yra svetimkūniai ir todėl nėštumo metu jais naudotis nesaugu. Tai gali pakenkti jums ir jūsų kūdikiui jums to net nežinant. Taip pat patariama kūdikio besilaukiančioms poroms vengti brutalaus sekso, kuomet kyla pavojus susižeisti.


Tad kokios pozos saugios nėštumo metu?


  1. Šaukštelis. Be to, kad kai kurioms moterims ši poza asocijuojasi su atsipalaidavimu ir lengvumu, ji dargi nespaudžia pilvo, vadinasi, yra saugi ir jūsų būsimam kūdikiui.
  2. Moteris ant viršaus. Kadangi moteris tokiu atveju kontroliuoja įsiskverbimo gylį ir judesius, galima pasiekti pasitenkinimą nepakenkiant sau ir kūdikiui.
  3. Gulint ant šono. Nors ši poza nėra labai paprasta, tačiau tinkamai manevruojant įmanoma. Kadangi ji gali pakankamai varginti, tad rinkitės ją tuomet, kai turite užtektinai energijos.
  4. Ant rankų ir kelių. Ši poza taip pat tinkama toms moterims, kurios nori išvengti spaudimo pilvo srityje. Deja, paskutiniame trimestre ji gali pernelyg varginti, mat pakelti didelį pilvą nuo lovos nėra taip jau paprasta.
  5. Misionieriaus poza. Ši poza yra saugi ir lengva pirmaisiais nėštumo mėnesiais. Kai pilvukas padidėja, iškyla pavojus jį prispausti.


O kaip dėl intymių santykių po gimdymo?


Partneriai po vaiko gimimo gali atnaujinti meilės žaidimus pasibaigus pogimdyminiam 6 savaičių laikotarpiui, tačiau jie turėtų vienas kitą jausti. Moters organizmas ką tik patyrė didelius fizinius pokyčius, taip pat intensyvią hormonų veiklą. Partneriai turėtų apie tai pasikalbėti ir išsiaiškinti kaip jaučiasi. Iki pirmosios sueities po gimdymo moterims reikia palaukti, kol visiškai išsivalys gimda (t. y. pasišalins kraujo, gleivių ir placentos audinių likučiai).


Tai yra postnatalinis laikotarpis, kai moters organizmas gyja ir po šešių savaičių grįžta į normalią būseną. Cezario pjūvio atvejais moterys turi atidėti lytinę sueitį mažiausiai dviem mėnesiams.


Jeigu moteris po gimdymo vis dar nenori mylėtis, yra kitų būdų kaip partneris gali parodyti jai savo meilę ir išreikšti intymumą.

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis