Kodėl po gimdymo vyras negeidžia žmonos psichologės komentaras

Prieš gimdymą vyrą žavėjusi moteris šiandien jo netraukia. Jis sako, kad myli, tačiau seksualinio potraukio nėra. Ką daryti, klausia mūsų skaitytoja, o jai pataria psichologė psichoterapeutė.

Sveiki,

Situacija tokia, kad aš susipažinau su savo vyru prieš 2,5 metus. Viskas klostėsi nepaprastai greitai, jis mane be galo mylėjo. Buvau turbūt graži moteris, neatsigyniau gerbėjų, net nežinojau, ką rinktis, buvau išlepinta dėmesio:

Bet štai atsirado jis, kuris apipylė mane švelnumu, meile, dėmesiu. Turbūt, kiek kitaip, negu visi kiti, nes pirmą kartą savo gyvenime įsimylėjau.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lietuviškų krikštynų mados: linas, gintarai ir angelo sparnai

Labai gražiai draugavom, visada kartodavo, kad esu jam pati gražiausia moteris, kurią jis tik yra matęs, tikrai labai mylėjo, visad tai jaučiau.

Bet netyčia pastojau, jis labai džiaugėsi, man buvo šokas, Ir jo atšalimas mano atžvilgiu pradėjo augti kartu su mano pilvu. Nustojom mylėtis jau gal nuo 4 mėn., sakė, kad jam nepatrauklios nėščios moterys.

Gimė vaikelis, o tarp mūsų taip niekas ir nepasikeitė.

Jis sako, kad jis mane labai myli, bet aš jo visiškai nebetraukiu, kad nežino, kodėl taip atsitiko ir negali niekaip to pakeisti. Tikrai žinau, kad neturi kitos moters, visą laisvą laiką leidžia kartu su mumis.

Turbūt nereikia ir pasakoti, kaip aš jaučiuosi visoje šitoje situacijoje. Pasitikėjimas savimi dingo išvis, niekaip nesuprantu, kodėl man taip atsitiko. Esu tokia pati, kaip buvau ir prieš nėštumą, svoris nukrito, niekas nepasikeitė. Mes gerai sutariam visose srityse, išskyrus tik, kad gyvenam kaip kambariokai.

Nebuvo progos jam manimi ir pasišlykštėti, gimdyme jis nedalyvavo. o aš nėštukė gana graži buvau, neišplerau, tik pilvukas užaugo.

 Vaikeliui jau 5 mėnesiai, galvojau viskas grįš savaime į vėžes.. Bet..

Norėjau paklausti, ar įmanoma dar viską ištaisyti? Gal tai madonos kompleksas pas jį? Ar santykių psichoterapija galėtų mums padėti? Kaip man elgtis visoje šitoje situacijoje? Palikti jį ramybėje kol susivoks savyje? Ar vienintelis kelias - skyrybos?

Asmeninio archyvo nuotr.
  Atsako psichologė psichoterapeutė, „Invito" vadovė Marija Vaštakė.

Labai suprantama, kad šioje situacijoje išgyvenate visą gamą negatyvių jausmų, jums kyla daugybė klausimų ir nerandate į juos atsakymų. Ko gero, tiesiausias kelias iki atsakymo - pasikalbėti su savo vyru nuoširdžiai ir atvirai, kad labiau suprastumėte, kas nutiko jūsų santykiams. Ar tai tikrai susiję su užsimezgusia jumyse gyvybe? O gal po tuo slepiasi kitos, gilesnės, priežastys?

Kaip meilužė tampa mama

Dažniausiai vyrų seksualinis elgesys pasikeičia, kuomet moteris iš draugės, meilužės vaidmens tampa besilaukiančiąja, paskui mama ir žmona. Neretai vyrai slopina savo geismą, neleidžia sau to laisvumo, kuris buvo santykių pradžioje. Kartais taip nutinka ir daro įtakos ir jų pasikeitęs statusas - tapimas tėvu. Tai reikalauja savo laisvės suvaržymo (neretai tai persikelia ir į seksualinius santykius), didesnio atsakomybės prisiėmimo, rūpinimosi šeimos gerove, o tai neretai įtakoja seksualinį gyvenimą.

Tačiau, negalėčiau kelti hipotezių, neišanalizavusi platesnio jūsų gyvenimo konteksto. Nėra nei vienos „formulės", kuri vienareikšmiškai atsakytų į klausimą „kodėl", ir kokios yra jūsų šeimos santykių prognozės.

Du keliai

Galiu pasakyti tik tai, kad jei bandysite labiau gilintis į šią situaciją, beieškant priežasčių, išklausant vienas kitą, mėginant suprasti bei ieškoti galimybių keisti susiklosčiusią situaciją (savarankiškai ar su specialisto pagalba), yra didelė tikimybė išsaugoti santykius. Jei neieškosite kontaktų, išgyvensite tai kiekvienas savo viduje atskirai, jūs ir toliau tolsite vienas nuo kito, santykiai iširs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis