Kaip nesigėdyti netobulo kūno po gimdymo? FOTO

Nukaręs pilvukas,strijų išvagota oda - pripažinkime, kad neretai kūnas po gimdymo neprimena tobulo.

Gimdymo palikimas - strijos, nukarusi oda ir randai

„Nekenčiu savo kūno", „Nekenčiu savęs" - tokios mintys aplanko ne vieną moterį po gimdymo. Žurnaluose - tobuli kūnai, aplink - lieknos it nendrės draugės... Kartais moteriai gali atrodyti, kad ji viena tokia nuskriausta ir netobula po gimdymo. Anaiptol! Tokių moterų yra ne viena ir ne šimtas. Jų yra daug!

Netobulos moterys vienijasi, kad padėtų viena kitai pamilti savo kūną po gimdymo

Lietuvoje kol kas panašaus projekto nėra ir, spėjame, dar kurį laiką nebus. Priežastis, turbūt, nesunku atspėti - maža šalis, kurioje daug pažįstamų, giminių. Negi dabar jiems rodysi savo atsikišusį pilvą, nudribusią kūno odą, randus, likusius po cezario operacijas ir strijas... Tačiau JAV panašių projektų yra ne vienas, ir mes susisiekėme su vienu iš jų - „Beauty revealed project".

Interneto svetainėje bei Facebook socialinėje paskyroje susivienijusios moterys savo pavyzdžiu siekia parodyti, kad nereikia gėdytis savo netobulo po gimdymo kūno, verčiau išmokti jį priimti toks, koks yra ir negraužti savęs nereikalingais priekaištais. Jos talpina savo kūnų nuotraukas ir kalbasi apie tai, kaip jaučiasi po gimdymo.

Susisiekėme su projekto „Beauty revealed project" sumanytoja Rachel Barlow ir uždavėme jai keletą klausimų:

Kada pradėjote šį projektą ir koks jo tikslas?

Šį projektą pradėjome 2013 metų pradžioje, norėdami atkreipti moterų (ir vyrų!) dėmesį į kūną ir figūrą po gimdymo. Mūsų manymu, labai svarbu išmokti puoselėti ir gerbti kūną po gimdymo tokį, koks jis yra iš tikrųjų.

Ar moterys noriai prisijungė prie jūsų projekto?

Taip! Tūkstančiai moterų atsiliepė į šį mūsų projektą. Facebook paskyroje jos pasakoja savo istorijas ir rodo kūną, kaip jis atrodo po gimdymo. Organizuojame profesionalias fotosesijas, kurių metų fotografai atskleidžia ir netobulo kūno grožį po gimdymo. Moterys mato, kad ne jos vienos taip atrodo po gimdymo, supranta, kad galima mylėti ir tokį kūną.

Lietuva yra palyginus nedidelė šalis, todėl sunku įsivaizduoti panašų projektą, moterys gėdijasi apie tai kalbėti, o tuo labiau - rodyti netobulumą viešai.

Yra labai svarbu kalbėti apie tai, kaip mūsų kūnai keičiasi. Visuomenės spaudimas būti tobulomis, turėti tobulą figūrą, yra didelis. Tačiau dažnai mes negalime kontroliuoti, kaip motinystė pakeis mus, ir kaip mes atrodysime.

Turime žinoti, kad kone kiekviena moteris išgyvena panašius pokyčius ir jausmus. Būkime stiprios ir išmokime mylėti savo kūnus po gimdymo, kokie jie yra.

Ačiū už pokalbį

Projekto organizatoriai suteikė mums progą patiems pamatyti nuotraukų iš fotosesijų, kurių tikslas - pamilti netobulą figūrą po gimdymo ir priimti save tokią, kokia esi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis