Nėščiųjų fotografijos - gražu ar pernelyg intymu? FOTO

Nėštumo metu vis daugiau moterų ryžtasi įamžinti ypatingas laukimo akimirkas fotosesijoje. Tačiau yra ir tokių būsimųjų mamų, kurios mano, kad tai pernelyg intymus dalykas, kurio nereikėtų fotografuoti.

Gerų draugių nuomonės išsiskyrė

Sandra ir Alina - draugės nuo studijų laikų. Taip jau sutapo, kad panašiu laiku jos pagimdė savo vaikučius. Sandros Elzytei šiuo metu vieneri metai ir trys mėnesiai, o Alinos Gabrielius netrukus švęs pirmąjį gimtadienį. Abi moterys konsultavosi viena su kita daugeliu nėštumo ir gimdymo klausimų, tačiau kartą jų nuomonės kardinaliai išsiskyrė.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Originalus būdas įamžinti nėštumą: devyni mėnesiai tilpo į dvi minutes
Populiariausių vardų TOP 10 didžiuosiuose Lietuvos miestuose

Sandra per devynis mėnesius spėjo susiorganizuoti net dvi fotosesijas, o Alina apie tai nenorėjo nė girdėti. "Pirmą kartą fotografavausi, kai man buvo 20 savaičių, fotografo dovanų kuponą gavau per gimtadienį" - pasakoja Sandra, - „man taip patiko ir procesas, ir rezultatas, kad nėštumui baigiantis, 35 - ąją savaitę, su vyru dar kartą dalyvavau fotosesijoje ir įamžinau padidėjusį pilvuką".

Nuotraukas moteris saugo kompiuteryje, o dvi iš jų yra atsispausdinusi, ir jo įrėmintos kabo namų prieškambaryje šalia kitų šeimos nuotraukų. Tuo tarpu Alina sako, kad fotografuotis nėščia ji nenorėjo. Ir ne todėl, kad jautėsi sau nepatraukli, tiesiog, pasak moters, ji laukė gimstančio sūnelio ir apie fotosesiją nesvajojo. „Dabar kai pagalvoju, gal ir neblogai būtų turėti gražių nuotraukų, bet tada man visai nesinorėjo pozuoti",- atvirai sako moteris.

Nėščiųjų fotografija populiarėja

Mūsų pakalbinti fotografai Raimonda ir Deividas Kvederiai iš KidsPhotography.lt sako, kad nėščiųjų fotosesijos Lietuvoje iš tiesų vis labiau populiarėja. „Džiugu, kad keičiasi būsimųjų mamų ir visuomenės požiūris, atsikratoma prietarų", - sako jie.

Pasak fotografų, pats geriausias laikas nėščiosios fotosesijai yra 32-36 nėštumo savaitės. "Žinoma, reikia atsižvelgti ir individualiai į nėštumą, kada moteris jaučiasi gerai.

Tačiau mūsų pastebėjimu, geriausias metas yra tada, kuomet jau pilvas ryškus ir apvalus, bet ne per didelis, kad moteriai būtų per sunku judėti", - sako pašnekovai.

Nuogas pilvas nėra tabu

Pasak jaunosios mamytės Sandros, ji fotosesijose nebijojo apnuoginti pilvo. Beje, viena iš dviejų įrėmintų nuotraukų ir yra tik "vaikučio namelio", t. y., pilvo.

Fotografai Raimonda ir Deividas sako, kad mūsų moterys pakankamai drąsios: „Kadangi nuotraukos daromos asmeniniam albumui, būsimos mamos dažniausiai labai drąsiai atidengia savo pilvelius, neretai vėliau šios nuotraukos puošia namus. Fotosesijai būsimos mamytės dažniausiai pasikviečia ir savo vyrus, ir vyresniuosius vaikus. Stengiamės sukurti kuo jaukesnę aplinka, kad moterys atsipalaiduotų".

O kaip strijos, pigmentinės dėmės ir kiti negerumai, kurie neretai išvagoja būsimos mamos kūną?

„Pasitaiko visko, bet mes manome kitaip ir nebijome sakyti komplimentus savo klientėms, juk nėščiosios tokios gražios! O per nėštumą atsiradusius nepageidaujamus negražumus juk galima retušuoti kompiuteriu", - sako pašnekovai.

Visiškai nuogų fotosesijų pasitaiko itin retai

Užsienio spaudoje, lietuviškoje rečiau, pasitaiko, kad žinomos moterys nėščios pozuoja žurnalų viršeliams nuogos. O kaip paprastos moterys, gal irgi turi slaptų svajonių tokioms fotosesijoms ir kreipiasi į fotografus?

Raimonda ir Deividas Kvederiai iš KidsPhotography.lt sako, kad tokie atveji labai reti, nors jų ir būna.

"Tokios nuotraukos yra labai asmeniškos, jos nekabinamos ant sienos ir nerodomos giminėms, draugams. Mes labiau pasisakome už atvirą fotografiją, tokią, kuria galima dalintis su visais", - mūsų portalui teigė fotografai.

Fotogalerijoje - užsienio nėščiųjų fotosesijų akimirkos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis