Mano gimdymo istorija: lovą pastatė koridoriuje

Gimdymo istorija dalijasi medikė Rita, kuriai sūnelio gimimas tapo tikru išbandymu!

Sveiki, norėjau ir aš pasidalinti savo gimdymo istorija.

Mano mažajam sūneliui jau 2 metai, jis gimė anksčiau, negu buvo suplanuota. Dar paminėsiu, kad esu medikė. Kaip tyčia, „saviems" visada kas nors atsitinka...

2011 05 28 dienos rytą nubėgo vaisiaus vandenys, tai nutiko dviem savaitėmis anksčiau. Mano gydytoja dar atostogavo, tad teko gimdyti pas budinčiąją. Kaip dabar menu, kad buvo gražus šeštadienio rytas.

Paguldė koridoriuje.

Nuvažiavom į gimdymo namus Vilniuje, tą dieną buvo labai daug gimdančiųjų. Kadangi mano pilietis „sėdėjo" pilve, manęs laukė planuota operacija. Bet čia prasidėjo smagumas: tuo metu taisė elektros tiekimą, tai ji yra, tai jos nėra. Mhh, galvoju, smagu...

TAIP PAT SKAITYKITE:
6 kilogramus sveriančią naujagimę mama pagimdė pati
Lietuvoje atsidaręs milžiniškų vabzdžių parkas laukia ne tik vaikų dėmesio

Nebuvo vietos palatose, kur mane paguldyti, kad stebėtų vaiko tonus, tai iš pradžių lovą pastatė koridoriuje. Kai sužinojo, kad aš medikė, perkėlė į laisvalaikio kambarį. Gydytojams buvo tikras maratonas, nes tuo metu gimdė visose operacinėse.

Mano operacija praėjo sklandžiai, bet visas smagumas prasidėjo po to.

Pasirodo, po operacijos, kad neskaudėtų, į veną leidžia morfijų, nors niekas neįspėja, ką leis, tiesiog informuoja, kad tai - nuskausminamieji.

Vos pradėjus leisti vaistus, man pasidarė bloga. Gavosi alerginė reakcija. Vietoj to, kad po operacijos atgaučiau prarastus skysčius, aš jų netekau... Negalėjau gerti, visą laiką pykino, vėmiau, tad naktį teko praleisti reanimacijos palatoje.

Tačiau išaušus rytui, aš pati savo kojomis nuėjau į paprastą palatą. Bet tuo viskas nesibaigė. Skysčių trūko, tačiau lašinės niekas nestatė (nors turėjo), nes gydytoja, atlikusi man operaciją, per tą dieną priėmė 20 gimdymų ir, tikriausiai, pamiršo įrašyti, apie lašelinę. Kai paprašiau slaugytojų pati, sako, nepriklauso.

Galva tiesiog plyšo...

Už lango tuo metu griovė stadioną, tai, patikėkite, buvo linksma. Triukšmas tęsėsi nuo ryto iki vakaro. Buvau tris paras nemiegojusi, galva plyšo nuo skausmo, jaučiausi siaubingai.

Šiaip ne taip išsiprašiau namo, nors dar norėjo palaikyti, juk po cezario. Bet pasakiau, kad su tokiu galvos skausmu ir statybom už lango išeisiu iš proto.

Išleido namo su įrašu „lovos režimas". Įdomu, kaip jo laikytis su vaiku ant rankų? Kol gulėdavau, galvos neskaudėjo, o tik pakylu - kaip kažkas su plaktuku per galvą trenkia.

Prognozės buvo nekokios, kai kas sakė, kad skausmas gali tęstis iki pusės metų...

Tada, mama nusprendė man statyti lašines, kad išvalyčiau organizmą po narkozės ir morfijaus. Jų prireikė dvi savaites - ryte ir vakare.

Po dviejų savaičių aš jau buvau kitas žmogus.

Rita

Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis