SKORPIONAS: tėvų ir vaikų santykiai astrologės akimis

Kokiomis savybėmis yra apdovanoti vaikai, gimę po Skorpiono ženklu? Kaip jie sutaria su tėvais atsižvelgiant į tai, po kokiu Zodiako ženklu yra gimę pastarieji?

Konsultuoja astrologė Rita Vainauskienė:

Jei jūsų vaikas Skorpionas (spalio 24 - lapkričio 22)

Mokykite jį tolerancijos kitiems.

Jam būdingas didelis emocionalumas kas, viena vertus, yra privalumas, kita vertus - tai visų Skorpionų rykštė. Jie yra labai paslaptingi ir retai parodo kitiems tai, kas vyksta jų širdyse.Išoriškai gali būti gana ramūs, net jei jų viduje tikra audra... Jiems svarbus tėvų palankumas, pasitikėjimas, geranoriška ir harmoninga namų aplinka. Perdėtas griežtumas Skorpionui kenksmingas.

Tėvai turėtų žinoti, kad bet koks jų vaiko pergyvenimas yra labai gilus. Vaikas-Skorpionas visas nesėkmes priima giliai į širdį ir ilgai prisimena nuoskaudas, nors ir neparodo. Tėvams patartina su šiais vaikais dažniau tartis, tuo pabrėžiant jų svarbumą. Be to, vienas iš pagrindinių suaugusių uždavinių - įdiegti savo vaikui meilę kitam žmogui, nes skorpioniškas agresyvumas gali sukelti konfliktų ir ligų.

Vaikai Skorpionai yra stiprūs, ne tiek fiziškai, kiek psichologiškai, jie visada gali pastovėti už save ir apginti savo nuomonę. Tačiau tėvai turi išmokyti savo vaiką išspręsti konfliktą taikiai ir protingai.

Daugiau kalbėkite su jais, analizuoti svetimus veiksmus. Vaikas dažnai nepatenkintas savimi, todėl išmokykite jį mylėti save. Skaityti vaikui daugiau gerų pasakų, mokinkite rūpintis augintiniais ir jaunesniaisiais vaikais. Ir atminkite, kad vaikas niekada neleis jums žinoti viską apie ką jis galvoja - ir tam tikros paslaptys bus laikomos giliai viduje. Nors nuo jo paties sunku ką nors nuslėpti. Dėka stiprios intuicijos jis gali greitai suvokti visą neįprastą ir slaptą, ir nesustos tol, kol jis neišspręs mįslės ar neatskleis paslapties.

Išreikšdamas savo simpatijas ir antipatijas Skorpionas nepripažįsta pusiau priemonių, jis arba ištikimai ir giliai myli ar griežtai ir kerštingai neapkenčia. Kiekvienas, kuris išdavė Skorpioną niekada neatgaus jo pasitikėjimo dar kartą.

Skatinkite kūrybines Skorpionų pastangas (tapyba gali tapti jam idealia dvasinio vystymosi priemone). Padėkite pažinti pasaulį per įvairius eksperimentus ir nuotykius. Skorpionas iš mažens domėsis žmogaus kūnu, medicina, anatomija ir seksualiniais santykiais. Labai svarbu sąžiningai pasakyti vaikui apie santykius tarp lyčių, o įgijęs tam tikrų žinių, jis ateityje veiks atsakingiau.

Kiek jie turi energijos! Avinas-mama visada veiksme, ji negaišta laiko apgalvojimams, jeigu galima veikti. Galinga Skorpiono-vaiko energija telkiasi daugiausia jo jausmuose.

Kad nekaraliautų emocijos, šį vaiką reikėtų užimti darbu. Jam gi vertėtų pasimokyti iš mamos-Avino: nė vienos laisvos minutės pergyvenimams! Skorpionas daug atsargesnis ir jo prigimtis sudėtingesnė nei motinos. Jis daug galvoja prieš pradėdamas ką nors naujo. Jis paslaptingas ir neskuba atsiverti kitiems, kai tuo tarpu jo motina yra atvira ir draugiška, bet, ko gero, itin užimta savo persona!

Mama mėgsta aktyvų gyvenimą už šeimos ribų ir ji ne visada pastebi, kad jos vaikas-Skorpionas turi savų emocinių poreikių, kurie išoriškai gali ir nepasireikšti. Avinas mano, kad vaikus reikėtų kuo greičiau pripratinti prie savarankiškumo ir jam labai sunku suprasti jų emocinį prisirišimą prie tėvų.

Skorpionas-vaikas reikalauja daug meilės ir dėmesio, ir jei motina nori, kad jis išaugtų stipria asmenybe, ji turi rasti laiko jam. Skorpionas, kuriam trūksta priežiūros, pradžioje nė per žingsnį nepasitraukia nuo motinos, o vėliau virsta niūriu ir susvetimėjusiu paaugliu.

Ir tėtis-Avinas, ir vaikas-Skorpionas pasiryžę iš gyvenimo gauti visą tai kas tik įmanomą. Begaliniai daug veikiantis tėvas neleis vaikui nuobodžiauti arba perdėtai gilintis į save, bet jis turėtų žinoti, kad Skorpionas gauna malonumą ir iš intelektinės gyvenimo pusės. Taigi, turime kaitalioti fiziškai aktyvų gyvenimą su mažojo Skorpiono proto ir vaizduotės vystymu. Tėvas-Avinas lengvai užsiplieskia, bet greitai ir atvėsta.

Jis niekada nelaikys savyje pykčio ar nuoskaudos, nes gyvenime yra daug įdomaus ir neverta gaišti laiko pykčiams. Skorpionas gi slėps savo nuoskaudas tol, kol suras galimybę atkeršyti, -  ir tam gali prireikti daugelio metų! Optimistišką tėvą tai neramina. Pats Avinas kartais būna nuoširdumo pavyzdys. O Skorpionas gi turi tokius sielos slėpinius ir tokiuose gyliuose gali slėptis jo stiprūs jausmai ... Bet po mandagia išore to nesimato.

Geraširdė Mama-Jautis pasistengs, kad vaikas-Skorpionas augtų meilėje ir sėkmėje. Ji atlieps į vaiko emocinius poreikius ir šildys jį savo prisirišimu. Bet kartais jai norisi apsaugoti jį nuo gyvenimo ir prasiveržia savininkiškumas. Tačiau jai nereikėtų pamiršti, kad Skorpionui būtina suteikti teisę būti asmenybe!

Jautis-Mama neprilygsta Skorpionui aukšta energija ir ji dažnai netenka kantrybės pavargusi nuo rimtų vaiko klausimų, ypač apie gyvenimą. Jautis linkęs į ramų egzistavimą, kur viskas sukoncentruota apie namus ir šeimą. Nors Skorpionas taip pat prisirišęs prie namų, jis turi poreikį nuolat dirbti, nes jo energija turi būti naudojama konstruktyviai. Kuo platesnis jo interesų diapazonas, tuo geriau. O jį domina ir mokslas, ir istorija, ir sportas - kas ypač svarbu, nes Skorpionas sunkiai atsispiria gardiems mamos patiekalams...

Ramusis tėtis-Jautis nori, kad jo namuose būtų ramu ir saugu. Skorpionas vertina emocinę šilumą, stabilumą, taip kad jis turi galimybę jaustis mylimas ir saugomas. Tėvas tikisi, kad jo vaikas elgsis protingai. Jis ir elgsis protingai - bet nemanykite, kad visada. Skorpionas kartais negali susidoroti su savo galingomis emocijomis ir tampa dygliuotas, ir bet ką gali išvesti iš kantrybės - net ir Jautį. Abu bus niūrios nuotaikos tol, kol Jautis ne pamyluos, priglaus savo vaiką ir atkurs gerus santykius. Jautis - vienas iš nedaugelio žmonių, kuriais Skorpionas pasitiki. Šis tėvas - asmenybė, kuria gali remtis net atsargusis Skorpionas.

Guvi mama-Dvyniai gyvena daugiausia savo galva, kurioje daug patrauklių idėjų. Skorpionui taip pat energijos netrūksta, tačiau jo gyvenimas yra pernelyg priklausomas nuo emocijų. Jis mano, kad aplinkiniai  supras jo jausmus, bet būtent tai dažnokai pamirš jo mama-Dvyniai. Ji tiesiog nesupranta tų emocijų proveržių, kurie mėto jos vaiką tai viena, tai kita kryptimi. Ši mama mėgsta pramogas ir juokus, o mažasis Skorpionas į gyvenimą žiūri rimčiau.

Motinai-Dvyniams net tiesa - nėra labai aiški koncepcija. Ji gali daug ką paversti žaidimu, o tai painioja Skorpioną. Ir jis nenori, kad nuo jo kažką slėptų, nors jis pats dažnai slepia savo jausmus. O labiausiai jam nepatinka mamos linksmi pašmaikštavimai, paerzinimai. Mama vietoj namų rutinos renkasi draugus. O Skorpionas nori likti namuose - su mama ... Bet ir jis laimi, nes jo motina yra draugiškas žmogus, jis išmoks daug ko iš jos, ir ypač bendrauti su kitais žmonėmis.

Mažajam Skorpionui patinka mamos tikslo siekimas, nors jam kartais trukdo tai, kad ji bando vadovauti jo gyvenimui. Jam pačiam reikėtų išmokti siekti tai, ką jis mano esant reikalinga, ir mama-Dvyniai neturėtų imtis visų vaiko problemų.

Linksmasis tėtis-Dvyniai nepalieka nė vieno be veiklos, kas, ko gero, tinka Skorpionui. Šis vaikas turi būti užimtas, kad neturėtų laiko abejonėms, nuoskaudoms, vaikiškam kerštui ir suaugusių pesimizmui. Jis turi  labai daug energijos - reikia ją nukreipti į ką nors vertą. Na, idėjų Dvyniai turi daugiau nei pakankamai, taip kad šiam tėvui nėra sunku sugalvoti kuo užimti mažąjį Skorpioną.

Dvynių nenuspėjamas būdas, o Skorpionas gali jo nuotaikų blyksnius priimti į pačią širdį: jam ramiau su žmonėmis, kurie nėra tokie nepastovūs. Vaikas nori suprasti viską, kas vyksta jo gyvenime, o jo tėvas mėgsta netikėtumus, kurie ne visiems yra malonūs. Skorpionas, iš tiesų, nėra netikėtumų šalininkas ir mano, kad geriau žinoti viską iš anksto, ypač jei tai susiję su tam tikrais pokyčiais. Dvyniai dievina pramogas, o Skorpionas nusiteikęs daug rimčiau, bet tuo pačiu metu abu labai smalsūs, todėl jie kartu bus laimingi atrasdami sau kažką naujo.

Mylinti motina-Vėžys uoliai saugo kūdikį nuo gyvenimo sudėtingumų ir mažas emocingas Skorpionas jaučiasi saugus. Vėžys - vienas iš nedaugelio, kuriuo Skorpionas greitai pradeda pasitikėti. Motina-Vėžys yra tikrai dosni meile ir Skorpionas negali neatsakyti į jos rūpestingumą. Ji moka prisijungti prie savo vaiko-Skorpiono minčių. Na, o jis mėgsta vienatvę, jam baisu pagalvoti, kad motina sužinos jo paslaptis ...

Tiesa, jam malonu, kad ji jaučia, kai jam blogai, ir jis visada gali išsiverkti ant jos peties... Ir dar, mama-Vėžys, kaip niekas kitas žino, kaip nuteikti Skorpioną, kad jis atvertų savo jausmus! Bet mama turėtų nepamiršti, kad vaikas turi teisę būti savimi.

Mama-Vėžys linkusi gyventi savo vaikų gyvenimą, tačiau Skorpionas vargu ar leis jai tai: jis yra tikras, kad privalo rasti save pats ir gali apseiti be mamos kišimosi į jo likimą. Bet ji turės išmokti griežtumo, nes priešingu atveju ji kentės dėl jo išlepimo. Kartais reikalai gali pakrypti iki isterijos, ypač jei yra pagrindas, bet tuomet ji turi stebėti Skorpiono nuotaiką. Jo pergyvenimai yra labai gilūs ir nuoskaudų jis neatleidžia.

Emocingas tėvas-Vėžys kartais atrodo šaltas, bet tik išoriškai - kaip ir jo vaikas-Skorpionas. Kiekvienas iš jų aukštai emocingas! Ir jei mama-Vėžys dažnai suspenduoja savo jausmus, tai tėvas- Vėžys, kaip ir Skorpionas, kovoja juos slopindamas. Skorpionas gali ilgai dėvėti šalto susikoncentravimo kaukę, bet galų gale jo jausmai prasiveržia, o tėvo reakcija į visa tai yra nenuspėjama. Ir tėvas turi suprasti, kad čia reikia griežtumo ir nuoseklumo.

Disciplina padeda Skorpionui jaustis saugiai ir gerai, ir neleidžia jam tapti pernelyg valdingu. Skorpionas neturi abejoti savo tėvo galimybėmis, kitaip jis greitai pradės iš jo virves vyti! Ir Skorpionas, ir Vėžys yra labai atsargūs su pinigais. Jie nemėgsta ypatingų permainų ir renkasi tradicinį gyvenimo būdą, ir tradicinį išsilavinimą. O kas dėl nuotaikų, tai abu linkę į pesimizmą ir rūpestį, bet sugebės paguosti vienas kitą: tėvas palaikys vaiką rūpesčiu, o Skorpionas bandys atitraukti tėvo dėmesį įdomiomis istorijomis.

Mamos-Liūto dosni širdis ir jos mažasis Skorpionas jaučiasi apsuptas meilės bei dėmesio. Mama gerai  supranta vaiko jausmus - ir jo poreikį pabūti vienam, nors ji pati yra kitos nuomonės apie tai. Ji atvira ir bendraujanti, ir mėgsta būti dėmesio centre, apsupta žmonių.

Jos vaikas-Skorpionas ne visada bendraujantis, ypač su tais, kuriais nepasitiki. Jei nesijaučia saugus, jis gali ir neatsiskleisti. Mama moko vaiką bendravimo, nors jam būtų ramiau, jei mažiau jį demonstruotų draugams.

Liūtė gali reikliai stumti Skorpioną į sėkmę, nes ji puikiai jaučiasi savo protingo vaiko šlovės spinduliuose. Na, o Skorpionui nereikia spaudimo iš išorės - jis pats pakankamai ambicingas ir darys viską, kas įmanoma, kad pasiektų savo tikslą. Dar svarbiau jam, kad jis turėtų pasirinkimo laisvę ir liktų kaip galima mažiau laiko kapstytis jausmuose. Bet šalia energingos ir bendraujančios Liūtės laiko nieko neveikimui nebus!

Tėtis-Liūtas traukia kaip magnetas. Ir niekas neabejoja jo jėga ir galia! Skorpionui šalia tėvo patinka, nes jis jaučiasi saugus. Jis gerbia savo tėvą už tai, kad šis visada žino ką daryti. Tiesa, Liūtas neturi būti diktatorius, ypač su šiuo vaiku: Skorpionas gali sukilti, užsidaryti savo kambaryje ir net galvoti apie kerštą. Ir, galų gale, jis gali pasiekti savo!

Tėvas neturėtų iš mažojo Skorpiono per daug tikėtis. Vaikas taip pat daug nori iš savęs ir papildomas spaudimas jam gali tik sukelti nerimą. Skorpionas džiaugiasi galimybe padėti savo tėvui, todėl visus šeimos sprendimus jiems būtų geriau priimti kartu. Be to, vaikas mėgsta manyti, kad jis yra savo likimo kalvis.

Skorpionas nori emocinės paramos, o jo tėvui tai pavyksta. Jis turi tiek daug šilumos ir supratimo, kad tarp jų negali nebūti glaudžių draugiškų santykių. Tėvui bus malonu atsakyti į daugybę savo žingeidaus Skorpiono klausimų ir, žinoma, didžiuotis savo vaiko aštriu ir smalsiu protu.

Darbšti mama-Mergelė mano, kad stengiantis, galima pasiekti visko. Skorpionas pakankamai garbėtroška ir, kad būtų tarp pirmaujančių, labai maloni jam bus mamos parama. Maža to - jis didžiuojasi savo mama. Ir kaip ji atrodo, ir kaip ji prižiūri namus. Mergelė - tvarkos mylėtoja, ji  šalininkė kartą ir visiems laikams nustatyti taisykles ir drausmę, o visa tai kaip tik Skorpionui, kuris visame mėgsta tikrumą. Abu jie negali nepaisyti detalių ar smulkmenų, todėl Mergelei bus malonu atsakinėti į vaiko klausimus.

Jie abu mėgsta įsiskverbti į pačią esmę, todėl toks bendravimas suteiks malonumą abiems. Šiai motinai nėra būdingi apsikabinimai ir bučiniai, bet Skorpionas priima jos santūrumą. Mergelė mielai padės savo vaikui, bet negalėtų lįsti į jo sielą arba reikalauti jo meilės -  jai svarbiau yra santykių esmė, o ne jų išorė. Motina ne visada supranta Skorpiono simpatijas ir antipatijas, jo nuotaikų svyravimus, pavydą ar keršto troškimą, be to ją gąsdina jo galinga vaizduotė.

Mergelė gyvena daugiau žemiškame lygyje, ir, galbūt, jai tikrai trūksta stiprių jausmų. Be to, ji neturi Skorpiono troškimo pirmauti. Mergelei užtenka komandoje antros žaidėjo pozicijos, ir kartais, ji su dideliu malonumu daro kažką kitiems, o ne sau. Jos vaikas Skorpionas pasiryžęs įgyti galių ir nori kontroliuoti kitus. Jei jis ir padeda kitiems, tai už tai jis laukia ko nors mainais.

Tėtis-Mergelė tarsi sudėtas tik iš sveiko proto, kuris raminamai veikia Skorpioną! Tai padeda vaikui jaustis saugiam, pasitikėti savimi, neabejoti kad taip bus visada. Tas žemiškasis pagrindas, kurį Skorpionui duoda Mergelė-tėvas, sustiprina jo pasitikėjimą savimi. Bet net tokia rimta pora kartais gali pyktis. Skorpionas nori nepriklausomybės ir primygtinai jos reikalauja.

Jei tėvas mato, kad tai yra ne daugiau, kaip laiko švaistymas, tai jis būtinai įsikiš, siekdamas atkurti tvarką. Skorpionas kovos, kol supras, kad daug patogiau naudoti kitą ginklą - gudrumą. Jis žino, kad jo tėvas - geras ir atlaidus, todėl bandys pasirinkti tinkamą laiką, kad palankiai sau nuteikti tėvą ir sudominti jį savo nuomone. Tėvas skatina vaiko interesus žinioms, nes tai atitraukia jį nuo savo sielos tyrinėjimo, kas kartais tik skatina blogą nuotaiką.

Tačiau neblogai būtų Skorpioną sužavėti ir sportu, kuris padėtų jam atsikratyti perteklinės energijos. Mergelei patinka stebėti, kaip auga ir bręsta jos vaikas, ir tėvą domina jo ne pagal amžių sudėtingi klausimai. Kartais Skorpionas mąsto daug plačiau ir nestandartiškai, tačiau jam patinka tėvo-Mergelės gebėjimas suprasti viską išsamiai bei noras viską padaryti teisingai.

Šie du kartais yra gana kritiški kitiems, bet patys sau jie iškelia neįtikėtinai aukštą kartelę ir tikrai nori daug pasiekti. Motina padarys viską, kad duotų savo vaikui ir klestinčius, saugius namus, gero elgesio įgūdžius, ir gebėjimą mąstyti. Ji pasirūpins, kad Skorpionas gautų išsilavinimą, kuris tenkintų juos abu.

Nors abu šių Zodiako ženklų atstovai yra ne iš linksmuolių, motinai ir jos vaikui- Skorpionui bus gera vienas kito kompanijoje. Skorpionas mato, kaip sunkiai jo motina-Svarstyklės priima sprendimus. Jam pačiam priimtinesnis pasitikėjimas, kuris kartais perauga į kategoriškumą, ir nesupranta tų, kurie nuolat keičia savo nuomonę. Jis norėtų, kad motina būtų ryžtingesnė ir, kad jos santykyje su gyvenimu būtų daugiau konkretumo, nes Skorpionas jaučiasi labiau pasitikintis su žmonėmis, kurie neabejoja ir gali įrodyti, kad jie yra pakankamai stiprūs, kad neleistų skriausti tų, kurie nuo jų priklauso. Tačiau emociniu požiūriu motina-Svarstyklės gali paremti savo vaiką!

Jis turi jaustis mylimas, o apkabinimai ir šypsenos padės jam tuo įsitikinti. Svarstyklės yra dosnios ir rūpestingos, o Skorpionas mėgsta viską laikyti savyje. Mamai teks susitaikyti su vaiko paslaptingumu, kuris negali pakęsti, kai kas nors kėsinasi į jo  nepriklausomybę.

Na o rūpestingas tėvas-Svarstyklės į mažąjį Skorpioną žvelgia kaip į sau lygų, kas džiugina vaiko širdelę. Tėvą domina brandūs vaiko klausimai ir stebina jo intuicija. Jo retas sugebėjimas rasti tai, kas prarasta - tai parama išsiblaškiusioms Svarstyklėms!

Tėvas pasistengs, kad Skorpionas augtų kūrybinga asmenybe ir domėtųsi menu ir muzika. Jis padės jam augti intelektualiai, bet teks pasirūpinti, kad vaikas sportuotų.

Skorpionas-vaikas daug energingesnis nei jo tėvas, ir jam būtini fiziniai krūviai, kad neliktų laiko galvoti išskirtinai asmeninėmis temomis.

Šie du laimi sau vietą gyvenime su vienoda Marso energija ir vienodomis ambicijomis. Motina-Skorpionas ryžtingai kreipia vaiką sėkmės link, o jos vaikas taip pat nori būti tarp geriausių. Mažai tikėtina, kad kartu jie patirs nesėkmę! Motinos entuziazmas ir jos noras padėti - tai, žinoma, gerai, bet jei ji bus itin užsispyrusi, jos mažasis Skorpionas, tikriausiai, sukils.

Jis pasiryžęs rasti savo gyvenimo kelią, ir jis nemėgsta, jei mama nori, kad jos vaikas įgyvendintų jos pačios nepavykusias svajones. Ši Skorpionų pora turi pasistengti ir neprovokuoti vienam kitą kivirčui. Jų emocijas nuolat kursto kovotojas Marsas ir tarp jų neišvengiamai bus nesutarimų. Abu nori viską daryti savaip, ir abu nesiruošia nusileisti.

Jie abu ilgam gali pasilikti niūrūs, be galo bandantys žaisti vienas kito emocijomis. Šiuo atveju jiems  geriausia imtis kokios nors veiklos, ir nerodyti visiems nepatrauklius Skorpiono bruožus, tokius kaip pavydas, kerštingumas ir siekis viską kontroliuoti.

Tėtis-Skorpionas tikrai atsidavęs tėvas, kuris nori savo šeimai tik gero, nors artimiesiems tai ne visada suprantama... Dažniausiai jis yra gana užimtas žmogus, paniręs savo reikaluose, ir jo pakankamai sunkus gyvenimas, alsuojantis intrigomis, kartais labai toli nuo vaiko gyvenimo. Mažajam Skorpionui teks išmokti nepriklausomumo, kas yra ne visada lengva: tai gali būti, kad vaikas yra labai priklausomas nuo tėvų emociniai, nors ir vaizduoja, kad taip nėra.

Jį nuolat tenka tikinti, kad jis yra mylimas, nes jis yra daug labiau įsižeidžiantis, nei jūs manote. Mažasis Skorpionas gali išgyventi nerimą arba būti niūrios nuotaikos, jei šeimoje, kaip jam atrodo, kažkas yra negerai, ir tėvui teks naudoti savo intuiciją, kad geriau suprasti, kaip padėti savo vaikui.

Ši mama yra visada veikloje, o jos vaikas nori ramesnio gyvenimo. Mama-Šaulys nori dažniau išeiti iš namų, susitikti su žmonėmis, pasidalinti su jais įvairiomis idėjomis ir tiesiog smagiai pasilinksminti. Tačiau, Skorpionas slapta nori, kad ji liktų namuose, dalimi kurių, kaip jam atrodo, ji yra. Visgi Skorpionui bus naudingas motinos socialumas ir jos domėjimasis gyvenimu.

Aktyvi mama-Šaulys pasistengs, kad mažasis Skorpionas visada būtų kuo nors užsiėmęs, kas padės vaikui susidoroti su bloga nuotaika, su pavydu arba su mintimis apie kerštą nors ir už mažas nuoskaudas. Skorpionui reikėtų padėti pasijausti laimingu ir pasitikinčiu, ir mamai teks pagalvoti apie tai, kaip tai padaryti. Mama su malonumu pažymi, kad intelektiniame vystymesi mažasis Skorpionas lenkia daugelį.

Ji atsakinėja į begalinius jo klausimus ir negaili laiko žaidimams su kūdikiu. Mama nėra griežtų taisyklių šalininkė ir linkusi imtis to, ką jai diktuoja pats gyvenimas, nes ji ne iš tų, kurie vadinami organizuotomis asmenybėmis. Taigi, mažai tikėtina, kad jis bus ypač griežta. Na, o Skorpionui reikalingas tvarkingas gyvenimas, kuriame jis žinotų, kas bus toliau ir ko tikimasi iš jo.

Tėvas-Šaulys su vaiku Skorpionu bendrauja kaip su geriausiu draugu, ypač jei jis mėgsta sportą. Tėvas padarys viską, kad patrauktų vaiką, pavyzdžiui, gimnastika, nes Skorpionui yra būtina atsikratyti pertekline energija, kad neliktų laiko melancholijai ir pesimizmui.

Šauliui, žinoma, patinka tėvo vaidmuo, bet ir čia jis renkasi malonumus, o ne atsakomybę. Bet Skorpionas - tai vaikas, kuris reikalauja papildomų pastangų, nes jam reikia ir praktinės pagalbos, ir emocinės paramos. Jis turi jaustis pasitikinčiai, o greta tokio laisvę mylinčio tėvo, galbūt, jis pradės abejoti savo padėties stabilumu, taip kad tėvui, laikas nuo laiko teks įrodinėti, kad yra priešingai.

Šaulys neturi pamiršti pagirti Skorpioną už pastangas mokykloje. Skorpionas ketina paimti iš gyvenimo revanšą, ir jis sugeba nukreipti savo jėgas teisinga kryptimi, o kartais ir geriau, nei jo tėvas. Pritariant ir remiant tėvui jis turi daugiau šansų į sėkmę.

Mama gali padėti vaikui sutelkti savo energiją tam, kas tikrai atneš jam sėkmę. Tarp jų gali užmegzti puikūs bendros veiklos santykiai, o apie draugiškus ir kalbėti netenka! Skorpionas geriausiai iš visų jaučiasi gerai organizuotoje erdvėje ir supranta drausmės pagrįstumą.

Ambicinga mama moko jį tikslingumo ir sveiko proto, tačiau jos pastangos kartais daugiau panašios į spaudimą. Skorpionas turi vidinį impulsą, kuris padeda pasiekti sėkmės, tačiau kartais jam patrukdo emocijos, ir tada motinos palaikymas ir tylus pritarimas yra būtinas. Beje, nepamirškite pagirti vaiko, jei jam sekasi.

Mama Ožiaragis gali atrodyti šaltoka, bet ir Skorpionas nemėgsta rodyti savo jausmus. Bet tai tik išoriškai - iš tiesų, jam reikia daug daugiau meilės, nei jūs manote, ir motina turi išmokti būti su juo kuo švelnesnė. Jiems netrūksta humoro jausmo, jie mėgsta pasijuokti iš kitų, bet nė vienam iš jų nepatiks tapti pašaipos objektu.

Skorpionas ilgai prisimins įžeidimą ir gali net galvoti apie kerštą - nepriklausomai nuo to, kiek laiko tam prireiks.

Protingas tėvas-Ožiaragis gal ir neturi Skorpiono energijos arba ypatingos meilės sportui, bet stiprus konkurencijos jausmas jam nėra svetimas, nors jis apie tai nekalba. Ožiaragis įpratęs manyti, kad jo vieta viršuje, tai yra ten, kur, kaip mano Skorpionas, ir jis turėtų būti. Jei Skorpionas bus pagarbus su tėvu Ožiaragis savo vaikui suteiks stiprią paramą. Žinoma, kuriam tėvui nesinori, kad jo vaikui sektųsi? O vaiko gerovė - tai dar ir šlovė, kuri atspindinčia šviesa apšviečia tėvą, kuri stiprina jo padėtį visuomenėje.

Ožiaragis yra labai susirūpinęs savo įvaizdžiu visuomenėje. Jis nori būti tarp tų, kuriais ši visuomenė remiasi, o padorus tėvas turėtų turėti jo vertus, darbščius vaikus su geromis manieromis! Jis džiaugiasi, kad Skorpionas taip stropiai dirba ir, kad jų nuomonė apie išsilavinimą sutampa: abu mano, kad tradiciniu būdu galima ateiti į gerovę ir pagarbą.

Ožiaragiui malonu tėviškai patarti, bet jis baisiai pyksta, jei Skorpionas nori gauti daugiau papildomos informacijos, vietoj to, kad pasitenkintų tuo, ką pasakė tėvas. Tačiau jis džiaugiasi, kad vaikas apmąsto viską, ką ketina daryti, - atsargumas būdingas jiems abiems.

Išsiblaškiusi mama-Vandenis mano, kad jai pavyko: mažasis Skorpionas geba tarsi rentgenas viską matyti ir jam nesudėtinga rasti tą, ką pametė mama. Tiesa, asmenybė, galinti skaityti svetimas mintis, kartais stebina, bet mamos mintys visumoje vertos pagyrimo! Ji domėdamasi politika ir socialinėmis problemomis visada galvoja apie tuos, kas reikalingas pagalbos ir palaikymo.

Jos vaikas kitoks: jis orientuotas į save. Vandenis mąsto visuomeninėmis kategorijomis ir stengiasi žmones organizuoti naudingai veiklai. Skorpionas nėra toks idealus. Jis rūpinasi namų gerove kur viskas patikima, suprantama ir yra savo vietose. Na, nėra jo poreikiuose socialinio sąmoningumo! Mama-Vandenis turi savo logiką. Ji gyvena savo galva ir mažiausiai - jausmais.

Jai sunkoka suprasti savo vaiką su ypatingomis emocijomis, nors jis jas stengiasi slėpti nuo pašalinių. Mažasis Skorpionas pakankamai ambicingas ir nori pasiekti daug ko, bet mamai-Vandeniui sunkiai seksis palaikyti savo vaiką. Ji mano, kad visi turi būti pagal galimybes lygūs ir kad aukščiausias pašaukimas yra tame, kad dirbti kitų gerovei.

Energingas tėvas-Vandenis turi daug idėjų kaip atitraukti Skorpioną nuo bereikalingų abejonių. Vandenį stebina jo vaiko išmąstyti klausimai ir jis su malonumu į juos atsako.

Jį stebina Skorpiono gyvas, visai kaip suaugusio, protas. Klaida tame, kad tėvas nori priskirti vaiką prie labiau suaugusių ir atsakingų, nei jis yra iš tiesų. O Skorpionas nenori, kad jį verstų tapti suaugusiu. Vidiniai jis dar vaikas, beviltiškai norintis meilės ir prisirišimo, nors išoriškai atrodo šaltas, bejausmis ir abejingas.

Jo širdelėje kunkuliuoja pačios stipriausios emocijos, kurios kartais prasiveržia į išorę. Iš čia geriausiai gali padėti tėvo meilė ir dėmesys. Jeigu vaikas-Skorpionas jaučia artimųjų palaikymą, jam paprasčiau įgauti pasitikėjimą savimi.

Kartais Žuvims atrodo, kad jos vaikas-Skorpionas - yra dvigubai daugiau nei ji norėjo! Taip, ji svajojo apie vaiką, bet nesitikėjo, kad gims toks energingas, kojomis trypiantis, reiklus mažas tvarinys. Visgi jų santykiams galima pavydėti. Ši mama moka „prisijungti" prie pačių giliausių jo emocijų. Ji, kaip niekas kitas, supranta savo vaiką, juk abu jie vandens ženklai ir jų jausmai nuspalvinti jausmais.

Abu daugeliu atvejų pasitiki intuicija, bet jei Skorpionas visokeriopai slepia tikruosius savo jausmus, tai mama-Žuvys jiems paklusta. Ši mama gali išmokyti vaiką taip tvarkytis su savo emocijomis, kad jos netaptų jam našta. Žuvys dažnai keičia savo sprendimus, na ir nuotaikas taip pat: ji gyvena vaizdinių pasaulyje, kur kiekviena diena vis šiek tiek kitokia. O tai ir neramina Skorpioną. Jis norėtų, kad žmonės būtų nuoseklūs ir patikimi, ir nori suprasti savo realią padėtį.

Žuvys gi stengiasi išvengti realumo ir nemėgsta taisyklių. Ji dažnai pyksta jeigu jai daromas spaudimas, ir ji nesutverta griežtai disciplinai. Ši mama greičiausiai nutars nekreipti dėmesio į užgaidas ir nekonfliktuos.

Tėvas-Žuvys jaučia abipusį supratimą su mažuoju Skorpionu. Tačiau jį gali pavesti gerumas, nes jis mėgsta taiką ir ramybę, ir pasirengęs du viskuo sutikti, kad vaikas jo netrukdytų. Na, o tas nori viską daryti savaip, ir dar pyksta, jeigu kažko jam neleidžiama. Tėvas žino, kad valdingasis Skorpionas nenusileis, todėl nusileidžia pats. Žinoma, geriau būtų kartais elgtis griežčiau. Šiam vaikui reikia, kad būtų tvirtai nurodoma kas galima ir kas neleidžiama.

Jis jausis saugiau, kai supras, kad tėvas pajėgus nuspręsti ir jam neverta nerimauti. Šį tėvą lengvą įkaitinti iki sprogimo, ir tuomet Skorpionas vaikščios niūrus ir pergyvens dėl įvykio, arba savo viduje juoksis, juk jis tėvą stumtelėjo į šią reakciją. Visumoje vaikui norėtųsi kad jo tėvas būtų tvirtas, patikimas, nuspėjamas ir stiprus, o būtent viso to Žuvys ir bando išvengti. Bet šiam tėvui padės jo rūpestinga širdis, juk meilė daro stebuklus, o su Skorpionais ypač...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis