Gimdymas su šypsena Anglijoje skaitytojos istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Justinai.

Nėštumas buvo planuotas

Esu Justina, man 21 -eri, o mano partneriui - 30 metų. Gimdžiau dar 20 -ies, o po penkerių dienų suėjo 21 -eri. Galima sakyti, pasidovanojau nuostabiausią dovaną - dukrytę. Ji gimė vasario 1 - ąją.

Gimdžiau Anglijoje, netoli Liverpulio esančiame Ormskirko mieste, ligoninėje. Mano nėštumas buvo planuotas ir labai ilgai lauktas. Pastojusi jau nuo kelių nėštumo savaičių supratau, kad nešioju naują gyvybę po širdele, mes abu be galo džiaugėmės, kad tapsime tėvais.

Lengvi devyni mėnesiai

Visas mano nėštumas buvo lengvas, jaučiausi labai gerai, lakstydavau laiptais aukštyn - žemyn, daug keliavome po Angliją. Norėjau, kad per mano akis vaikas pajustų šio pasaulio grožį. Nesvarbu, kad gyvename svetimoje šalyje, bet vis dėl to mano vaikui tai taps tėvyne.

TAIP PAT SKAITYKITE:
10 santuokos klaidų, kurias darydavo anksčiau: ar iš jų pasimokėme?
Vaiko lytis buvo staigmena: skaitytojos gimdymo istorija
Visa tiesa apie Ožiaragį ir jo santykius su kitais Zodiako ženklais

Gimdymas prasidėjo 41 savaitę. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį pajutau skausmelius, kurie tai stiprėjo, tai sumažėjo. Nepaisant to, ryte vyrą išsiunčiau į darbą ir apsimečiau didvyre, sakydama, kad gimdyti dar ne laikas, ir jis gali ramia sąžine važiuoti į darbą dėl manęs nesikrimsdamas.

Per daug nepergyvenau, nes vyro darbas nuo namų tik 3 minutės kelio su automobiliu. Vyras į darbą išvažiavo apie 8 valandą ryto, o jau 10 aš jam liepiau grįžti, nes supratau, kad jau vienai kentėti tuos skausmus per sunku.

Į ligoninę nepriėmė

Vandenys man dar nebuvo nubėgę, apie 11 valandą nuvažiavome į ligoninę. Po apžiūros pasakė, kad dar ne laikas, negimdau, liepė važiuoti namo. Su vyru apsisukome ir išvažiavome namo. Atsiguliau į karštą vonią, manydama, kad tai mane atpalaiduos, sumažins skausmus.

Tačiau skausmai nedingo, tik intensyvėjo. Netrukus paprašiau, kad vyras paskambintų į ligoninę ir vėl pasakytų, kad atvažiuojam. Paprašiau, kad man paruoštų epidūrinę nejautrą. Apie 12 valandą sėdome ir vėl išvažiavome į ligoninę. Teko palaukti valandą ir tada mane paguldė į vienvietę palatą.

Čia mane vis tikrindavo, maloniai bendravo, viskas vyko sklandžiai. 17 valandą jau perkėlė į gimdyklą, kuri priminė paprastą palatą, joje buvo labai jauku ir patogu. Joje abu su vyru jautėmės tikrai labai patogiai ir gerai.

Gimdymas su šypsena

Atėjo anesteziologas, kurio tautybė, beje, vengras, ir suleido vaistų - epidūrinę nejautrą. Labai profesionaliai dirbo, iš karto dingos skausmai, o ir po gimdymo nejaučiau jokių padarinių, kaip kartais moterys kalba.

Deja, mano gimdymas užtruko labai ilgai, itin lėtai vėrėsi gimdos kaklelis. Kas 15 minučių mus lankydavo medicinos seselė ir vis stebėdavo mano dukrytės širdelę. Taip pat atnešdavo kavos mano vyrui. Iš tiesų, mums labai pasisekė - per visą laiką pasikeitė dvi pamainos, ir visi skirtingi medikai mumis labai rūpinosi.

Visi stebėjosi mano nuotaika, nes aš buvau pakylėta to laukimo jausmo, o dar kai neskauda, tai išvis tikras malonumas gulėti ir žinoti, kad tuoj laikysi rankose savo taip ilgai lauktą stebuklą.

Į pagalbą atskuba daugiau medikų

Pradėjau stumti tik 5 valandą ryto, prižiūrima akušerės, ji man labai padėjo. Tačiau po valandos ji paklausė, ar noriu daugiau pagalbos, sutikau. Po 5 minučių į palatą atskubėjo daugiau gydytojų ir akušerių. Beje, vyras visą tą laiką buvo su manimi, man padėjo, jam iki šiol esu labai dėkinga. Noriu pagirti jį už drąsą ir supratimą.

Vaikučiui gimti padėjo vakuumo pompa. Neužmiršiu to vaizdo niekada, kaip jį ištraukė su pompa už galvos. Traukė juodaoodis medikas, viskas vyko labai profesionaliai ir kompetentingai. Aš, kaip moteris, nejaučiau jokio diskomforto, nors tuos žmones mačiau pirmą kartą. Tokia realybė, kad gimdydamas Anglijoje, susiduri su skirtingom medikų tautybėm, bet jais visais tenka pasitikėti.

Aš taip ir dariau - pasitikėjau ir tikėjau, kad viskas bus gerai, nors mano gimdymas truko 34 valandas. Aš vis tiek jaučiausi gerai ir pakylėtai.

Gražuolė dičkė dukrytė

Dukrytei gimus, ją apžiūrėję gydytojai konstatavo, kad tai sveika ir graži mergytė. O ji tikrai tokia ir buvo. Kai man ją uždėjo ant krūtinės, tai buvo toks momentas, kurio negalima nei aprašyti, nei apsakyti, nei apdainuoti... Dukrytė gimė 3950 gramų ir buvo 55 cm ūgio.

Štai tokia mano gimdymo istorija. Kad ir daug girdime nusiskundimų užsienio medikais, aš jais likau patenkinta ir esu jiems dėkinga. Jie padarė viską, kad mano gimdymas būtų kuo sklandesnis ir geresnis. Nereikėjo man maldauti epidūrinės nejautros, kaip kartais girdžiu pasakojant. Po gimdymo man padėjo ir susitvarkyti, ir nusiprausti. Buvau labai maloniai nustebinta, kai po gimdymo paprašiau valgyti (nes buvau visą parą nevalgiusi), atnešė skrudintos duonos su sviestu ir arbatos. Vis dėl to ten ne viešbutis, bet padarė viską, kad jauna mamytė su vaikučiu jaustųsi labai gerai.

Justina

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis