Ar dažyti plaukus nėštumo metu?

Nors aiškių įrodymų apie cheminių plaukų dažų žalą vaikui nėra, tačiau tyrimą atlikę Vokietijos Heidelbergo mokslininkai motinos piene ir naujagimio riebaliniuose audiniuose aptiko plaukų dažuose esančių cheminių medžiagų.

Alternatyva cheminiams plaukų dažams

Dažyti plaukus nėštumo metu galima, tačiau tai daryti būtina saugiai! Aiškaus atsakymo į klausimą, ar cheminiai plaukų dažai kenkia nėštumo metu, nėra. Dauguma medikų juos laiko santykinai nepavojingais. Vis dėlto Vokietijos miesto Heidelbergo mokslininkai aptiko plaukų dažuose esančias chemines medžiagas motinos piene ir kūdikio riebaliniuose audiniuose. Todėl galima spėti, kad nėštumo metu pasikeitus plaukų struktūrai dažai veikia juos kitaip, nei tikimasi.

Vis dėlto, jei norite būti visiškai garantuota, rinkitės alternatyvas:

Spalvą paryškinantys šampūnai gaminami su natūraliomis dažančiomis medžiagomis - ramunėlės šviesiems, kaštonai ar graikiniai riešutai rudiems plaukams.

Natūralių spalvos akcentų galite pasiekti ir pati: ištrinktus plaukus perskalaukite ramunėlių žiedų nuoviru ir citrinų sultimis, kad paryškėtų šviesūs plaukai, žalių graikinių riešutų lukštų nuoviru, jei esate brunetė, burokėlių nuoviru, kad būtumėte dar ryškesnė raudonplaukė. Dvi saujas pageidaujamos žaliavos apie pusvalandį pavirkite užpylusi 3/4 litro vandens, nukoškite. Perpilkite plaukus vasarošilčiu nuoviru. Paskui gerai nuskalaukite.

Įdomius spalvų akcentus plaukams suteikia dažančios putos. Jos naudojamos kaip paprastos šukuoseną formuojančios putos, taigi, suteikia dar ir purumo, žvilgesio bei stabilumo.

Akcentas gali būti ir spalvingos priaugintos tikrų plaukų sruogelės. Prie natūralių Jūsų plaukų jos prisegamos, priklijuojamos ar prilituojamos ultragarsu.

Dažytų plaukų šaknis ar atskirus žilus plaukelius vienai dienai galima užmaskuoti atitinkamos spalvos blakstienų tušu. Kita maskuojanti alternatyva - sklastymas zigzagu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis