Kaip prižiūrėti plaukus nėštumo metu, kad jie būtų vešlūs ir sveiki

Nėštumo metu plaukai dažniausiai atrodo kaip niekad puikiai: stiprūs, vešlūs, žvilgantys. O jeigu ne? Tuomet padės tinkama priežiūra.

Nėštumo metu plaukai paprastai tankesni, vešlesni, labiau žvilga. Tai lemia nėštumo hormonas estrogenas. Viena iš šio hormono savybių ta, kad jis prailgina kiekvieno plauko gyvenimo ir ramybės fazę. Dėl to plaukų apimtis padidėja maždaug dešimčia procentų.


Estrogenas gaminamas placentoje, todėl pagimdžius grožio hormono lygis staigiai krinta ir plaukų vešlumo kaip nebūta. Tačiau išslenka tik tie plaukai, kurie ilgiau išbuvo ant galvos dėl „hormonais prailginto gyvenimo“. Taigi nėra ko nerimauti: tai tikrai nėra klasikinis plaukų slinkimas. „Plaukų mirimo“ periodas prasideda du-keturi mėnesiai po gimdymo ir beveik visuomet baigiasi nujunkius kūdikį. Paskui plaukai auga pagal įprastą ciklą.


Kad plaukai būtų gražūs


Nėštumo metu dažniausiai plaukai nebūna linkę taip greitai riebaluotis. O kadangi išsitrinkusi plaukus dažniausiai daug smagiau jaučiatės, ramiai galite trinkti galvą kasdien. Tačiau svarbu naudoti švelnias priemones.


Tai, kad plaukai ant galvos odos užsibūna ilgiau nei įprasta, turi ne tik privalumų. Plaukai dabar „senesni“ – dėl to jie neretai sausėja ar skilinėja. Štai keletas patarimų, kad plaukai neatrodytų pavargę.


Rinkitės šampūnus, balzamus ir kaukes pažeistiems plaukams. Pagrindinė taisyklė: skalaukite trissyk ilgiau nei trenkate šampūnu.


Apsauga nuo išsausėjimo, taupanti dar ir laiką: plaukus per visą ilgį vilgykite šampūnu tik per kas antrą trinkimą. Tikrai pakaks įtrinti šampūną tik į galvos odą.


Kartą per savaitę palepinkite plaukus maitinamąja kauke.


Drėgni plaukai penkis kartus jautresni nei sausi. Sausinimas trinant rankšluosčiu pažeidžia apsauginį plauko apvalkalą. Tad sausinkite tik lengvai spustelėdama.


Į plaukus per visą ilgį įtrinkite vieną - tris valgomuosius šaukštus (nelygu plaukų ilgis) alyvuogių aliejaus. Galvą apsukite pašildytu rankšluosčiu, palikite valandą, kad įsigertų, paskui nuplaukite.


Jei plaukai nežvilga, padės skalavimas naudojant citrinos sultis, tik svarbu tinkamas santykis: į ketvirtį litro mineralinio negazuoto vandens įpilkite valgomąjį šaukštą obuolių acto ir pusės citrinos sulčių. Užpilkite mišinį ant drėgnų plaukų, pamasažuokite ir nuskalaukite trupučiu mineralinio vandens.


Plaukams kenkia per karštas oras, tad tausodama savo šukuoseną džiovinkite plaukus nustačiusi žemiausią ar vidutinę džiovintuvo temperatūrą ir pūtimo intensyvumą. Ir dar svarbu - laikyti elektrinį plaukų džiovintuvą bent 15 cm atstumu nuo galvos.


Tabu: suktukai ar karštos žnyplės, kai plaukai dar drėgni arba kol nesusigėrė šukuosenos formavimo putos, skystis ir pan. Nuo to plaukai ims lūžinėti ir praras žvilgesį.


Dėl staiga atsiradusių pleiskanų dažniausiai būna kaltas stresas, hormonų pokyčiai ar šampūno likučiai. Pirmąją pagalbą suteiks specialūs šampūnai. Padės ir skalavimas dilgėlių nuoviru.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis