Siūloma uždrausti maitinti kūdikius iš buteliukų

Venesueloje siūloma uždrausti maitinti iš buteliukų. Toks pasiūlymas nėra balandžio pirmosios pokštas, nors, sutikite, ir atrodo keistokai.

Venesuelos vyriausybė netrukus gali uždrausti maitinti kūdikius iš buteliukų, siekiant skatinti maitinimą krūtimi kaip geriausią gyvenimo pradžią kūdikiui.

Siūlomu teisės aktu uždrausti visokių rūšių buteliukus esą būtų pagerinta  vaikų sveikatą ir skatinamas glaudesnio ryšio užmezgimas tarp mamos ir kūdikio. Kaip sakė vienas iš iniciatorių, Venesuelos socialistų partijos atstovas, tokiu atveju būtų plečiamas donorinio mamos pieno bankų tinklas, kad kitos mamos pienas būtų prieinamas visoms šalies moterims, nesvarbu, kur jos gyvena.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip išrinkti vaikui tinkamiausią vardą?
Papasakok savo gimdymo istoriją ir laimėk dovanėlę!

Taip pat didėtų reikalavimai slaugytojoms, kurios turėtų nuo pat gimimo supažindinti mamas su žindymo nauda bei padėti joms įveikti pirmąsias kliūtis, informuoti apie galimas problemas bei jų sprendimo būdus.

Šiuo įstatymu būtų numatytos baudos vaikus pieno mišinukais maitinančioms mamoms bei jais prekiaujančioms bendrovėms. Taip pat siūloma griežtinti pieno mišinių reklamą, kuri, pasak įstatymo rengėjų, trukdo megztis sveikiems santykiams tarp mamos ir vaikučio.

Ar tokiam įstatymo projektui pritars Venesuelos parlamentas, neaišku. Tiesa, jo daugumą ir sudaro socialistų partijos nariai.

Kaip jūs vertinate tokius siūlymus? Kaip manote, ar įmanomas būtų toks įstatymo projektas, pavyzdžiui,  Lietuvoje?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis