8 patarimai būsimoms mamoms, kaip ištverti karštas dienas

Vasaros karščiai - išbandymas visiems jautriems žmonėms, o ypač būsimoms mamoms. Kaip išlikti gaiviai ir žvaliai su pūpsančiu milžinišku pilvu? 8 patarimai visoms būsimoms mamoms.


Dienos pradžiai - dušas


Teisinga karštos dienos pradžia - vasarošiltis 36-37 laipsnių dušas, šaltesnio tikrai nereikia. Mat šaltas vanduo atgaivina tik trumpai, reaguodamos į jį užsidaro poros, sužadinama kraujotaka, o tada jau imama kaip reikiant prakaituoti.


Kvapni dušo želė su pipirmėtėmis suteiks dar ir ilgalaikį vėsinantį pojūtį - šios žolelės aktyvina odoje esančius šalčio receptorius. Nesišluostykite, tegu odą nudžiovina oras. Tai papildomai vėsina.


Plaukų trinkimas: rozmarinai gerai vėsina galvą


Kaitra - tikras plaukų purumo priešas. Mat galvos odoje yra daug riebalinių liaukų, o kai karšta, jos veikia visu pajėgumu, ir dėl to plaukai daug greičiau riebaluojasi. Šampūnai su mėtų ir/arba rozmarinų ekstraktais gaivina dar ilgai po galvos trinkimo ir stabdo prakaitavimą. Gera atgaiva tarp plaukų trinkimo - į galvos odą įtrinti atšaldyto rozmarinų nuoviro.


Kremai: gaivą palaikantis dilgčiojimas


Įprasti kūno losjonai vasarą neretai būna per sunkūs, nes kai labai šilta, oda nuo jų tampa lipni. Be to, po jais oda dar labiau kaista, taigi ir prakaituoja. Geriau tinka lengvesni losjonai ir vėsinantys geliai. Krištolinio tyrumo alternatyva - kūno purškikliai. Vienas spustelėjimas - ir iškart atgaivins smulkių lašelių „dygliukai", be to, oda gaus drėkinančių medžiagų. Norisi dar daugiau gaivos? Vėsinančias odos priežiūros priemones laikykite šaldytuve - užpurškus ar patepus dilgčiojantis „ledinis" poveikis bus ypatingas.


Veido priežiūra: dabar reikia dar daugiau drėkinti


Veido kremų intensyvumas vasarą nėra toks svarbus, kaip šaltuoju metų laiku. Riebalinės liaukos ir taip veikia kiaurą parą, tad apsauginis lipidų sluoksnis ant odos tikrai garantuotas. Tačiau veido odai reikia papildomos porcijos drėgmės. Ištroškusiai odai patinka lengvi kremai ir geliai. Jie greit susigeria, nelimpa, o garuodami nuo odos suteikia dar ir vėsos pojūtį.


Kai oro drėgmė didelė, garinimas nuo odos gerokai sulėtėja, veidas atrodo suprakaitavęs. Profilaktikai ryte patepkite kaktą, nosį ir skruostus geliu su matiniu efektu.


Rankoms: ąžuolo žievė arba kūdikių pudra


Spausti drėgną plaštaką tikrai nemalonu. O pirmajame nėštumo trimestre rankos lyg tyčia daug šiltesnės ir labiau prakaituotos. Greita pagalba karštomis dienomis - papurkšti delnus natūraliu antiperspirantu. Tuomet susiaurėja poros ir pristabdomas prakaitas.


Kita alternatyva: kelis sykius per dieną pabarstyti delnus kūdikių pudra arba plaštakas du kartus per dieną palaikyti ąžuolo žievės (rasite vaistinėje) nuovire.


Kad galva neįkaistų: purkškite mineraliniu vandeniu


Išraudęs veidas? Padės purškiklis su mineraliniu ar terminiu vandeniu. Tarsi nusileidusi migla jis atvėsins, nuramins veido odą ir sugers raudonį. Galima užsipurkšti kada tik panorėjus - netgi ant makiažo.


Nesunku ir pačiai jo pasigaminti: 100 ml mineralinio vandens sumaišykite su 50 ml apelsinų ar rožių vandens. Supilkite į gerai užsukamą purkštuvą, laikykite šaldytuve.


Pėdos: šaldytuve atšaldytos kojinės ir pudra


Ant padų gaminama gerokai daugiau prakaito, mat čia prakaito liaukų tankis itin didelis. Drėgmė ir šiluma bate skatina mikroorganizmų dauginimąsi. Pėdų pudra veikia kaip sugertukas, sugeria pėdų prakaitą, o dėvint basutes ar espadriles pėdos atrodo gaiviai.


O jei pėdos patinusios? Pamerkite kojas į vonelę: vėsus (apie 18 laipsnių) vanduo ir gaivinanti vonios druska. Itin efektyvu yra ant dubens dugno priberti rupios druskos ir „paminkyti" jį padais - tai stimuliuoja refleksines zonas ir gaivina visą kūną. Paskui apsiaukite šaldytuve gerai atšaldytas medvilnines puskojines ir įsitaisykite sėdomis ar pusiaugula taip, kad galėtumėte patogiai atremti pakeltas ir ištiestas kojas.


Blauzdos: masažai ir gaivinantys purškikliai


Daugeliui nėščiųjų pažįstama problema: kylant oro temperatūrai storėja ir blauzdos. Priežastis: karštyje plečiasi kraujagyslės, venos suglemba, limfai vis sunkiau nutekėti. Skubi pagalba apsunkusioms kojoms: patogiai atremkite aukščiau pakeltas ir ištiestas kojas, pamasažuokite nuo pėdų aukštyn.


Vėsinančiuose kojų geliuose ir purškikliuose esančios kraujotaką skatinančios medžiagos pašalina sunkumo pojūtį ir suteikia gaivumo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis