Idėjos, kaip originaliai įrengti vaiko kambarį 50 nuotraukų

Kaip įrengti vaiko kambarį, kad jis ne tik būtų saugus ir mielas pačiam vaikui, bet ir originalus? Jūsų dėmesiui – keletas laiko patikrintų idėjų.

Originalus vaiko kambarys

Kaip įrengti vaiko kambarį, daugiau ar mažiau žino visi. Reikia laikytis saugumo reikalavimų, rinktis ilgaamžius kokybiškus gaminius, atsižvelgti į vaiko amžių ir jo poreikius bei pomėgius.

Tačiau dažnai nutinka, kad dauguma vaikų kambarių yra labai panašūs, nors jose auga skirtingo amžiaus, pomėgių ir charakterių vaikai. Pateikiu keletą idėjų (išbandytų!), kurios padės nesunkiai sukurti arba atnaujinti vaiko kambarį, kuris bus ne tik patogus, bet ir originalus, žaismingas ir stilingas.

1. Originalios sienos

Sienos užima daugiausia vaiko kambario erdvės, taigi, tikrai turime kur pasireikšti. Užuot pasirinkę „saugų“ vienos spalvos sienų variantą, drąsiau eksperimentuokime.

Mano mėgiamiausi variantai akimirksniu pridedantys kambariui šarmo ir originalumo:

SIENA – KREIDOS lenta.

Kreidos lenta kambaryje ne tik atrodo originaliai, bet ir yra praktiška, nes niekam ne paslaptis, kad vaikai laaabai mėgsta piešti ant sienų. Kreidos lentą lengvą susikurti, nes galite tiesiog nudažyti norimą vieta specialiais dažais.

Bus dar originaliau ir smagiau jei kreidos lentai panaudosite spalvotus dažus (link) arba kreidiniais dažais išpiešite įv. formas – apskritimuss, trikampius, gyvūnų siluetus ir pan.

SIENA – originalus tapetavimas

Dažnai vaikų kambarių sienos būna tapetuojamos. Tapetai praktiška ir jauku, bet galima juos tapetuoti originaliai ir sukurti ypatingą atmosferą. Mums labai patinka, kai kambario siena tapetuojama pusiau vienais, pusiau kitais tapetais, jungiant juos horizontaliai ir atskiriant dekoratyvine medine arba tapeto juosta. Nors tai klasikinis tapetavimo būdas, Lietuvoje jis yra neįprastas ir retas ypač vaikų kambariuose, bet jis suteikia kambariui elegancijos, praturtina raštais ir spalvomis, ir atrodo daug originaliau nei tiesiog vienos rūšies tapetavimas.

SIENA paveikslų galerija

Paveikslai, padrąsinantys šūkiai, nuotraukos ir mokomieji plakatai padės vaiko kambario sienas paversti labai žaismingomis ir gyvybingomis, be to, vaikui bus labai malonu pačiam pridėti savo kūrybos piešinius, matyti draugų ir šeimos nuotraukas.

Pavyzdžiui - pasaulio žemėlapyje galėsite žymėti kartu su vaiku aplankytas vietas. O dekoratyvūs menišku plakatai ar paveikslai sukurs žaismingą ir originalią aplinką.

Tokią sieną nesunkiai atnaujinsite, todėl ji nuolat išliks idomi vaikui. Taip pat ant sienos galima kabinti dekoratyvines raides, dekoratyvinius „kelio“ ženkliukus ir pan.

2. Originalios grindys

GRINDYS žaidimų miestas

Originaliai išnaudokite grindis! Jos puiki vieta įvairiausiems žaidimams. Tereikia pasinaudoti įprastais sienų lipdukais, izoliacine ar washi popieriaus dekoratyvinėmis juostelėmis.

Grindis žaidimų miestu paversti visai nesunku. Miesto kelių išklotinę suformuosite lipnia izoliacine plėvele. Ji negadina grindų, gerai laikosi ir suteikia labai daug džiaugsmo kambario šeimininkams. Taip pat grindis galite dekoruoti žaidimu „klasės“, ar tiesiog lipdukais.

GRINDYS originalus kilimas

Vaikų kambarį labai puošia kilimas. Jis suteikia jaukumo ir labai praktiškai kai vaikai daug laiko praleidžia ant žemės. Verta rinktis modernaus dizaino ir aukštos kokybės kilimą. Alergiškiems vaikams – sintetinį, nealergiškiems – vilnonį. Originalus kilimas gali tapti išskirtinio originalaus kambario akcentu.

3. Originalios užuolaidos

Tekstilė vaiko kambaryje labai svarbi. Sumaniai suderinti audiniai gali praturtinti kambarį įvairiais raštais bei faktūromis, taip pat gali harmonizuoti aplinką, įvilkti ją į jaukų rūbą.

Ypatinga vaiko (ir ne tik) kambario puošmena – užuolaidos.

Net paprasčiausias vienspalves užuolaidas papuošę dekoratyvinėmis juostelėmis, bumbuliukais ir panašiai, sukursite žaismingą ir prabangų akcentą. Taip pat užuolaidoms siūti galima naudoti 2 audinius, jungiant juos horizontaliai, ir taip išgauti originalų netikėtą efektą.

Pasirinkę 3-4 rūšių audinius galite panaudoti juos pagalvėlėms, šviestuvams ar daiktų dėžėms aptraukti ir taip sukurti išbaigtą vientisą vaiko kambario erdvę, kuri bus tikrai išskirtinė.

4. Originalus šviestuvas

Labai originalus šviestuvas bus toks, kurį susikursite patys! Jums reikės specialaus šviestuvo karkaso ir karščiui atsparių dekoratyvinių priemonių. kuriomis tą karkasą dekoruotumėte.

Labai originaliai atrodo išskirtiniais audiniais aptraukti šviestuvai, dekoruoti juostelėmis ir kaspinais, pagaminti pagal užsakymą ir priderinti prie jūsų kambario interjero.

Paversti kambarį vieninteliu tokiu pasaulyje, vieninteliam tokiam vaikui - tikrai nesunku! Tereikia šiek tiek išradingumo ir drąsos išbandyti šį tą nauja.

Žinoma, originalių idėjų vaiko kambariui yra begalybė, tačiau šiame straipsnyje pasidalinau tik asmeniškai išbandytomis, kurios ryškiausiai pakeitė vaikų kambarius.

Svarbiausia – nepasiduoti nuoboduliui. Vaiko kambarys turi skatinti jo smalsumą, atspindėti jo asmenybę. Spalvos, raštai, skirtingos apdailos medžiagos ir visa kita, kas gali suteikti įvairovės, tikrai padarys jūsų kambarį originalų.

Fotografijos iš Kaiku.dk, Decordemon.blogspot.com, Contemporarywallstickers.co.uk, Kootation.com, Potterybarnkids.com.au, Kootation.com, Minipiccolini.com, Wilsongraphics, Thelittle-egg.com, Zuhairah-homeinteriordesign.blogspot.com, Projectnursery.com, Spelnionamama.pl, Burntparfait.blogspot.com. Projectnursery.com, Burntparfait.blogspot.com, Escarabajosbichosymariposas.com, Asoftplace.net, Athomeinlove.com, Notonthehighstreet.com, Akademiakreatywnosci.blogspot.com

Užsakymo nr.: PT_61874721

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis