Žindžiau iš karto du! žindymo istorijų konkursas

Lina savo pienu maitino ne vieną, o iš karto du vaikučius. Todėll jos patirtis - ypatinga.

Su vyru planavome pirmąjį vaikelį. Valio... Pavyko iš pirmo karto!

Tai patvirtino ir nėštumo testas, ir gydytoja. Taigi, prasidėjo informacijos rinkimas apie viską, ko reikėtų ir, galbūt, ko nereikėtų žinoti apie vaikų auginimą. Ypač daug dėmesio skyriau informacijai apie žindymą, nes labai norėjau, kad mano vaikelis būtent taip maitintųsi pirmosiomis savo gyvenimo dienomis ir vėliau.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Išgirsk, ką tau nori pasakyti vaikų neturinti draugė

Po kurio laiko sužinojau, kad laukiuosi dviejų mažų žmogučių.

Buvome tikrai dar labiau laimingesni, bet, turbūt, ir dar labiau išsigandę, nes neturėjome patirties auginant vieną vaikutį, o čia jų bus du iš karto. Nuo tada ir pradėjau domėtis dvynių auginimu ir ypač jų žindymu . Ieškojau informacijos internete, nes knygose jos nebuvo tiek daug. Žiūrėjau įvairius filmukus, kaip, kokiomis pozicijomis geriausia žindyti ir taip toliau...

Pagaliau sulaukėme dviejų sveikų, gražių sūnelių.

Pamenu pirmas dvi paras, turbūt, nemiegojau, vis glaudžiau vaikučius prie savęs, vis duodavau žįsti, kad kuo greičiau atsirastų pieno. Bet turėjau plokščius spenelius, todėl buvo labai sunku ir man dar nieko nemokančiai, ir vaikučiams, nes jie vis nepagriebdavo spenelio, kad galėtų pradėti žįsti. Po trijų ar keturių dienų krūtinė ohoho kiek turėjo pieno, tik dar buvo vis sunku jį ištraukti ir ją skaudėjo. Tai aš rankomis ją vis masažavau ir nusitraukinėjau. Būdavo, ir ašaros išriedėta...

Labai bijojau visokių sukietėjimų, uždegimų.

Ir labai norėjau, kad vaikai gautų mamos pieno. Po to sesutė atnešė gaubtelius speneliams. Juos nešiojau visada, kai nemaitindavau, nes jie suformuodavo didesnį spenelį.

Taip pat įsigijau maitinimo pagalvę, kuri man su dviem vaikais labai padėjo, nes galėjau vaikus maitinti abudu iš karto. Labai padėjo sesutė, kuri atėjusi aplankyti vaikučių į namus labai parėmė psichologiškai, nes buvo tiek daug klausimų, baimių ir nežinomybės. Taip pat pasakė, kad maždaug kas dvi savaites vaikai bus irzlesni, kadangi jiems vadinamos „increasing days", kai reikia duoti žįsti ilgiau, dažniau, ir taip pradeda gamintis daugiau pieno.

Taip pat priminė, kad jeigu jaučiu, jog pieno yra mažai, tiesiog pasėdėti užsimerkus ir atsipalaiduoti bent 15 min, jei nėra galimybės ilgiau pamiegoti.

Patarimas buvo nenusitraukinėti pieno, kadangi tai išderina visą pieno gamybą. Taip pat ligoninėje buvo žindymo specialistų, kuriems galėjau skambinti ar juos aplankyti, bet kada, kai tik turėjau klausimų.  Manau, jog tikrai nesumeluosiu, kad prireikė maždaug mėnesio, kol išmokau tinkamai maitinti vaikučius, be visų baimių ir skausmų.

Visi patarimai man tikrai labai daug padėjo.

Nes po gimdymo dar nesusitvarkius hormonams, tikrai ne kartą norėjau pasiduoti, dažnai ir ašaros byrėdavo. Nes ir skaudėjo, ir nemokėjau. Labai padėjo vyras, kuris ne tik pirmą mėnesį vis paduodavo mažiukus ant maitinimo pagalvės, bet ir pabūdavo su vaikučiais tada aš galėdavau pamiegoti ir taip turėti daugiau pieno. Labai padėjo patys vaikučiai, kurie buvo ramūs.

Labiausiai, manau, padėjo didžiulis noras maitinti. Ir labai džiaugiuosi, jog nepasidaviau ir išmaitinau vaikučius 8 mėnesius, nes po to jie patys daugiau nebenorėjo mano pieno, todėl labai nenoriai atsisveikinau su šiuo motinystės etapu.

P.S. Kartais, norėdama labiau pailsėti naktį, duodavau vaikams mišinuko prieš miegą, nes tada vaikučiai geriau miegodavo. Per 6 mėn. sunaudojome tik vieną dėžutę mišinuko.

Maždaug nuo 5 mėnesio vis dažniau vaikus reikėdavo maitinti po vieną, nes manau, jog jie pradėjo jausti konkurenciją vienas kitam, ir kai norėdavau žindyti abu kartu, jie tiesiog verkdavo, muistydavosi ir nežįsdavo, o maitinami po vieną puikiausiai žįsdavo.

Lina

Rugpjūčio 1-7 dienomis minima Tarptautinė žindymo savaitė. Šių metų šūkis: „Žindymo parama: arčiau mamų“. Jeigu ir jūs susidūrėte su žindymo sunkumais, kuriuos įveikėte, laukiame Jūsų pasakojimų el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Dalinkimės patirtimi ir įkvėpkime viena kitą! Istorijų konkurso sąlygas rasite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis