Mano gimdymo istorija: nejuokaukite, tai ne žaidimas

Gražina pasakoja savo gimdymo istoriją, kuri prasidėjo visiškai netikėtai.

Mano gimdymo terminas buvo nustatytas 2013 03 03.

Nėštumo metu turėjau problemų su inkstais, jie buvo užspausti. Ir tą dieną, apie kurią pasakoju, juos labai skaudėjo. Paprašiau vyro nuvežti į ligoninę pasitikrinti. Jis atsisakė: „Vėl paguldys į ligoninę ir teks savaitę gulėti, kaip visada, vaistų jokių neduoda, tik lovos režimas. Gali ir namie pagulėti".

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokia mama esate? 5 mamų tipai, sužinok savąjį
Pradedame naują projektą, kuriame patarsime šeimoms, pirmą kartą išleidžiančioms vaiką į lopšelį darželį

Bet aš nepasidaviau, vis zyziau ir zyziau, kol jis mane nuvežė. Pirmiausia nuėjau pas savo ginekologę, bet ji nieko blogo nepamatė ir nusiuntė į ligoninę tyrimams.

Ligoninėje visi į mane žiūrėjo kaip į nepageidaujamą. Sakau, man inkstus skauda, bet atsakė, kad vis tiek niekas manęs neguldys, nėra vietų. Buvau šokiruota! Laimė, tada atėjo gydytoja, sako „3 laipsnio inkstų užspaudimas, greit atlaisvinkite kokią palatą. Tada nusivedė apžiūrai ir jos metu sušuko: „Gimdos kaklelis atsivėręs 6, 6 cm, vežkite į gimdyklą!!!"

Man nebuvo jokių sąrėmių iki tol.

Dabar ir inkstų skausmas dingo. Nuleido vaisiaus vandenis, buvo 15 val., tada liepė skambinti vyrui, kad atvežtų visko, ko reikia. Tuo tarpu jis, nė nenutuokdamas, kas vyksta, laukė manęs automobilyje prie ligoninės, kaip visada.

Kai paskambinau ir papasakojau viską, jis be galo nustebo ir ėmė atsiprašinėti, kad nenorėjo vežti į ligoninę. Sakė, kad tai mano motiniškas instinktas suveikė, jaučiau, kad vaikelis pakeliui į šį pasaulį.

Kai mane nuvežė į gimdyklą, buvau žvali ir linksma: juokavau, visiems skambinau, rašinėjau trumpąsias žinutes, kad jau gimdau. Slaugytoja supykusi aprėkė, kad surimtėčiau, esą čia ne žaidimas ir liepė telefoną padėti į šalį. Jokių skambinėjimų ir rašinėjimų, sakė ji.

16 valanda. Vis dar jokių skausmų, o atsvėrimas jau daugiau kaip 7,5 cm. Gydytoja liepė skatinti gimdymą. Pastačius lašelinę, po pusvalandžio pajutau, kad jau po truputį kažkas kirba pilvo apačioje. Tuo metu atvažiavo vyras.

17 valandą skausmas jau buvo labai stiprus, bet nepasidaviau ir kvėpavau, kaip priklauso. Nerėkiau, nešaukiau, tiesiog ramiai ir giliai kvėpavau. Akušerė liepė pasakyti, kai norėsis stumti ir liepė pavaikščioti.

Vos atsistojau ir pavaikščiojau pora minučių, užėjo tokie skausmai, kad uch. Akušerė apžiūrėjo, sako, dar ne... Tada liepė atsiremti į lovos rėmą ir stovėti tokioje padėtyje. Staiga užėjo noras stumti. Iš pradžių akušerė manė, kad juokauju, bet supratusi, kad išties, suskubo rengtis specialius rūbus. Nebuvo, kas jai padeda, tai paprašė mano vyro užrišti raištelius. Tada ėmė kviesti gydytoją, bet ji neatsiliepė telefonu, tad gimdymą priėmė ji ir vaiku gydytoja.

Gimus vaikučiui vyras išbučiavo, pasakė AČIŪ ir, kad mus labai myli. Pagimdžiau 53 cm ir 3920 g sveriantį juodaplaukį gražuolį, kuris pagal Apgar skalę gavo 9. Iš viso su sąrėmiais mano gimdymas truko lygiai 3 valandas.

Gražina

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis