Kaip vyrui rūpintis moterimi nėštumo metu?

Neretai vaiko laukimą temdo įvairios baimės ir nerimas. Kaip išmokti džiaugtis nėštumu, pasakoja psichologė psichoterapeutė dr. Viktorija Grigaliūnienė.

Kaip tapti laiminga nėščiąja? Patarimai būsimai mamytei


1. Saulės šviesa, šiltas oras teikia daug energijos ir gerą nuotaiką. Šviesos reikia ir nėščiajai. Tad rudenį, žiemą nesėdėkite namie užtemdytais langais. Kai lauke šiek tiek saulėta, eikite pasivaikščioti, kuo ilgiau būkite gryname ore. Vakare kuo anksčiau įsijunkite elektros šviesą.


2. Stenkitės kuo maloniau praleisti niūrųjį metų laiką, nesėdėkite įlindusi į kamputį, pro langą žiūrėdama į lietų, sniegą, vėjo plėšomus medžius. Lepinkitės, džiaugsitės gyvenimu – kartu su jumis džiaugsis ir kūdikis!


3. Neleiskite apnikti nerimui. Juk kuo dažniau galvosite ir svarstysite, ar gerai darote, sveikata iš tiesų pablogės. Stenkitės visur įžvelgti daugiau gėrio.


4. Jei jaučiatės blogiau nei įprastai, kamuoja nerimas, dažnai verkiate, pasitarkite su psichologu ar psichoterapeutu. Net jei iš tiesų jis pasakytų, kad viskas gerai, kodėl nenuėjus? Nereikia laukti, kad viskas savaime praeitų. Juk specialistas paaiškins, nuramins, padės įveikti blogą nuotaiką bei suprasti savo jausmus.


Kaip tapti laimingos nėščiosios vyru? Patarimai būsimam tėveliui


Supratingas sutuoktinis ar draugas kuo dažniau turėtų būti šalia savo moters ir kartu su ja „būti nėščias“.


1. Atsikėlęs ryte stebėkite moters nuotaiką ir kuo galėdamas padėkite, nes pačiai moteriai hormonų veiklos nulemtas nuotaikas įveikti be galo sunku. Ji gali pradėti verkti vos pramerkusi akis be jokios priežasties. Žodžiai: „Ko verki? Tu neverk“ – tas pats, kas nieko.


2. Kartu su žmona nueikite į moterų konsultaciją. Jai tai labai svarbu. Atsakomybės už vaiką ir vizitus pas ginekologą neužkraukite ant vienos moters pečių. Jai labai nejauku sėdėti laukiamajame. Juk ir pats gerai žinote, kaip baugu ir nemalonu prie stomatologo kabineto durų.


3. Palepinkite savo moterį, rūpinkitės ja. Kaip ir dažnam vyrui, jums svarbiausia yra darbas. Tačiau tuo metu, kai žmona laukiasi, ši vertybė turėtų užleisti vietą šeimai, artimiausiai moteriai. Nėščiajai gydytojai rekomenduoja dar neišlipus iš lovos papusryčiauti (mažiau pykina). Tad atsikelkite, paruoškite pusryčius, išvirkite kavos (jei nedraudžia gydytojai) ir atneškite į miegamąjį.


4. Negailėkite komplimentų, pasidžiaukite besikeičiančia žmonos figūra. Tik netylėkite, nelaukite, kad pati pradėtų klausinėti, ar graži, ar jums patinka.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis