Paaiškėjo, kiek vaikų turinčios mamos patiria didžiausią stresą

Kaip manote, kokios mamos patiria daugiausia streso? Turinčios vieną vaiką? O gal keturis? Atsakymas į šį klausimą paaiškėjo po vakar pristatyto tyrimo.

Vienas, du ar trys vaikai?

Trys vaikai - žavus skaičius. Kaip mėgstame juokauti, vienas vaikas - mamai, kitas - tėčiui, o trečias - tėvynei. Tačiau paaiškėjo, kad būtent tris vaikus turinčios mamos patiria didžiausią stresą.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ką jaučia vaikas, gyvendamas mamos įsčiose?
Tiesa ir mitai apie seksą po gimdymo

Todaymoms.com atliktas ir vakar viešai pristatytas tyrimas sako, kad motinos su trim vaikais patiria didesnį stresą, negu mamos su vienu ar dviem vaikais. Gal tai ir nebūtų keista, tačiau tyrimo metu išaiškėjo, kad trivaikės mamos stresuoja labiau, negu, pavyzdžiui, keturių vaikų mamos.

Paaiškėjo streso priežastis

Apklausos metu į klausimus atsakė daugiau nei 7000 mamų JAV. Jos buvo paprašytos pagal tam tikrus pateiktus kriterijus įvertinti savo patiriamą streso lygį nuo 1 iki 10. Paaiškėjo, ir kokia yra dažniausia jaučiamo streso priežastis. Net 60 procentų mama prisipažino, kad joms trūksta laiko viską tinkamai atlikti. Trijų vaikų mamos dėl to kenčia labiausiai.

Tėvų stresas turi įtakos ir jų vaikams

Mokslininkai savo ruožtu jau ne kartą yra pastebėję, kad tėvų patiriamas stresas turi įtakos jų vaikams. Yra manoma, kad ne vienas šiuolaikinių vaikų sveikatos sutrikimas yra neapsiėjęs be jų tėvų patiriamo streso įtakos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis