Mano gimdymo istorija: juokavom, kad gims Mikė Melagėlis

Vaida pasakoja savo pirmagimės gimdymo istoriją. Ji buvo įdomi nuo pirmų nėštumo dienų, mat numatoma gimdymo diena buvo balandžio pirmoji - Melagių ir juokų diena.

Vestuvės po 10 metų draugystės

Po dešimties metų draugystės sumainėme aukso žiedelius. Ne, ne, vestuvės įvyko ne iš reikalo, bet su tikslu. Kadangi jau tikrai pribrendome tikrai šeimai, tad nieko nelaukdami pradėjome planuoti vaikelį. Ir mums pasisekė, po dviejų mėnesių - džiugi žinia mes laukiamės. Neštumas praėjo sklandžiai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atlikite testą ir sužinokite, kokie tėvai esate
Kaip vaiko protas priklauso nuo jį gimdančios mamos amžiaus

Gimdymo data - pokštas

Po patikrinimo gydytoją nustatė numatomą gimdymo datą - balandžio 1-oji. Juokavom, kad gims Mikė melagėlis. Tądien vaikščiojom lyg ant adatų, bet mažylė ramiai ilsėjosi mamos pilvelyje.

Gydytoja, pas kurią lankiausi, įspėjo, jei pati per artimiausias dvi dienas nepagimdysiu, teks įsikišti jiems. Labai jau nenorėjau to, nes kaip žinia pirmakartei ir taip viskas atrodo, kaip tam bijojusiam skiepų begemotui...

Nuojauta neapgavo

Balandžio 3-iosios ryte po eilinio patikrinimo grįžau namo jau tiksliai nujausdama, kad arba šiandien, arba vėliausiai rytoj turėsime dukrytę. Paskambinusi vyrą informavau, jog vakarienės nebus. Ir vakare prieš pat pusiaunaktį, lyg iš giedro dangaus pradėjo bėgti vandenys.

Gulėdami priešais televizorių su vyru skaičiavome sąrėmius, bet jie nebuvo reguliarūs. Tačiau jau pusę keturių nakties išjudėjome į ligoninę. Patikrinus mane, paaiškėjo, jog veikla sustojusi, tad vyrą išsiuntė namo pamiegoti, o mane paguldė poilsiui.

Tik koks ten poilsis, kai į laikrodį akys atsisuka kas penkiolika, penkias, dešimt ir t.t. minučių.

Ryte pasikeitė pamaina.

Labai maloni akušerė patikrina, bet gimdymo veikla vis dar nevyksta. Suleido skatinamuosius, ir prasidėjo. Skausmas vis didyn, didyn, patikrina - atsidarymas 2 cm, dar leidžia skatinamųjų. Skausmas kartojasi kas penkias minutes.

Atėjusi akušerė informuoja, kad dar teks pasikankinti, tad gal norėčiau epidūro. Prieš gimdymą maniau, kad jo gal nereiks, bet dabar maldaujamai jo prašau. Po epidūro skausmas nurimo. Vyras išėjo pietų, o mane paguldė poilsiui.

Paskutinis gimdymo etapas

Apie šeštą vakaro gydytoja informavo, jog atsidarymas tinkamas, dabar liko tik pagimdyti. Mes su vyru abu klausiamai į gydytoją, kiek šis malonumas truks. O ji taip mus pradžiugindama pažvelgė į laikrodį, sakydama: „Gali trukti ir pusvalandį, ir valandą".

Deja, visa tai truko dvi su puse valandos. Pradėjau prarasti sąmonę, blaškiausi pervargusi ir skausmo persmelkta. Visus aplink mačiau per rūką. Vyras šluostė veidą, prilaikė deguonies kaukę. Pastebėjau, kaip gimdykla prisipildė žmonių, kurių dėka ir pagalba mūsų dukrytė išvydo šį pasaulį. Apsipylėme ašaromis. Šios akimirkos nepamiršiu niekada.

Praėjo pusmetis, o atrodo tik vakar tos dvi nekaltos tamsios akytės žvelgia į mus su didžiule baime ir meile.

Vaida

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis