8 vaikų fotoknygų idėjos

Vaikai užauga taip greitai, jog kartais to net nepastebime. Gaila, bet kai kurie atsiminimai, bėgant laikui, išnyksta iš atminties, nors mes visuomet stengiamės juos atgaivinti. Peržiūrime vaikystės nuotraukas, vartome senus albumus ir džiaugiamės, jog gražiausios vaikystės akimirkos užfiksuotos nuotraukose!

Norime su jumis pasidalinti dar vienu puikiu nuotraukų saugojimo būdu - tai fotoknyga! Joje išsaugotos gražiausios šeimos akimirkos visuomet liks su jumis! Štai net 8 idėjos kaip sukurti nuostabią vaikų nuotraukų knygą.

1. Vaikystės abėcėlė

Kiekvienas vaikas turi tik jam vienam būdingų savybių, mėgstamiausių daiktų ar vietų. Kodėl gi nepabandžius šių unikalių bruožų pavaizduoti abėcėlės tvarka? Sukurkite fotoknygą, kuri pasakoja savitą jūsų vaiko istoriją. Albumą pradėkite nuo nuotraukos, kurioje vaikas įamžintas su mylimiausiu meškiuku Alanu, o pabaikite nuotrauka, kurioje jis kartu su šeima lanko zoologijos sodą.

2. Kūrybingų vaikų fotoknyga

Ne paslaptis, jog vaikai yra itin kūrybingi, todėl prie fotoknygos kūrimo leiskite prisidėti ir jiems. Kaip? Fotoknygoje palikite tuščių vietų ar puslapių, kuriuose pats vaikas galėtų piešti ar rašyti. Taip pat galite pateikti užuominas ar nedideles užduotėles, pavyzdžiui, „Nupiešk savo šunį“.

Tokia fotoknyga gali tapti ir puikia dovana mamai ar tėčiui, ypač jei sukursite ją jiems nežinant. Įkelkite gražią tėvų nuotrauką viename puslapyje, o kitame – užduokite vaikui klausimų, pavyzdžiui, „Kodėl tėtis myli mamą?“. Labiausiai tokioje knygoje džiugins nuoširdūs ir atviri vaikų atsakymai.

3. Vaiko piešinių knyga

Jei jūsų vaikas mėgsta piešti, o taip, greičiausiai ir yra, sukelkite jo piešinius į fotoknygą. Juk visuomet smagu pamatyti ir po kiek laiko prisiminti, kaip vaikai mato juos supantį pasaulį. Nuskenuokite arba nufotografuokite piešinius ir į fotoknygos maketą kelkite juos kaip paprastas nuotraukas. Nepamirškite pridėti prierašų: piešinio pavadinimo ar datos. Į knygą būtinai įterpkite ir vaikų nuotraukų – menininko portretas tokioje knygoje labai svarbus.

4. Metinė fotoknyga

Sutalpinti gausybę vaiko nuotraukų vienoje knygoje gali pasirodyti sudėtinga, todėl dažnai geriausia išeitis yra kurti specialias, tam tikram laikotarpiui skirtas, fotoknygas. Išdėliokite nuotraukas chronologine tvarka arba pagal metų laikus kurkite pavasario, vasaros, rudens ir žiemos nuotykių knygas. Pasirinkite labiausiai tam laikui tinkančias fono spalvas, rėmelius, piešinius bei kitus grafinius elementus. Smagu, kai iš lentynos galima išsitraukti knygą ir prisiminti ką veikėte, pavyzdžiui, praeitų metų pavasarį.

5. Instagram'o koliažas

Instagram yra puiki programėlė, leidžianti paprasčiausias, telefonu darytas, nuotraukas paversti tikrais meno kūriniais, suteikiant joms, pavyzdžiui, senovinės nuotraukos įvaizdį. Pritaikyti įvairius filtrus taip paprasta, jog dauguma net nepaleidžiame telefono iš rankų, todėl nenuostabu, kad, laikui bėgant, sukaupiame ne mažą galeriją, kurioje dažnai būna ir daugybė mūsų vaikų nuotraukų! Neslėpkite šių kadrų telefone, verčiau sukelkit juos į nuotraukų knygą. Nuotraukoms pritaikykite spalvotus rėmelius, žaismingai išdėliokite jas puslapiuose ir prirašykite linksmus tekstus. Beje, ar žinojote, kad ZOOMBOOK fotoknygų kūrimo programoje nuotraukas į savo knygą galite įkelti ne tik iš savo kompiuterio, bet ir tiesiai iš savo Instagram, Facebook ar Google+ profilio! Kurti dar niekada nebuvo taip paprasta.

6. Šeimos receptų knyga

Kiekvienas tėvas žino, jog leisdamas savo vaikams padėti virtuvėje, jis rizikuoja iš stiklinės išpiltu pienu ar visoje virtuvėje išbarstytais miltais, bet juk tai ir yra smagiausia – niekada nežinai, ko gali tikėtis. Jei mėgstate gaminti, kartu su vaikais, įamžinkite šias akimirkas ir sukurkite savo šeimos receptų knygą, kurioje bus ne tik gardūs patiekalai, bet ir linksmiausi, virtuvėje patirti nuotykiai. Nepamirškite paskirti kelių puslapių ir močiutei – juk jos pyragai daugybę metų nešė džiaugsmą visai šeimai! Pasinaudokite šeimos receptų knygos šablonu ir kurti bus daug lengviau.

7. Nuotaikų fotoknyga

Ar jūsų vaikas patempia lūpą, kai jam ko nors neleidžiate? O galbūt jo veide nušvinta plati šypsena, kai kartu einate suvalgyti ledų? Užfiksuokite šias nuostabias emocijas ir sukurkite vaiko nuotaikų fotoknygą. Nepraleiskite nei vienos emocijos. Į kūrybos procesą įtraukite ir savo mažąjį – paprašykite jo suvaidinti kuo daugiau nuotaikų, taip fotoknygoje bus dar daugiau nuotraukų.

8. Fotoknyga „Diena, kai aš gimiau“

Leiskite vaikams pajusti bekraštę jūsų meilę. Fotoknygoje „Diena, kai aš gimiau“ papasakokite jiems jų gimimo istoriją, jų pirmąsias akimirkas, jų svorį ir ūgį. Parodykite, kiek džiaugsmo ir meilės jums suteikė vaiko atėjimas į šį pasaulį. Tam, kad kurti būtų lengviau, pasinaudokite specialiu ZOOMBOOK dizainerių sukurtu fotoknygos šablonu „Pirmieji metai“.

Tikime, jog jūs turite dar daugiau įdomių idėjų – juk kūryba neturi ribų. Pasidalinkite originaliomis mintis ZOOMBOOK Facebook grupėje arba sukurkite savo albumą ir tapkite mėnesio fotoknygos autoriumi www.zoombook.lt !

Užsakymo nr.: PT_63034518

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis