Paaiškėjo, kas žindo labiau - intravertės ar ekstravertės

Didžiojoje Britanijoje atlikto tyrimo rezultatai parodė, jog tai, ar moterys maitina krūtimi, ir kaip ilgai tai daro, priklauso nuo jų charakterių savybių, ar jos yra intravertės ar ekstravertės.

Mamos pienas - ir maistas, ir vaistas

Maitinimas krūtimi yra naudingas ir mamai, ir vaikučiui. Mamos piene esantys imunoglobulinai bei kitos naudingosios medžiagos stiprina kūdikių imunitetą, be to, žindymas turi teigiamos įtakos moters sveikatai ir saugo ją nuo kai kurių rūšių vėžio.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kūnas po gimdymo: magiška lieknėjimo formulė
Žinomos šeimos, kurias 2013 metais aplankė gandrai

Informacijos apie žindymo trūkumas turi įtakos žindymo nesėkmei

Ar moteris žindo savo mažylį, priklauso nuo daugybės faktorių. Visgi įrodyta, jog tos moterys, kurios žino apie žindymo naudą, dažniausius galimus jo sunkumus ir kaip juos įveikti, žindo kūdikius ilgiau ir sėkmingiau. Taigi, informacija apie žindymą, jo populiarinimas visuomenėje yra vieni svarbiausių sėkmingo žindymo veiksnių.

Yra atlikta daug tyrimų apie tai, kaip žindymas yra susijęs su moters amžiumi, išsilavinimu, socialine padėtimi visuomenėje, tuo tarpu apie žindymo sąsajas su moters charakteriu iki šiol buvo žinoma nedaug.

Intravertės ir ekstravertės mamos

Swansea Universiteto (Didžioji Britanija) mokslininkai, vadovaujami dr.Amy Brown ištyrė daugiau kaip 600 moterų, kurios augino kūdikius nuo 6 iki 12 mėnesių. Tiriamosios turėjo užpildyti klausimynus, kuriuose atsakinėjo į klausimus apie savo charakterio ypatybes, žindymą krūtimi ir savo požiūrį į tai.

Paaiškėjo, kad nerimastingos arba intravertiškos moterys dažniau kūdikius maitino mišinėliais arba savo vaikus žindė trumpiau. Priminsime, jog intravertiškomis vadinamos moterys, kurios yra uždaro būdo, mažiau bendraujančios, nelinkusios rodyti savo emocijų.

Tyrimo vadovė mano, kad ryšys tarp žindymo ir moters charakterio savybių be abejonės egzistuoja. Intravertiško tipo moterys labiau linkusios gėdytis maitinti viešose vietose, dažniau susiduria su mintimis, kad maitinimas mišinėliu galbūt geresnė alternatyva ir jai, ir vaikui.

Labai svarbu žindyvei laiku gauti emocinę pagalbą

Tyrimo rezultatai dar kartą patvirtino versiją, jog žindymo sunkumai dažniau yra psichologinės, o ne fiziologinės kilmės. Moteris nori maitinti krūtimi, tačiau neturi tam žinių ir įgūdžių, nesulaukia emocinės paramos iš aplinkinių, ir tai pasibaigia nesėkme.

Tuo tarpu ekstravertiškos mamos dažniau ieško pagalbos susidūrusios su sunkumais, jos yra labiau bendraujančios, sulaukia daugiau emocinės paramos, o žindymo problemas labiau vertina kaip laikinas, su kuriomis sėkmingai susidoros. Būtent tokių savybių turinčios moterys dažniau renkasi žindymą krūtimi, o ne mišinėlius, ir jos žindo ilgiau. Rezultatai buvo paskelbti Journal of Advanced Nursing.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis