TOP 10 filmų apie motinystę, kuriuos verta pamatyti

Prasmingam savaitgalio praleidimui rekomenduojame 10 filmų apie motinystę, kuriuos verta pamatyti kiekvienai moteriai.

Motinystės instinktas - tai poreikis rūpintis vaiku. Tas poreikis priklauso nuo tam tikro geno. Nėštumo metu pradeda gamintis specialūs hormonai, kurie sustiprina poreikį rūpintis kūdikiu. O kartais jį pažadinti gali tiesiog paprasti sentimentalūs filmai. Jei pažiūrėjusios šiuos filmus neužsinorėsite tapti mama, tai tikrai panorėsite paskambinti savo mamai.

Sugrįžimas / Volver

IMDb: 7,6

La Manča – tipiškas Ispanijos kaimelis. Raimunda baiminasi vienišos moters likimo Dievo užmirštame kaimelyje, todėl kartu su seserimi Sole pabėga į Madridą. Ji dirba valytoja aerouoste, sesuo – kirpėja. Raimunda, vis bėgdama nuo baimės likti vieniša, išteka, tačiau nelaimingai.

Solė grįžta į tetulės Paulos namus jau po jos mirties. Tačiau ją pasitinka ne tušti namai. Moterį pasitinka jos motinos vaiduoklis. Pasirodo, jog kaimo žmonės ne šiaip sau pasakojo šiurpą keliančias istorijas...

Erina Brokovič / Erin Brockovich

IMDb: 7,2

Žaviai moteriai, po 10 metų santuokos išsiskyrusiai ir likusiai su trimis mažais vaikais, tenka ypatingų išbandymų. Gyvenimas apvirsta aukštyn kojomis ir moterį visiškai pakeičia.

Ji užsispyrusi, seksuali, protinga, drąsi, įspūdingai besirengianti ir pribloškianti aplinkinius savo atvirumu, viską daranti kažkaip “ne taip”, bet kerinti, pritrenkianti, nuoširdi, mylinti, pasiryžusi viską pakeisti dėl vaikų ir savęs. Ir ji laimi, pasiekia tai, kas lyg ir neįmanoma.

Pamotė / Stepmom

IMDb: 6,4

Džekė ir Izabelė – dvi visiškai skirtingos moterys: pirmoji – ideali dviejų žavių vaikų mama, antroji – tik siekianti tokia tapti. Jų niekas nesieja, kol aplinkybės nepriverčia ne tik dalintis šeima, bet ir abiem kartu rūpintis vaikais.

“Pamotė” – tai neišgalvota šeimos istorija, jausminga, nuoširdi, rami, be galo graudi ir tokia reali… Istorija apie realius žmones, intymius dalykus jų gyvenime…

Šokoladas / Chocolat

IMDb: 7,2

Į mažą Prancūzijos miestelį atvyksta jauna moteris Vian su dukrele. Ji nusprendžia apsigyventi jame ir imtis jai mielo verslo. Šokolado krautuvėlė tampa iššūkiu konservatyviems miestelio gyventojams. Čia smaližiavimas šokoladu laikomas nuodėme. Tačiau šie gardėsiai sutaiko net išskirtas šeimas, padeda užmegzti meilės saitus.

Maži vaikai / Little Children

IMDb: 7,6

Sara ir Bradas susitikinėja nekaltomis popietėmis aistringiems pasimatymams, tuo tarpu jų nieko neįtariantys sutuoktiniai dirba, o vaikai miega ramaus pokaičio miego. Kai ramų mažos bendruomenės gyvenimą sudrumsčia iš kalėjimo sugrįžęs prievartautojas ir tuo sukelia visuotinį mažus vaikus auginančių tėvų nepasitenkinimą, melancholiškoji porelė pasiryžta paviešinti savo slaptus santykius bendros šeimų vakarienės metu. Viskas baigiasi tragiškai keistai...

Nes aš taip pasakiau / Because I Said So

IMDb: 5,3

Dafnė Vailder sunkiai augino tris dukras, iš kurių tik Milei nepavyko surasti išrinktojo. Mamytė nori padėti dukrai, todėl jos vardu slapčia parašo žinutę internetiniame pažinčių klube.

Perspektyvus architektas Džeisonas praeina mamos "patikrinimą", muzikantas Džonis – ne. Merginai pastarasis yra mielesnis, tačiau mama yra pernelyg kategoriška...

Kūdikiai / Babies

IMDb: 6,7

Šio filmo pagrindiniai veikėjai ir herojai – keturi kūdikiai iš keturių pasaulio kampelių. Tai mergaitė Ponijao iš kaimelio Namibijoje, japoniukė Mari, gyvenanti Tokijuje, berniukas Bayargalas iš Mongolijos bei su šeima San Franciske įsikūrusi amerikietė Hattie. Režisierius įamžino šių vaikų gyvenimus nuo jų gimimo iki pirmųjų žingsnių.

Motinystė / Motherhood

IMDb: 5,6

Manhetene šešių metukų mergaitės gimtadieniui besiruošianti motina net nenumano, kiek jos laukia išbandymų. Filmas "subalansuotas" moterims, o labiausiai - jaunoms mamos. Siužetas labai paprastas: dviejų vaikų mama namų šeimininkė - buvusi rašytoja keliasi, ruošia vieną vaiką į mokyklą, kitą "tampo" visur su savim, tvarko visus kasdienius reikalus, dar ruošia dukters 6 metų gimimo dienos šventę, dar priebėgom ką nors parašo savo blog'e, dar bando sudalyvauti kažkokiam konkursėlyje, kur reikia parašyti 500 žodžių apie motinystę.

...ir ji mane susirado / Then She Found Me

IMDb: 5,9

Moters vidurio amžiaus krizę paaštrino ir keli nemalonūs išgyvenimai – teko mokytis gyventi vienai, nes vyras paliko, o įmotė mirė.
Tačiau staiga į liūdną ir ramų gyvenimą įsiveržia tikroji motina – ypatingai ekscentriška asmenybė – ir viską apverčia aukštyn kojom.

Mamma Mia! / Mamma Mia!

IMDb: 6,2

Donos, valdančios nedidelį viešbutuką idiliškoje Graikijos saloje, duktė Sofi nerimauja: artėja jos vestuvių diena, o ji nežino, kas yra jos tėvas. Juo galėjo būti bet kuris buvęs jos motinos gerbėjas: Semas, Bilas arba Haris. Vienintelis būdas tai išsiaiškinti, Sofi manymu, yra pakviesti visus tris į vestuvių pokylį, ką ji paslapčia ir padaro.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis