Mano gimdymo istorija: be skausmo, lengvai ir greitai

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Ainai.

Nėštumas - panašus į mamos

Jau nuo mokyklos laikų nemažai žinojau apie gimdymą iš mamos pasakojimų, vėliau iš draugių ir pažįstamų, bet niekad nesitikėjau, kad manasis bus toks stebuklingai lengvas ir beskausmis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip vyro Zodiako ženklas lemia, koks jis bus tėtis
Gimė natūraliai pradėtos trynukės

Mano nėštumas buvo panašus į mamos, pykino iki 4 nėštumo mėnesio, žinojau, kad turėsiu strijų, nes oda sausa, žinojau, kad gimdymo metu greičiausiai teks kirpti, nes kirpo ir mamai per abu gimdymus. Taigi, beliko tik nuspręsti, kur gimdysiu ir ar dalyvaus vyras.

Siuntimas gimdyti

- Tu dar nepagimdei? - nustebusi klausia ginekologė, išvydusi mane dieną po termino. Apžiūri mano pilvuką, pamatuoja, paklauso, duoda į rankas mygtuką, kad fiksuočiau vaiko judesius, kol aparatas žymi tonusus. Galiausiai praneša, kad gimda jau po truputį susitraukinėja ir išrašo man siuntimą į pasirinktus gimdymo namus:

- Gali važiuoti šiandien, arba geriau išsimiegok ir važiuok rytoj su daiktais ir vyru. Turėsi ką veikti, svers iki 4 kg. Daugiau su pilvu neateik.

Ką gi, grįžtam namo su vyru susijaudinę. Aš dar kartą patikrinu sudėtų krepšių turinį ir laukiu rytojaus, juk gal jau ryt išvysiu savo mažylę.

Išaušus rytui besijaudindami važiuojam į ligoninę ir spėliojam, ar mane paliks, o gal lieps važiuot namo, o gal guldys ir laikys? Tiek daug klausimų galvoje ir jaudulio.

Ligoninėje seselės ir daktarai pradėjo suktis apie mane kaip bitutės, vis klausinėdami, ar man ką skauda. Nieko man neskauda, jaučiuosi gerai, aparatas tai irgi parodė. Oi, sulaukiau piktų žvilgsnių:

- Ko jūs čia atvažiavote? Jums nieko neskauda, vaikas jaučiasi gerai, jūs taip pat, kas čia per siuntimas toks? Mes privalom jus guldyt, bet nėra reikalo, o ir vietų nėra!

Nėra, tai nėra. Seselė perskaičiavo mano gimdymo datą, pasirodo, ginekologė suklydo 2 dienom ir jau poryt bus 7 dienos po termino. Pasirašiau, kad neturiu pretenzijų ir savo noru sutinku nesigulti į ligoninę. Seselė priduria, kad jau poryt tikrai su daiktais ir vyru galiu važiuot drąsiai.

Kovo 8 -osios diena

Atėjo "poryt". Kovo 8-a! Vėl važiuojam susijaudinę ir spėliojam, ar paguldys šiandien? Vyras sako, kad guldys, o aš dvejoju, juk gerai jaučiuosi... Nors vis suspaudžia pilvo apačią ir tarsi trūksta oro, tačiau nieko neskauda.

Šiandien daug gimdyvių priimamajame. Šurmulys, visos gydytojos laksto, skuba. Atėjo mano eilė, paduodu siuntimą. Kadangi kita pamaina, niekas nesupranta, ką aš ten pasirašius, kas čia per termino perskaičiavimai, vėl girdžiu, kad nėra reikalo manęs guldyt. Vaiko tonusai geri ir nieks nežino, ką su manimi daryt. Siunčia į konsultacinį skyrių, kad ten nuspręstų, ar mane guldyt. Vyras susinervinęs nuėjęs į skyrių pareiškia, kad man jau 7-a diena po termino, liepta atvažiuot šiandien, ir gydytojos net nedvejodamos liepia mane guldyt.

Apžiūrėjo akušerė, atsivėrimas apie 2-3 cm.

- Kiek jums metų?

- 24.

- Atrodot kaip 16-os.

Padėkojau už komplimentą, nors ir buvo ištartas su sarkazmu. Pagaliau mus lydi į patologinį skyrių. Taip, į patologinį, nes gydytoja buvo įsitikinusi, kad šiandien aš tikrai nepagimdysiu ir gulėsiu ten visą savaitgalį. Vėl girdžių įdomų klausimą:

- Kodėl jūs taip sunkiai einat? Jums skauda ką nors?

Stebina tokie klausimai, man nieko neskauda, tačiau einant jaučiu diskomfortą. „Aš nėščia", - tyliai pagalvoju mintyse ir einu, kur lydi.

Pagaliau man parodo, kur aš "gyvensiu" iki gimdymo, vyras atveža pavalgyt, ir mes atsisveikinam. Juk tikrai šiandien negimdysiu dar. Diskomfortas pilvo apačioje tik didėja, niekaip nerandu vietos: bandau spręst kryžiažodį, bet neišeina susikoncentruoti. Išeinu pasivaikščioti, vėl grįžtu į palatą. Bandau skaityt žurnalą, kol diskomfortas perauga į skausmus.

Einu pas seselę, matuojam tonusus ir sąrėmius. Man liepta grįžt į palatą ir skaičiuot, kas kiek laiko jie užeina. Skaičiuoju: kas 5, 7, 3 minutes. Dar kelis kartus nueinu pas seselę, išgirstu, kad esu kantri, juk turėtų jau labai skaudėti, ir iškviečia gydytoją, kuris mane turi apžiūrėt.

- Jau 5 cm! Gimdymas jau vyksta, vaikas pakeliui, tad susidėkit daiktus ir į gimdyklą!

O siaube, pradeda drebėti kojos, palatoje deduosi daiktus vis kikendama kaip beprotė, matyt, dėl įtampos. Sulaukiu pavydžių žvilgsnių iš palatos kaimynių, kurios ten jau porą dienų "gyvena" ir palinki man sėkmės.

20:30 štai aš ir gimdykloje. Paskambinau vyrui, kad atvažiuotų, jis nori dalyvauti gimdyme. Mane apžiūrėjusios akušerės praneša, jog atsivėrimas yra 7 cm, nuleidžia vandenis ir liepia gulėt. Pasak jų, pagimdysiu dar negreit.

Už gimdymą - 10 balų

Vyras atlėkė per 8 minutes iš kito miesto galo, o man kaip tik prasidėjo "linksmybės". Labai sunku ištvert tuos sąrėmius, vis pagalvoju apie Cezario pjūvį, keikiuosi, vis suklykiu, sucypiu ir maldauju, kad vyras kviestų ką nors, nes nuo skausmo pradėjo pykint. Atlėkė akušerės ir - jau 9 cm!

Jos pradeda lakstyt, mautis pirštines ir bando mane ramint, aiškint, kaip kvėpuot, kaip laikytis ir kaip stumt. Man prasideda panika, rodos, sprogsiu, tačiau susiimu ir darau, kaip liepta. Vyras laiko mane už sprando ir padeda man stumt. Akušerė greit kerpa ten, kur reikia ir paragina mane stumt, sakydama, kad jau matosi galvytė. Pora stūmimų ir pamatau mėlyną, mėlyną mažylę, išgirstu skardų balsą ir tarsi ištirpstu iš laimės. Man ją uždeda ant krūtinės ir viskas atrodo praeity, atrodo gimdymo net nebuvo. 22:45 fiksuoja gimimo laiką. Vyras stovi drėgnom akim ir mus bučiuoja.

„Labai jūs čia greitai pagimdėt, kaip pirmam kartui, duodam 10 balų!" - pagiria medikai.

Tokią štai dovaną gavau kovo 8-osios proga. Linkiu visoms nėštukėms ir gimdyvėms lengvo nešiojimo ir greito gimdymo.

Aina

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis