Buvau praradusi viltį, kad išvis kada pagimdysiu skaitytojos istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Rimantei.

Gimdymo belaukiant

Buvau nusiteikusi, kad pradėsiu gimdyti kokia 37 savaitę, nes sesių vaikučiai irgi nesulaukė termino dienos. Vadinasi, "netrauks" ir mano sūnus.

Praėjo ir 37 ir 38, 39 savaitės, štai atėjo ir 40... Kaip nieko, taip nieko. Gegužės 7 dieną atsikėliau nuo lengvų pamaudenimų pilvo apačioje. Bet nekreipiau dėmesio, nes jau buvau praradusi viltį, kad iš vis kada nors pagimdysiu. Tad skubėjau prie telefono, nes norėjau pasveikinti sesę su gimtadieniu. O ji tik iš manęs pasišaipė, kad važiuočiau gimdyti jai nerašinėjusi.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nėščia 58 -erių metų moteris nešioja savo dukters kūdikį
Mamos atvirauja,kaip rinko savo vaikams vardus

Ir vis tie lengvi pamaudenimai maždaug kas valanda... Sužibo viltis, o gal vis dėlto pagimdysiu? Visa diena taip ir praėjo. Vakare su vyru nuvažiavome apsipirkti maisto. Grįžtant atgal pamačiau piceriją - užsukom ir į ją. Bevalgant picą, tie kas valandiniai maudenimai pastiprėjo ir privertė nusišypsoti iš skausmo. Vyras apsidžiaugė, kad geras ženklas.

Paskambinau akušerei ir pasakiau, kad vaikas jau duoda signalus. Jos paliepimu pakankamai greitu žingsneliu su vyro pagalba aplėkiau kelis ratus aplink namą, keli pritūpimai namuose. Ir - nieko! Lengvi skaudenimai kas 15 min.

Į gimdyklą!

Akušerė liepė sėdėti namuose, kol sienomis nepradėsiu lipti, o sąrėmiai kartosis kas 5 minutės. Vėl nusivyliau, kad nieko nebus. Jau buvo 23 valanda. Nuėjau maudytis, atsiguliau miegoti... Bet užmigti neleido vis stiprėjantis ir dažnėjantis skausmas. 02.30 nakties jau įsikūrėme gimdykloje. Kaklelis atsivėrė 4cm.

6 valandos ryto - vis dar tie patys 4 cm, o jau pavargau nuo skausmų. Nuleidus vandenis, sąrėmiai tik sustiprėjo ir padažnėjo. Nebėra kada atsikvėpti. Pykina. Valio! Vadinasi, kaklelis veriasi. 7 valandą atliko epidūrinę nejautrą. Po to taip gera, gera pasidarė... Nusnūdus ir pailsėjus 15 minučių, vėl skausmai.

Prašau, kad pakartotų nuskausminamuosius, bet patikrinus kaklelį pasakė, kad jau nebegalima, nes greit gimdysiu. Tada prasidėjo pats „malonumas": klūpėjau, sėdėjau, vėl klūpėjau, kad tik paskatinčiau gimdymą. Pagaliau liepė gultis ant stalo, o pas mane jėgų niekam nebeliko, net pačiai atsigulti. Vyras su akušere užkėlė ant stalo, paguldė, liepė stumti. O kaip man stumti, kai nebepajėgiu net pirštų pajudinti!?

Cezaris: būti ar ne?

Į vyrą atsisukusi prašau cezario, nes bijau, kad neišgimdysiu. Vyras bėga pas gydytoją ir prašo man cezario pjūvio operacijos.

Gydytojas su akušere vyrui liepia nepalūžti ir drąsina, kad viskas bus gerai, ir žmona pagimdys pati. O aš guliu ant stalo, nebegirdžiu, ką man komanda sako, tik jaučiu nežmonišką skausmą ir vyro bučinius bei ašaras ant kaktos..

Vėl po truputi atsigavau, pajutusi ledinį rankšluostį ant veido. Griežtas gydytojo balsas liepia stumti. Iš paskutiniųjų stengiuosi, bet išgirstu: „blogai stumi, dar kartą!".

Ir taip, po 2 valandų, gydytojas liepė ruošti operacinę. Bet paskutinę sekundę, užėjus sąrėmiui, gydytojas užgulė pilvą ir rankomis spūstelėjo. Tuomet pajutau, kad pagaliau ištraukė vaikelį. Mano berniukas neverkė ir buvo pamėlęs, nes virkštelė ant kakliuko buvo apsisukusi 2 kartus. Tačiau akušerės greita ranka atvyniojo bambagyslę ir atsiurbė nosytę, tad po kelių akimirkų sūnus jau graudžiai verkė ant mano krūtinės. O man taip lengva, lengva ir gera bučiuoti savo mažylį.

Tačiau mano išvada tokia: 16 valandų skausmo nieko nereiškia, kai gauni tokią dovaną - vaiką!

Ačiū gydytojų komandai, kad neleido pasiduoti, o vyrui - už palaikymą, jautrumą ir gražuolį sūnų.

Rimantė

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis