Žindyvė pieną gausina gerdama alų: ką pasakys gydytojas?

Mitų apie žindymą egzistuoja iš tiesų daug. Vieną iš jų, atrodytų absurdišką, tačiau vis dar gyvuojantį, ir norime aptarti šiame straipsnyje.

Iš mamos laiško:

„Noriu sužinoti, ar tai mitas, ar tiesa - mano draugė prieš mėnesį pagimdė, pati maitina kūdikį, ir, kad turėtų daugiau savo pieno, jai mama patarė gerti alaus. Taip ji ir padarė - jį geria ir maitina sūnelį.

Per dieną išgeria apie litrą alaus. Ar tai yra normalu? Be to, ji sako, neva giminaitė akušerė rekomeduoja taip daryti. Ar galima gerti alų žindant - juk tai alkoholis!"

TAIP PAT SKAITYKITE:
Pažintis su Erika iš Kauno, kuri aistrą megzti derina su motinyste
Populiariausi nėštumo prietarai: tikėti ar ne?

Atsako vaikų ligų gydytojas ir žindymo konsultantas, knygos „Kūdikio žindymas: Nepakeičiamas kaip motinos meilė"  autorius Kazimieras Vitkauskas.

Miela mama,

taip, Jūs teisi! Jeigu alus stiprokas, jame gali būti ir alkoholio, o alkoholis į motinos pieną patenka lengvai ir greitai ten pasiekia koncentraciją, tolygią jo koncentracijai motinos kraujyje.

Taigi neskubėčiau pritarti kūdikio pratinimui prie nors gal ir lengvo, bet... alkoholizmo.

Kas garantuos, kad ir pačios mamytės įprotis taip kasdien gausinti savo pieną pamažu nevirs nenumaldomu noru svaigintis vis dažniau ir labiau? O kur „reguliarus" alutis nuvedė/išvedė ne vieną tėvelį?

Apie daugelio moterų patirtį, jog alus skatina pieno gamybą žindyvės krūtyse, ir man jau girdėta ir skaityta... Tačiau ar tikrai motinos pieno reikia DAUG?

Kartais per gausi pieno gamyba gali padaryti ir „meškos paslaugą". Išties pieno reikia pagaminti būtent tiek, kiek reikia kūdikiui - ne mažiau ir ne daugiau. Taigi pieno gamyba motinos krūtyse vyksta pagal paklausos ir pasiūlos dėsnį, kuriam turi vadovauti pats pieno vartotojas - žindantis kūdikis, pasikliaudamas savo apetitu.

Shutterstock nuotr.

Mamytės išgertu alumi sukelto pieno pertekliaus jam paprasčiausiai gali nereikėti ir riebusis „galinis" pienas paprasčiausiai pasiliks krūtyje. O kažko iš to alaus jis gaus. It tai gali būti ne tik vanduo...

www.zindyk.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis