Sunkiausiam pasaulyje kūdikiui paskirta dieta FOTO

Mažylis Santiago Mendoza iš Kolumbijos, ko gero, yra sunkiausias kūdikis pasaulyje. Jam tėra aštuoni mėnesiai, o jis sveria beveik 21 kilogramą.

Palyginus su bendraamžiais, jo svoris vidutinį 8 mėnesių kūdikio svorį viršija tris kartus. Jo mama Eunice Fandino turi dar keturis vaikus, tačiau nė vienas iš jų savo svoriu, būdami kūdikiais, neprilygo Santiago.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Princas Williamas atsakė į klausimą, ar jo žmona laukiasi
Mano gimdymas 1976 -aisiais: naminukė su pipirais ir ultimatumas vyrui

AP/Scanpix

Aštuonių mėnesių berniukas sveria panašiai tiek, kiek turėtų sverti penkerių metų vaikai. Dėl savo milžiniško antsvorio mažylis nešliaužia ir neropoja, nors aštuonių mėnesių kūdikiai paprastai tą jau bando daryti.

AP/Scanpix

Berniuko mama ne juokais sunerimusi dėl tokio savo sūnaus svorio ir sveikatos. Ji sako meldžianti Dievą, kad šis, o taip pat ir medikai, padėtų sunormalizuoti svorį.

Reuters/Scanpix

Mama Eunice pasakoja, kad dėl didelio svorio ji sunkiai pakelia kūdikį, net maudynės tampa dideliu išbandymu. Išmaudžius vaikelį, ji privalo kruopščiai išvalyti visas jo kūno raukšleles, kurių jis turi visur - rankose, kojose, ant pilvuko. Jeigu raukšlelės lieka nenusausintos, jos iš karto ima šusti, raudonuoti ir skaudėti.

Reuters/Scanpix

Kodėl berniukas priaugo tiek daug svorio, Kolumbijos medikai kol kas atsakymo neturi. Tyrimai, kurie buvo atlikti, jokios ligos nenustatė. Mama yra normalaus kūno sudėjimo, broliai ir seserys - taip pat. Manoma, kad taip nutiko dėl per daug kaloringo maisto.

Reuters/Scanpix

Berniukui jau kuris laikas paskirta dieta, kurios pagrindą sudaro daržovės ir gėrimai be cukraus. Pieno išgėrimą taip pat siūloma sumažinti. Jeigu svoris nesumažės, arba dar blogiau - sparčiai augs, berniukui iškyla rizika susirgti diabetu ir širdies ligomis.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis