Mamytės figūros priežiūra: kada ir kaip pradėti

Motinystė - vienas prasmingiausių gyvenimo laikotarpių, į moters kasdienybę atnešantis nemažai džiugių ir jaudinančių pokyčių. Tačiau JAV atlikto tyrimo metu, apklausus 3 tūkstančius mamų, paaiškėjo, kad net 31% moterų motinystės džiaugsmus temdo nerimas dėl pasikeitusių kūno formų ir įkyrios mintys apie dar neišbandytas „sugrįžimo į gražią formą" priemones.

Mamos nerimą jaučia ir vaikas

Mamos ir vaiko ryšys užsimezga jau pirmosiomis vaisiaus gyvenimo dienomis: nėštumo metu šį ryšį simbolizuoja virkštelė, o mažyliui gimus - kūdikio prisirišimas prie mamos. Nėštumo metu moteris ir jos gimdoje bręstantis vaisius daug kuo dalinasi: kvėpavimo, nervų, endokrinine sistemomis, medžiagų apykaitos procesais, maisto medžiagomis ir net nuotaika. Todėl natūralu, kad dalybos neišnyksta ir vaikučiui augant: nematoma virkštele tampa emocinis, psichologinis ir energetinis ryšys.

Ką tai reiškia? Paprastais žodžiais tariant, vaikas labai greitai pajaučia ir perima net menkiausius mamos fizinės ar psichologinės būklės pasikeitimus. Dėl šios priežasties moters nerimas dėl pasikeitusių kūno formų ar baimė, kad jos kūno pokyčiai nepatiks antrajai pusei (su šia baime susiduria net du trečdaliai apklausoje dalyvavusių moterų), turi įtakos vaikui: jis gali tapti dirglesnis, neramus, sunkiau užmigti.

Kodėl nereikia persistengti?

Psichologai sutinka, kad išvengti neigiamų emocijų ar nerimą keliančių rūpesčių neįmanoma - tam reikėtų gyventi visiškai izoliuotoje aplinkoje. Tačiau svarbiausia yra įvertinti, ar baimė ir nerimas dėl pasikeitusių kūno formų turi pagrindą.

Medikai pabrėžia, kad nėštumo metu svoris augo ir organizmo pokyčiai vyko devynis mėnesius. Todėl normalu, kad į formą negrįžtama, o svoris neatsistato per dieną ar dvi. Po devynis mėnesius trukusio nėštumo bei gimdymo moters organizmui reikia laiko atsistatyti ir atkurti normalius, įprastus organizmo procesus.

Todėl nerimaujančioms dėl figūros pasikeitimų mamytėms rekomenduojama savarankiškų figūros tobulinimo priemonių imtis labai atsargiai. Reikia įvertinti, ar kūno pokyčiai išties signalizuoja rimtus svorio sutrikimus ir ilgalaikes pasekmes figūrai, o taip pat nustatyti, ar organizmas jau pasirengęs figūros priežiūros procedūroms. Per anksti pradėtas intensyvus ir netinkamas figūros tobulinimas gali sustabdyti pieno liaukų funkciją arba neatstatomai nualinti mamos organizmą.

Ekspertinei figūros konsultacijai Vilniuje galite užsiregistruoti čia.

Mamyčių figūros priežiūros taisyklės

Motinystė - laikas, kai moters sveikata yra svarbesnė nei bet kada: sveikata, o ne aklas siekimas susigrąžinti ankstesnes kūno linijas ar net jas patobulinti turi tapti tikslu Nr. 1. Pavyzdžiui, nereikalingų kilogramų jokiu būdu negalima šalinti drastiškomis dietomis. Krūtimi maitinančios mamos per dieną ir taip netenka 500-800 kcal., todėl joms būtina pilnavertė mityba. Visavertis maistas būtinas ir jau paaugusius vaikučius auginančioms mamoms: miego ir poilsio trūkumą tiesiog privalu kompensuoti energijos suteikiančiomis maisto medžiagomis.

Figūrą prižiūrinčioms mamytėms patartina į savo valgiaraštį įtraukti daugiau žuvies, liesos mėsos bei skaidulinių medžiagų turinčių produktų, kurie aprūpina organizmą energija, reikiamu baltymų kiekiu bei suteikia sotumo jausmą. Sveikatai naudingų receptų galite rasti čia.

Taip pat verta atsižvelgti ir į sveikatos sampratą atitinkantį fizinį krūvį. Prasmės netenka įprasti užsiėmimai sporto klubuose ar net bėgiojimas. Juk mamos pakankamai „prisibėgioja" stumdydamos vežimėlius, o kasdienis vaiko kilnojimas ir sūpavimas kaip reikiant sustiprina rankų ir pečių juostos raumenis.

Todėl, nusprendus koreguoti kūno linijas, būtina susitelkti į išimtinai problemines vietas. 58% apklaustų mamyčių nerimauja dėl pilvo, kuris figūros priežiūros specialistų ir yra įvardijamas kaip problemiškiausia vieta, į kurios stangrinimą ir formavimą patartina sutelkti pagrindinį dėmesį.

Vilniuje įsikūręs itališkas figūros priežiūros salonas nuo šiol siūlo inovatyvias programas, pritaikytas būtent mamoms ir orientuotas į problemiškų kūno vietų tobulinimą, kurių trukmė subalansuota laiką skaičiuojančioms mamytėms, o vaikų žaidimų kambario durys atviros toms, kurios figūrą tobulinti atvyksta kartu su vaikučiais. Beje, salono lankytojos taip pat gali mėgautis ozono dušo procedūromis, kurios gerina odos mikrocirkuliaciją ir blukina nėštumo metu atsiradusias strijas. Išsamesnę informaciją apie salone taikomus metodus rasite čia.

Motinystė - gamtos dovana kiekvienai moteriai. Todėl pagrindinė kiekvienos mamytės užduotis yra mėgautis šiuo laikotarpiu ir šalinti visus rūpesčius, galinčius kelti nerimą jai ar jos vaikučiui. Nes tik sveikų ir laimingų mamyčių - sveiki ir labai laimingi vaikai.

Užsakymo nr.: PT_64445008

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis