JAUTIS ir jo santykiai su kitais Zodiako ženklais

Astrologė Rita Vainauskienė pasakoja apie vaiką, kuris gimė po Jaučio ženklu. Kokie bruožai būdingi šiam vaikui, ir kaip jam sekasi sutarti su tėvais, kurių Zodiako ženklai kitokie, negu jo.

Ko gero, pagrindinė vaiko - Jaučio savybė - jis ramus, subalansuotas ir paklusnus, bet šiek tiek tingus. Šiems vaikučiams būdinga priešintis bet kokiems pasikeitimams, jie tvirtai laikosi savojo "ne", o tai reiškia "ne". Gali būti, kad "ne" ir bus jo pirmasis žodis! Reikia skatinti šį vaiką bendradarbiauti su aplinkiniais, mokyti nusileisti. Jautis sunkiai pripranta prie darželio lankymo, naujų veidų, todėl juos reikia psichologiškai rengti naujoms aplinkybėms, pasikeitimams. Prieš nutariant lankyti darželį ar mokyklą, kiek įmanoma daugiau pasakokite apie tai savo vaikui, žinoma, pabrėždami privalumus.


Net ir mažas Jautis išsiskiria kantrybe ir atkaklumu. Viską, ką jis daro, padarys kruopščiai, teisingai ir tiksliai. Ne jo prigimčiai daryti "bet kaip". Jaučio nereikėtų skubinti, nes jis viską mes ir supyks. Priimkite ramybę kaip jo stilių, ir kūdikis bus "lengvas" vaikas. Kiti tėvai, auginantys nenuoramas, ims jums pavydėti.


Šie vaikai turi gerai išvystytą estetikos ir harmonijos jausmą. Naudinga juos pratinti prie gėrio ir grožio jausmo: klausyti klasikinės muzikos, jūros ošimo, paukščių čiulbėjimo. Beje, labai dažnai šio Zodiako ženklo vaikai patys turi gerą balsą.


Renkantis sporto šaką vaikui, labiausiai tiktų tokios, kur reikia ištvermės ir atkaklumo. Beje, Jautis lengvai ir greitai išmoksta tvarkyti pinigus, apsieiti su kišenpinigiais, moka taupyti. Apibendrinant galima pasakyti, kad vaikas - Jautis yra patikimas, stabiliai stovintis ant žemės ir juo galima beveik visada pasitikėti: jis padarys viską teisingai ir reikiamu metu.


Energingoji mama - Avinas dažniausiai savo šeimyninį gyvenimą pradeda būdama gana jauno amžiaus, ir nenorėdama atsisakyti nei savo darbo, nei draugų kompanijos. Bet jei jos vaikas gimė Jaučiu, ji neatiduos jo kitų priežiūrai, bent jau iš pradžių. Ši mama turi beribę energiją, tad gali imti galvoti, jog jos Jautis dėl savo lėtumo šiek tiek atsilieka besivystydamas.


Ji su vaiku keliaus į svečius, žaidimų kambarius ir mokyklėles. Komunikavimas tikrai labai naudingas Jaučiams, jeigu tik jie žino, kad greta yra mama, kuri, reikalui esant, priglaus. Labiau už viską mama - Avinas nori, kad jos vaikui sektųsi. O Jautis į tikslą eina kaip bulius į vartus ir, jei jis tikrai yra nusiteikęs sėkmei, jo motina galės didžiuotis juo. Tiesa, jis tai padarys ne taip greitai, kaip Avinas, bet jo nespauskite. Motina turėtų įsitikinti, kad Jautis gerai suprato savo užduotį, o tada jo jau nesustabdysite.


Būdamas veiksmo žmogumi, tėtis - Avinas ne visada supranta, ką jam daryti su vaiku, kuris taip prisirišęs prie namų. Tėtis yra nuolat užsiėmęs, veiklus, kupinas energijos. Jis mėgsta sportą ir visada bando tapti nugalėtoju. Na, o jo Jautis džiaugiasi galėdamas pasėdėti su knyga ar su piešimo albumu, dažniausiai klausydamasis ramios muzikos. Jam nesukelia džiaugsmo tai, kas reikalauja pastangų, jis nemėgsta konkurencijos. Be to, mažasis Jautukas mėgsta saldumynus, todėl dažnai savo sudėjimu skiriasi nuo savo lieso, judraus tėvo.


Galbūt tėtis ir „užkrės" vaiką sportu, plaukimu ar pasivaikščiojimais gamtoje, tai padėtų mažajam Jaučiui pasisemti jėgų. Bet tėvui teks nepamiršti, kad jo vaikas turėtų vystytis taip, kaip yra būdinga Jaučiui, ir jam vertėtų palaikyti savo vaiką, jei jis ims domėtis tapyba ar muzika.


Jautis mėgsta patogius, jaukius mamos - Jaučio rankomis sukurtus namus. Patikimumo ir ramybės atmosfera padeda vaikui jaustis mylimu ir saugiu. Jis mėgsta praktiškumą ir, galbūt, šiek tiek senamadišką požiūrį į gyvenimą, kuris būdingas jo mamai. Jie supranta ir priima vienas kitą, kokie yra, nereikalaudami nieko daugiau. Mama - Jautis sukuria ramią aplinką, kuri leidžia vaikui jaustis saugiai jo dar mažame pasaulėlyje. Ji supranta emocinius savo vaiko poreikius, moko Jautį gerų manierų, sąžiningumo ir gerumo. Ji yra racionali ir praktiška, o mažasis Jautis - geras mokinys, kuris leidžiasi jos mokomas.


Tačiau ne viskas yra tik gražu, problemų kils, kai tik jie pradės ginčytis. Du riaumojantys buliai, stovintys vienas prieš kitą, yra vaizdas, keliantis nerimą! Ir nė vienas iš tų užsispyrusių asmenų, gimusiu po Jaučio ženklu, nė nemano nusileisti. Mama - Jautis turi padėti vaikui išreikšti savo norus ir emocijas taip, kad tokių susidūrimų būtų kuo mažiau. Patarimas mamai - surasti pusiausvyrą tarp pagarbos ir apmaudo, kad jos pačios neapimtų beviltiškumo jausmas.


Tėtis - Jautis švelniai myli savo vaikus. Tėvas su malonumu gali leisti laiką su vaiku, išklausydamas jį ir padėdamas jam daryti namų darbus. Abu yra pasirengę dalytis prisiminimais ir puoselėti tai, ką jie turi: vargu juos galima vadinti žmonėmis, kurie gali rizikuoti. Tėvas skatins Jautį nepaliaujamai kovai už pažangą, džiaugdamasis tuo, kad jo vaikas - ne triukšmadarys ir nėra reiklus. Mažasis Jautis su savo tėvu jausis ramiai ir patogiai, kaip su senu geru ir visada mėgstamu pliušiniu meškiuku.


Mama - Dvyniai negali nebėgioti aplink savo mažąjį Jautį. Dvyniai mėgsta greitą gyvenimo tempą, o tuo pat metu žemiškasis Jautis mėgsta viską daryti lėtai. Toks vaikas veiks nuosekliai ir praktiškai, pamažu pajausdamas skonį, o mamai - Dvyniams darbas nusibos greitai, ir ji užsiims kuo nors įdomesniu ir linksmesniu.


Mažajam Jaučiui, žinoma, norisi būti laisvu ir nerūpestingu, kaip jo motina. Bet jis jaustųsi daug geriau, jei ji sulėtintų savo greitį, prisitaikytų prie vaiko tempo ir parodytų daugiau rūpestingumo, apie kurį taip svajoja vaikas.

Šiai motinai reikėtų suprasti, kad geriausias auklėjimo įrankis yra švelnumas, nes mažajam Jaučiui būtina jaustis mylimu ir geidžiamu. Jei vaikui to truks, jis gali tapti užsispyręs ir maištingas. Šiluma ir meilė nuverčia kalnus auginant Jautuką.


Tėtis - Dvyniai mėgsta šmaikštauti, t. y. jis mėgsta ginčą vardan ginčo, nes tai taip juokinga, o tuo pat metu Jautis į tokius dalykus žiūri per daug rimtai ir kadangi yra labai pažeidžiamas, tai geriau atsitraukia.


Paprastai iš prigimties tylus Jautis nori, kad tėvas tiek daug nekalbėtų. O jis nuolat išsako vis naują nuomonę, pateikia planus šeimai, o tai klaidina Jautį. Be to, jis norėtų, kad jo tėvas laikytųsi tiesos: kartais Dvyniai pervertina arba iškreipia realybę, o vaikui su šiek tiek lėtesniu mąstymu tai, ko gero, per daug! Bet tėvo žavesys visada turi pranašumą, ypač kai ateina laikas eiti miegoti. Tėtis - Dvyniai pasakoja nuostabias pasakas ir tai daro taip gerai, kad mažasis Jautis užmiega su dėkinga šypsena veide ...


Švelni motina - Vėžys myli savo vaiką, gimusį po Jaučio ženklu, kuris jos jaukius namus pripildė laiminga ramybe. Jautis prisirišęs prie motinos ir namų, jo nuomone, pasaulyje nėra nieko skanesnio, negu mamos pietūs. Visa tai leidžia motinai - Vėžiui jaustis mylimai ir gerbti save už tai, kad ji gera mama! Šiuos du asmenis visada traukia vienas prie kito, tarsi kiekviename jų būtų magnetas. Ir jie žino, kad iki gyvenimo pabaigos jaus abipusį prisirišimą.

Mama - Vėžys mėgsta, kad jos namai būtų šilti ir patikimi. Ir kaip tik tokioje atmosferoje gerai jaučiasi Jautis! Motiną tenkina tai, kad jos vaikas neskuba užaugti ir palikti ją, kad pradėtų savo gyvenimą. Kas sakė, kad jis lėtokai vystosi? Ši mama visiškai tikra, kad vaikai neturi elgtis kaip maži suaugusieji. Ji nori juos saugoti ir puoselėti, šildydama savo meile.


Tėtis - Vėžys yra atsidavęs savo vaikui ir yra pasiruošęs bet kokiai aukai jo ateities labui. Jis sutinka jį vežioti į šokių ar muzikos pamokas, tikrindamas, kad jis nieko nepraleistų. Vėžys stengiasi užtikrinti gyvenimo patikimumą ir pagrįstumą, kuris Jaučiui yra būtinas. Vėžys bandys atidžiai išklausyti vaiką, o tai tiek daug reiškia!


Mylinti motina - Liūtas negaili glamonių, ir ji tikrai prisirišusi prie savo mažojo Jaučio. Liūtė supranta savo vaiko mintis ir gerai išmano jo emocinius poreikius. Ji apsups savo vaiką meile, kuri būtina jiems abiems. Ji supranta vaiko gebėjimą mėgautis viskuo, kas gražu gyvenime, nes jai tai taip artima! Jautis laukia, kad juo rūpintųsi, ir mama Liūtė mielai lepins jį dovanomis, pusryčiais ir pietumis po atviru dangumi, išvykomis į gamtą ir ypatinga aplinka namuose. Kaip atsakymą Liūtė nori išgirsti, kad ji nuostabi mama.


Visa tai gerai, bet mama - Liūtė savo vaiką mato kaip jos pačios pratęsimą ir tikisi iš jo, kad įgyvendins tas idėjas, kurių nepavyko jai įgyvendinti. Jaučiui nepatiks, jei motina bandys organizuoti jo gyvenimą savaip, ir jis to netoleruos. Jaučiui nereikia išorės efektų, ir, žinoma, jis turi savo nuomonę apie tai, ko nori iš gyvenimo. Todėl Liūtei nevertėtų užsispyrusio Jaučio skubinti, nes jis užsispirs ir apskritai atsisakys ką nors daryti.


Galingas tėvas - Liūtas suteiks savo vaikui Jaučiui visą paramą, kurią tik pajėgs. Jis nori, kad vaikas būtų sėkmingas žmogus, nes, be kitų dalykų, tai įrodys, koks puikus žmogus jis yra, jeigu turi tokį protingą vaiką!


Jautis gyvenimo mokysis ir sėkmės sieks savaip, lėčiau, negu jo tėvas. Jis įpras eiti lėtai, bet užtikrintai, ir galų gale pasieks tikslą, kai tuo tarpu kiti pavargs pusiaukelėje. Svarbu, kad tėvas tai suprastų ir nustotų skubinti savo vaiką. Mylintis šventes Liūtas į mažo rimto Jaučio gyvenimą įneš daug džiaugsmo ir linksmumo.


Mergelei patinka jos vaiko ištvermė ir tikslingumas, kurie pasireiškia, jeigu jam patinka tai, ką jis daro. Tačiau ją siaubingai erzina, kai Jautis pradeda spyriotis ir nepripažįsta, kad yra neteisus. Mergelę džiugina tai, kad Jautis tvirtai stovi ant žemės ir žiūri į gyvenimą taip, kaip ir ji pati. Jautis mėgsta namų ramybę ne mažiau, kaip Mergelė, tad šis vaikas nesukelia motinai kaltės dėl jos sėdėjimo namuose. Jautis, kaip ir jo mama, neturi labai plataus pomėgio pažintims ir draugystėms - nors mama pasistengs, kad vaikas turėtų visas bendravimo ir tobulėjimo galimybes.

Mama džiaugiasi, kad jos Jautis yra galvotas. Bet ji nori, kad kartais jis būtų iniciatyvesnis! Jei jiems tektų keisti gyvenamą vietą, tai Mergelė lengvai prisitaikytų prie pokyčių, bet mažąjį Jautį reikėtų įtikinėti. Jautis priešintųsi tol, kol reikėtų sėsti į automobilį, perkraustantį į kitus namus. Ši mama nori išplėsti vaiko akiratį, ji veš vaiką į keliones, abu mėgsta istorines vietas. Tačiau Jautis gadins jos nuotaiką prašydamas ledų, o Mergelė pripažįsta tik sveiką maistą ir nevengia dietų, todėl jai bus sunku priimti sprendimą.


Tėtis - Mergelė mėgsta tvarką ir Jaučiui, turbūt, tai patinka. Tačiau kartais užsispyręs Jautis gali spyriotis, atsisakydamas vykdyti tėvo reikalavimus. Bet negalima iš Jaučio tikėtis visiško paklusnumo - nepaklusnumas yra dalis jo prigimties! Svarbu, kad tėvas visada prisimintų, kad jo vaikas - Jautis yra sąžininga asmenybė, pritarianti jo elgesio ir moralės idėjoms.


Mama Svarstyklės ir vaikas Jautis yra puiki pora, laimingi, būdami vienas kito kompanijoje. Mama yra pilna žavesio, ji atkakli ir pasišventusi motinystei. Abu supranta grožį, estetiką, vertina žmogiškumą. Jautis neabejoja, kad turi nuostabią mamą ir nesidrovi parodyti savo meilę. Tai suteikia mamai Svarstyklėms dar daugiau jėgų ir pasitikėjimo savimi.Mama Svarstyklės taip pat moka parodyti savo meilę, ir tai labai gerai, nes Jaučiui svarbus fizinis kontaktas. Jei dėl kažkokių priežasčių vaikas jo negauna pakankamai, jis gali tapti nevaldomas ar uždaras.


Būdamas optimistas tėtis Svarstyklės mielai padės vaikui Jaučiui atsikratyti įtampos ir blogos nuotaikos. Svarstyklės tiki, kad gyventi galima visur, tuo tarpu Jautis labiau prisirišęs prie namų, o ant tėvų kelių jam išvis geriausia. Tačiau vaikui teks prisitaikyti prie savo tėvų gyvenimo stiliaus, nes ir gimus vaikui jie neatsisakys draugų kompanijos ir jaukių pasibuvimų su mielais žmonėmis.


Tai galinga pora ir jų sąjunga iš tikrųjų gali būti konstruktyvi. Abu priklauso ryžtingoms, tačiau užsispyrusioms asmenybėms, kurias yra sunku pastumti iš vietos, taip kad nuolatiniams ginčams nebus, ko gero, pabaigos. Bet mama - Skorpionas turi imtis iniciatyvos, kad audra nurimtų laiku, juk vaikas - tai tik vaikas. Su jaučio nepaklusnumu geriau "kovoti" švelnumu ir glamonėmis, o ne pykčiu.


Jautis neturi didelės Skorpiono energijos. Jis nori judėti į priekį savo tempu ir daryti pertraukėles tada, kai jam norisi. Bet tikslą jis tikrai pasieks! Ir net padarys viską geriau tada, jei jo niekas neskubins. Taip, jis nori būti sėkmingas, ypač jeigu tai atneš jam materialinę gerovę. Taigi, egzaminus jis sieks išlaikyti geriausiais rezultatais.


Mama - Skorpionas visada stovės už savo vaiko nugaros, visą laiką stumdama jį į priekį, nes ji nori, kad vaikas grupėje būtų geriausias. Ji svajoja, kad jos vaikas pasiektų viso to, ko jai nepavyko. Tai sunki našta Jaučiui, kuriam labai nepatinka, kai jam kvėpuojama į pakaušį. Jis gėrisi namų jaukumu ir nenori eiti ten, kur yra stumiamas, net jei tai kelias į sėkmę.


Stiprus Skorpionas tėtis mano, kad jo žodis namuose yra įstatymas. Mažasis Jautis vertina gerovę ir stabilumą, kurį jam suteikia tėvas, bet susidūrimai čia neišvengiami, ypač jei vaikas nori eiti savo keliu, atsisakydamas paklusti savo tėvui. Jautis būna toks užsispyręs! Laimei, Jautis paprastai yra laimingas, kai tėvas jam pataria. Tai taip praktiška - žinoti, kas laukia tavęs, - svarbiausia, kad visa tai būtų pagrįsta ir suprantama.


Neskubančiam Jaučiui teks prisitaikyti ir neatsilikti nuo nesuvaldomos mamos idealistės. Mama Šaulys tarsi gyvena už du - ji nuolat juda, mėgaujasi pokyčiais ir situacijų naujumu. Jautis mėgsta namų komfortą, nori pagulėti ant sofos su knyga ir visai nenori, kad tam būtų priešpastatomas amžinas lėkimas. Greita mama ir lėtesnis vaikas - geriausia sudėti du jų skirtingus greičius ir padalinti per pusę! Leiskite jiems pabandyti susitikti kažkur per vidurį. Taigi, mamai - Šauliui reikia truputį sulėtinti tempą, nes kitaip mažasis Jautis paskui ją nesuspės.


Mama - Šaulys gyvenime turi daug interesų, ji kupina naujų idėjų ir yra labai energinga. Jautis - nuosaikesnis, jis neturi laiko beprotiškiems planams. Jis jaučiasi saugus su tuo, ką jis turi, ir nemato prasmės permainose. Sportiškas, azartiškas Šaulys visada linksmas. Jis norėtų perteikti šiek tiek optimizmo savo rimtam vaikui: Jaučiui būtų gerai pažvelgti į gyvenimą su įkvėpimu! Įspūdingi tėvo pasakojimai vakarais ir prasimanymais alsuojančios dienos suteikia mažajam Jaučiui nemažai naudos, bet jis ne visada nori tai pripažinti.


Mama - Ožiaragis mano Jautį esant neskubantį, kruopštų vaikas. Vaikas yra laimingas, kad jo motina priima jį tokį, koks jis ir yra. Jis nemėgsta būti skubinamas, ir Ožiaragis gerai supranta, kad per didelis spaudimas gali tik atimti Jaučio pasitikėjimą savimi.


Visgi motina Ožiaragis puoselėja ambicingas viltis, todėl neleis atsipalaiduoti vaikui: jei nori gyvenime susikurti gerovę, išmok dirbti! Jautis su tuo sutinka, nes jis žino, kad niekas iš dangaus nekrenta, o tuo labiau sėkmė. Abiem svarbūs savi namai - saugūs, patogūs. Abu yra linkę manyti, kad gyvenimas yra nuspėjamas ir nereikalingų pasikeitimų galima išvengti. Tiesa, Ožiaragis palankiai vertina tam tikrą pažangą, tačiau Jautis nori kad viskas liktų kaip buvę. Jam patinka jaukumas namuose ir komfortas, o motinai - Ožiaragiui tai, neabejotina, dar ir socialinio statuso rodiklis.


Mažasis Jautis į savo užsispyrusį tėvą Ožiaragį žiūri iš apačios į viršų. Dažniausiai Ožiaragiui puikiai sekasi darbe, o tai, kas supa jį, tarsi liudija apie tai, kad jis pasiekė daug. Gyvendamas su tokiu tėčiu Jautis nuo vaikystės pripranta prie minties, kad darbas ir pastangos duoda rezultatų. Pirmoji Ožiaragio dovana savo vaikui Jaučiui, tikriausiai, bus taupyklė, po kurios seks sąskaita taupomajame banke!


Mama Vandenis tarsi ne iš šio pasaulio. Ji skraido padebesiais, o tuo metu jos praktiškas mažasis Jautis tvirtai stovi ant žemės ir jo galvoje nėra nerealių minčių. Nenuostabu, kad kartais jie abu vienas kito nesupranta.

Jautis kartais net pradeda nerimauti, ar nusileis jo motina ant žemės, kad užsiimtų tokiais rimtais reikalais, kaip pusryčių paruošimas arba skalbimas, nes Jautis negali išsiversti be komforto. Tuo tarpu mamą - Vandenį labiau domina intelektiniai klausimai, politika ar socialiniai santykiai, na, o tokius klausimus, kada ir kuo praustis, galima ir ignoruoti!


Tokia mama geriau save realizuoja žmonių grupėje. Ji turi daug draugų, su kuriais dalijasi savo idėjomis ir interesais. Jautis tuo tarpu nori, kad motina priklausytų tik jam! Jis visai nenusiteikęs, kad aplink jį visą laiką būtų minia, nors ir kartais džiaugiasi sujudimu namuose. Jis svajoja apie ramius vakarus, kad galėtų prisiglausti prie savo mamos... Jaučiui labai reikia meilės, bet mama - Vandenis nėra linkusi į fizinį kontaktą - ji savo meilę išreiškia žodžiais arba idėjomis, suprantamomis tik jai pačiai.


Tėtis Vandenis gyvybingas ir užimtas pats savimi. Jis jautrus ir geras, draugiškas ir sąžiningas, tačiau yra dienų, kai jis taip absorbuojamas savų interesų, kad mažojo Jaučio akyse atrodo beveik svetimas. O jam taip reikia tėčio! Dėl to vaikas gali jaustis nereikalingas ir nelaimingas. Vieną dieną tėtis pamato, kad jo vaikas tapo užsispyręs, užsidaręs, nebėra draugiškas... Tėčiui sunku suprasti, kas nutiko, nors tokį elgesį ir nulėmė tėvų elgesys su mažuoju Jaučiu.


Minkštaširdė mama - Žuvys apgobia savo vaiką Jautį meile. Ji nuramins jį, jei reikia, apibers švelnumu ir išmokys svajoti. Ji organizuos vaikui pramogines ekskursijas, plėtos jo kūrybiškumą ir... leis viską! Čia ir yra pagrindinė problema. Žuvys nepajėgia būti tvirtomis ir disciplinuotomis mamomis. Mažasis Jautis paliktas pats sau vienas, o norint jaustis ramiai, jam reikia, kad mama pasakytų, kas yra teisinga ir kas negerai. Žuvys nepakenčia konfliktų, ji vengia griežtų taisyklių ir apribojimų.


Jautis tokioje šeimoje gali išaugti per reiklus, jei Žuvys kartais neužims tvirtos pozicijos. Galų gale, jai teks tai padaryti, bet tik tada, kai reikalai pasieks kraštutinumą. Vieną dieną mama - Žuvys pastebės, kad jai sunku susidoroti su Jaučio užsispyrimu. Ji pati yra lanksti, sugebanti prisitaikyti prie bet kokios naujos situacijos, ir jai sunku matyti vaiką, kuris nėra pasiruošęs pasikeisti bei tam priešinasi.


Tėtis - Žuvys yra pasirengęs skirti visą savo laiką mažajam Jaučiui. Jis mėgsta, nusileisdamas į vaiko lygį, žaisti vaikų žaidimus. Jie abu mielai pieš, lipdys plastilinu, užsiims kūrybiniais darbais.


Mažasis Jautis supranta, kad jo tėvas į gyvenimą žiūri ne taip, kaip jis. Jis yra pasirengęs iššūkiams ir jam užteks atkaklumo juos įveikti. Bet tėtis Žuvys vengia problemų ir nori išvengti konfrontacijos. Bet ar tik tai yra svarbu jų santykiuose? Juk kiek daug džiaugsmo ir fantazijos atneša į mažojo Jaučio gyvenimą jo tėvas! Ir, galų gale, ar ne per gerai visą laiką būti realistu? O kas, jei ne tėvas - Žuvys, padės Jaučiui kartais pakilti virš visų šių labai rimtų žemiškų problemų?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis