DVYNIAI ir jų santykiai su kitais Zodiako ženklais

Astrologė Rita Vainauskienė pasakoja apie vaiką, kuris gimė po Dvynių ženklu. Kokie bruožai būdingi šiam vaikui, ir kaip jam sekasi sutarti su tėvais, kurių Zodiako ženklai kitokie, negu jo.

Kai į pasaulį pasibels mažasis Dvynys, būkite pasiruošę šiam gyvsidabrio atėjimui. Kuo jis skiriasi nuo kitų Zodiako ženklų vaikų? Ogi begaliniu  smalsumu ir judrumu. Šis čiauškutis be sustojimo klausinės apie viską, nes norės pažinti pasaulį iš įvairių pusių. Tėveliai, ruoškite namų erdvę iš anksto. Juk šis nenuorama išmoks anksčiau už kitus vaikučius vaikščioti ir tada tai jau tikrai patikrins visus namų kampelius, jo pirštukai suras visus plyšelius.

Tik spėsit atitraukti nuo burzgiančios sulčiaspaudės, o jis tuoj pat atidurs kitoje vietoje, galbūt ir prie papūgos narvo, kur taip smagu pakaišioti pirštukus.

Iš anksto pasiruoškite žaidimų erdvę, nes mažojo Dvynio smalsumas begalinis ir jį domins vis nauji žaidimai, naujos knygutės. Ir nepykit, kad taip greitai ir jie nusibos. Šis mažylis ugdys jūsų kantrybę.

Dvynukų jautri nervų sistemą, todėl gerai planuokite jam poilsio laiką, nes lauks neramios naktys. Kai vaikutis ūgtelės, turėsite puikų pašnekovą. Jo fantazija laki ir išgirsite įdomiai papasakotų istorijų. Dvynių vaikutis bus tarsi gaivus oro gūsis, kuris praskaidrins jūsų gyvenimą. Džiaukitės ir mylėkite jį, juk kartu su šiuo vaiku tarsi iš naujo pažinsite jus supantį pasaulį.

Toliau skaitykite, kaip sekasi Dvyniams sutarti su kitų Zodiako ženklų atstovais.

Puiki oro ir ugnies sąjunga.  Mažųjų Dvynių nekantrumas ir begalinis nuotykių troškimas kažkam tikrai būtų iššūkis, tačiau tik ne Avinui. Ugnies ženklai  patys azartiški, todėl vaikas visada sulauks pritarimo ir  palaikymo iš tėčio ar mamos. Iš šono bus įdomu stebėti tokią judrią, energingą ir šnekią šeimyną. Dvyniai generuoja daugybę idėjų ir pasiūlymų, o Avinas gali padėti jas įgyvendinti.

Tėvus - Avinus dažnai kankina nesibaigiantys vaikų klausimai „Kodėl?", „Už ką?" ir t.t. Tėvai linkę nuspręsti ir veikti taip, kaip jiems atrodo tinkama. Tačiau auginant vaiką, gimusį po Dvynių ženklu, yra svarbu skaitytis su jo nuomone! Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad iš jų abiejų (Dvynių ir Avino) sklinda teigiama energija, be to, ir vieni ir kiti nuolat atsiduria įvykių centre.

Mama - Avinas kupina energijos ir entuziazmo. Kad Dvyniams nebūtų nuobodu, ji nuolat sugalvoja įdomios veiklos! Abiems jiems smagu kartu džiaugtis gyvenimu. Mama - Avinas su savo vaiku nesėdės namuose, jei yra galimybė pasivaikščioti, juolab, kad jos mažyliui tai naudinga. Ji džiaugiasi, kad nereikia keisti gyvenimo būdo, didžiuojasi tuo, kad vaikas guvus bei smalsus. Šie du ženklai visada ieškos ko nors naujo. Jiems yra daug įdomiau, kas už artimiausio posūkio bus, nei tai, kas buvo ar yra dabar.

Mama - Avinas ir vaikas - Dvyniai yra geriausi draugai. Tačiau kartais Dvyniai mano, kad mama pernelyg daug komanduoja, o jie nori turėti savo nuomonę ir patys nuspręsti, ką daryti toliau. Kartais bus staigių pykčio proveržių.

Mama - Avinas nėra tokia šmaikšti, kaip jos vaikas - Dvyniai. Be to, ji ne visada yra pasirengusi jį „pastatyti į  vietą". Laimė, susipykę šie ženklai lengvai susitaiko, nes nenori prarasti vienas kito draugystės.

Mamos netrukdo tai, kad jos Dvynys imasi kelių darbų vienu metu ir ji sutinka su jo energingu požiūriu į gyvenimą. Tačiau tėvas - Avinas mano, kad jo vaikas - Dvyniai turi ne tik kalbėti, bet ir veikti. Avinas gerai supranta savo Dvynį ir leidžia gyventi taip, kaip jis nori. Dvynys taip pat netrukdo Avinui, nes jis gi nepriklausomas!

Dvyniai ir Jautis - tai dvi skirtingos stichijos, du skirtingi požiūriai į pasaulį. Dvyniai linkę išreikšti idėjas, o Jautis yra daugiau susijęs su materialiais dalykais. Vienas jų aktyvus ir nekantrus, kitas - stabilus ir nepalenkiamas. Jie vienas kitam suteikia reikiamą pusiausvyrą (balansą).

Jautis mažąjį Dvynį moko kantrybės. Dvyniai įneša į šeimą naujumo ir džiaugsmo, moko tėvus būti lankstesniais. Šiuo atveju, vaikas - Dvynys jaučiasi saugus ir apsuptas rūpesčiu. Jautis žino, kaip nukreipti teisinga kryptimi Dvynių energiją, ir gali padėti pasirinkti tinkamą profesiją.

Jis išmokys vaiką protingai vertinti savo galimybes, nes tam, kad svajonė taptų realybe, kartais tenka nusileisti iš dangaus ant žemės.

Jautis - labai geras tėvas, jis stengsis aprūpinti Dvynius viskuo, kas geriausia. Ir ateis diena, kai Dvyniai padėkos už rūpestį, kad Jautis buvo tvirta atsvara jų lengvabūdiškumui.

Jaučio gyvenime svarbūs materialūs dalykai - jis mano, kad jų šeima turi turėti gerą namą, o jame - komfortas, jaukumas, šiluma ir meilė, o visa tai tinka ir Dvyniams. Tačiau Jaučiui teks prisitaikyti, nes jo namuose gimė Dvynys, kuris veržiasi apversti viską aukštyn kojomis. Dvyniams reikia permainų. Galimi konfliktai. Geriausia būtų, kad Jautis iškeltų kokią nors užduotį (ar net tris) ir tam sutelktų Dvynių dėmesį.

Žinant Dvynių dvilypumą, šiuo atveju jų jau keturi! Taigi, kitiems šeimos nariams lieka tik suspėti Dvyniams iš paskos. Jie juda į priekį sinchroniškai ir pasisuka tuo pačiu metu kaip dailiojo čiuožimo pora, bet tuo pačiu metu gali vienas kitą suriesti ir į ožio ragą. Jų neramus būdas primena kaleidoskopą, kuriame nuolat kinta spalvos ir piešiniai.

Tėvas - Dvynys - pats amžinas paauglys, todėl griežtomis taisyklėmis ar pernelyg didele globa vaiko nevargins. Vaikas-Dvynys trokšta bendravimo ir bandys kalbėti anksčiau, nei pradės vaikščioti. Bet abu linkę gyventi minčių pasaulyje ir kartais susidūrę su emocinio gyvenimo puse jausis nejaukiai.

Ši Dvynių pora yra kupina idėjų! Jie pramogaudami tarpusavyje gali kalbėtis visą dieną. Mama žino, kaip vystyti vaiko kalbos gebėjimus ir todėl jis kalbės, skaitys ir rašys anksčiau už visus kitus.

Visi Dvynių ženklo žmonės yra itin bendraujantys, žavingi ir turės daug draugų. Mamai malonesnis aktyvus gyvenimo būdas ir jai suprantamas vaiko noras kelis darbus dirbti vienu metu, juk tai taip įdomu! Mama energinga, tačiau ir pakankamai kritiška, kad matytų vaiko trūkumus. Ji kartu su vaiku svajoja, nes pritaria jo gražioms idėjoms. Galbūt tų idėjų niekas ir nebandys įgyvendinti, tačiau tai aptarti taip malonu...

Jie puikiai jaučiasi kartu, juos džiugina permainos, o gal jiems pakeisti gyvenamą vietą? Dvyniai laimingi, kad mama bendraujanti, bet emociškai vaikas ne itin prie jos prisirišęs. Mama mėgsta būti nepriklausoma ir visai nenorėtų, kad vaikas nuolat glaustųsi prie jos kojų. Ir viskas gerai, kad abu randa laiko švelnumui, tai svarbu Dvyniams! Kartais jie ginčijasi, juk žmonėms valdomiems Merkurijaus tai viena iš bendravimo formų. Tačiau ir tuomet jie lieka geriausiais draugais.

Vėžys trokšta pajusti visą auklėjimo palaimą, todėl labai kruopščiai rūpinsis savo vaiku. Tačiau itin didelė apsauga šiek tiek slopins mažąjį Dvynį ir jis nuolat ieškos galimybės įkvėpti gaivaus oro. Dvyniai nuolat bandys santūrius tėvus įtraukti į savo įvairiaspalvį pasaulį. Vėžys ir Dvyniai į gyvenimą žiūri iš visiškai kitos perspektyvos.

Tėvai - Vėžiai privalo sudaryti savo mažajam Dvyniui erdvę savarankiškai veiklai. Tik tuomet vaikas švelnų, jautrų Vėžį apdovanos savo gyvybingumu, entuziazmu ir palies pačias jautriausias jo sielos stygas.

Rūpestinga mama - Vėžys bando apgobti savo Dvynius švelnia meilė, tačiau ji turėtų įsitikinti, ar tai netrukdys jam. Vėžiai turi stiprų nuosavybės jausmą ir jie pasirengę gyventi savo vaikų gyvenimą. Tačiau Dvyniai turi žinoti, kad jie laisvi kaip paukštis! Vėžiui gi baugu nuo savęs paleisti vaiką. Jis bando apsaugoti jį nuo visko, nuo ko tik galima, o Dvyniai nori viską pabandyti, viską sužinoti. Vėžys užtikrintas, kad tai baigsis ašaromis! Ir visgi mamai nereikėtų taip jaudintis.

Dvyniai nenustygstantys, jie mėgsta nuotykius! Jie nejaučia liūdesio ir laimingi dėl suteiktos laisvės pramogauti. Tikriausiai mama - Vėžys norės vaiko gyvenimą kontroliuoti ir bandys jį sulaikyti namuose. Tačiau Dvyniams būtina nepriklausomybė, jiems reikia naujų žmonių ir naujų situacijų. Vėžys turėtų būti „prieinamesnis", nes Dvyniams reikia atsakymų į nesibaigiančius klausimus.

Dvyniams patinka patikimumo jausmas, kuris juntamas būnant greta tėvų - Vėžių. Žinoma, Dvyniai mėgsta permainas, tačiau ar kas nors priešinasi prieš mamos cepelinus, namų jaukumą, ypač kai prasta nuotaika? Dvyniai iš motinos - Vėžio gali išmokti apsižvalgyti ir tik tuomet imtis ir kantriai užbaigti darbą. Galbūt Dvyniai supras, kad kartais verta patylėti nei skubėti išsisakyti? O mama - Vėžys iš jo sužinos, kad gyvenimas yra ir malonumas, o ne tik rūpesčiai ir nuolatinis laukimas.

Liūtas su pasididžiavimu žiūrės į savo protingą, smalsų Dvynį, juk tai jis į pasaulį paleido tokį protingą vaiką, tokį šedevrą! Tačiau kaip Dvyniai besistengtų improvizuoti, veikti savarankiškai ir reikšti savo mintis, Liūtas palieka aukščiausią valdžią sau ir Dvyniui geriau neužginčyti jo teisių.

Tėvo - Liūto netenkina kažkas pusėtino ir jis bando įteigti Dvyniams gerą skonį, skatina mylėti visa tai, kas geriausia. Dvyniai nori pažinti gyvenimą iš visų pusių ir todėl gali slapčia valgyti mėsainį arba kalbėti apie gyvenimo prasmę su elgeta.

Mama - Liūtas visada vaiką ims su savimi, supažindins su nuostabiais žmonėmis, dovanos dovanas, o Dvynys žinos, kad jo mama visų geriausia. Mama - Liūtas skleidžia šilumą ir kūdikio laiminga šypsena yra tai, ko ji tikisi ir laukia.

Jai tinka jų tarpusavio santykiai, ji didžiuojasi savo kūdikiu, nes jis protingas, žingeidus ir intelektualus! Ji maudosi jo šlovės spinduliuose... Žinoma, ji ir pati verta pagyrimo, juk tiek jėgų atidavė jį mokydama skaityti ir rašyti ir visų kitų dalykų. Ji ir toliau lavins jį geriau suprasti supantį pasaulį, įvairius reiškinius.

Reikėtų vengti daryti Dvyniams spaudimą. Dvyniai turėtų jaustis laisvai ir patys priimti sprendimus, kitaip ateityje bus sunku tapti savimi pasitikinčiu, kokiu jie gali būti. Liūtas neturėtų prarasti kantrybės, kai vaikas - Dvyniai neduos niekam poilsio - tai taip pat yra dalis jo žavesio. Be to, jis turėtų Liūtui pažadėti, kad niekada nemeluos. Na, jei Mamai - Liūtui atrodys, kad jos Dvynys daug kalba, o mažai daro, ji padės realizuoti jo idėjas, kurios tikrai to vertos.

Vieno iš jų mintys daugiau tiesmukos ir tikslingos, kito - neramios ir gausios. Žinotina, kad tarp jų visada yra kažkas bendro ir jie gali daug ką pasakyti vienas kitam. Mamos - Mergelės kritiškumas ir kiekvienos smulkmenos aptarimas gali padidinti nervingumą ir vidinį vaiko nerimą. Dvyniai šališkai Mergelės nuomonei ir jos neįtikėtinai aukštiems reikalavimams nepritaria.

Dvyniai gimė, kad stebėtų tai, kas juos traukia, domina. Tačiau tėvų - Mergelių pragmatizmas padės vėjavaikiškai Dvynių natūrai abiem kojomis stovėti ant žemės ir neleis idėjų sparnais nuskristi per toli. Mergelė pasiruošusi atsakyti į nesibaigiančius Dvynių klausimus. Bet ar užteks tiek jėgų?

Merkurijus davė greitą mąstymą jiems abiems, bet Mergelės labiau išreikštas žemiškas pradas, o dažnos nervų energijos sąnaudos sekina jas. Protinis darbas suaktyvina Dvynį ir jam net nesinori sustoti. Jam kuo daugiau reikalų, tuo geriau.

Mergelė mano, kad jos vaikas - Dvynys pernelyg dažnai keičia savo nuomonę ir, kad per daug apie save galvoja. Be to Mergelė susirūpinusi, kad jos vaikas neturi noro tarnauti žmonėms ir nori praleisti laiką ne itin naudingai, o tik savo malonumams. Ir vis dėlto, nereikia būti pernelyg smulkmeniškiems!

Abu yra kritiški ir gali praleisti valandų valandas krėsdami pokštus, pajuokdami vienas kitą. Nereikia peržengti ribų, nes jūsų santykiuose gali įvykti rimtas posūkis. Norint išsaugoti santykių harmoniją, Mergelei į tai būtina atsižvelgti. Mergelė gaišta daug laiko abejodama, ar buvo teisingai pasielgta, o Dvyniai mažai tam skiria dėmesio. Jie tiesiog daro tai, ką mėgsta.

Dvyniai visada žino, kaip kalbėti su Mergele - jų plepėjimas tiesiog užkrečiantis! Mergelė taip pat turi gerą iškalbą, bet kartais jai lengviau parašyti, nei pasakyti, ką ji galvoja. Su Dvyniais ji atras sau tikrą pokalbių malonumą. Dvyniams patinka kaip motina - Mergelė rūpinasi kitais, o visų pirma, žinoma, Dvyniais. Mergelė su malonumu stebi Dvynio žingeidumą ir jo elgesio manieras. Ji ateityje galės didžiuotis savo Dvyniu!

Svarstyklės ir Dvyniai yra bendraujantys, bet nepastovūs. Nepasotinamas Dvynių smalsumas ir nekantrumas kartais kelia pavojų taikiam ir ramiam Svarstyklių pasauliui. Svarstyklės gali išsimušti iš jėgų ir sielotis net dėl mažų vaikiškų Dvynių išdaigų. Tačiau vis tiek pataikaus daugeliui Dvynių kaprizų ir pomėgių.

Vaikas - Dvyniai neryžtingas Svarstykles išves iš ramybės būsenos ir padės įveikti inerciją, privers veikti arba bent jau galvoti ir mąstyti. Bendraujantys Dvyniai su meile žiūri į savo mamą. Ji meistriškai įgyja draugų ir jis jai pavydi! Mama sugeba užmegzti santykius su visais!

Dvyniai lengvai užmezga paviršutiniškus „prieteliškus" santykius, Svarstyklės tuo tarpu žino, kaip susirasti tikrų draugų. Svarstyklės lepina Dvynį naujais žaislais ir gražiais daiktais. Dvynys yra toks žavingas, kad visada gali gauti tai, ko nori! Tačiau jeigu jis nueis per toli, tai net atlaidi mama - Svarstyklės nepataikaus jam ir pasakys „ne".

Svarstyklėms kartais atrodo juokinga, kaip lengvai Dvynys pakeičia savo sprendimus, kai atsiranda naujų, patrauklesnių galimybių, o mama negali apsispręsti ir ryžtis. Patikėkite, jos Dvynys čia atliks teigiamą vaidmenį, nes jis nekantrus ir visada ragins ją imtis veiksmų.

Abu mėgsta pakalbėti. Svarstykles užburia tai, kad jos Dvynys įvaldo šį meną labai anksti ir ilgi pokalbiai suteikia jiems abiems malonumą. Tačiau Svarstyklėms gali būti sunku ištverti kritinę Dvynių nuotaiką, juk jis daug gabesnis analizuoti, nei ji pati. Be to, Svarstyklės ne visada susidoroja su Dvynių veržlumu. Tačiau, abipusio bendravimo noras jiems padeda įveikti daug ką.

Skorpionas linkęs įsiskverbti į gelmes, į gyvenimo esmę, o Dvyniai yra laimingi gyvenimu paviršiuje - čia tiek daug įdomių dalykų. Vis dėlto, jie gali sugyventi kartu.

Sumanus Skorpionas supranta gyvenimo paslaptį ir prasmę, ir gali nuspėti kas vyksta nenuoramos vaiko galvoje. O Dvynio vaikiškas nekaltumas ir žaismingumas pajėgus prasiskverbti per barjerus, kuriais apsuptas Skorpionas. Dvyniai geba nukreipti Skorpiono dėmesį į atvirą pokalbį. Tačiau kai tik Dvyniai užsimirš,  Skorpionas vėl sandariai uždarys duris ir įsitikins, kad jo galia ir orumas nepatyrė žalos. Jis žino, kaip pažaboti neramų kūdikį ir padėti jam nusiraminti.

Iškalbūs Dvyniai priverčia Skorpioną - mamą kartas nuo karto užsikimšti ausis, nes ištverti visą tą jo čiauškėjimą kartais yra tiesiog neįmanoma! Tačiau, vaikas su savo aiškiai reginčiomis akimis ir gyvu protu yra jos, Skorpionės, pasididžiavimas. Energijos turi pakankamai abu, o mama lengvai valdo savo savitą „stebuklą".

Nerimauti Skorpionas pradeda tik tada, kai atrodo, kad Dvyniai jau išeina iš kontrolės ribų. Skorpionui malonu pripažinti, kad tvirtai vadovauja ir nepakęs net menkiausio pasipriešinimo iš mažojo Dvynio. Tačiau problemos gali kilti, nes Dvyniai nori jaustis nepriklausomi, todėl teks pagalvoti apie tai, kaip suteikiant daugiau laisvės išlaikyti Dvynį tam tikruose Skorpionui priimtinuose rėmuose. Ir reikėtų tai padaryti, nes tuomet Dvynys nebūtų liūdnas ir piktas, kas dar labiau erzina Skorpioną.

Motina - Skorpionė turi suprasti, kad Dvyniams reikia naujų įspūdžių ir nuolatinės įvykių kaitos, ir ji turi padėti tai gauti, nes vaikui - Dvyniams tai taip reikalinga. Mama - Skorpionas mėgsta laikyti namus tvarkingus, o ta rutina veda Dvynius melancholijos link. Dvyniai nori atmosferos, kuri leidžia veikti spontaniškai. Čia jau kiekvienas iš jų turi nusileisti, žinoma, jeigu jie nenori nuolat ginčytis.

Žvalumas, Dvynių linksmumas, Skorpionui patinka, tai šildo širdį ir neleidžia pernelyg rimtai pažvelgti į gyvenimą. Savo ruožtu, Dvyniams būtų gerai išmokti iš savo motinos atkaklumo. Jos stipri parama ateityje padės pasiekti jiems didžių dalykų.

Optimistiškas ir toliaregis Šaulys jau iš pat pradžių vaiką skatina ir jo energiją nukreipia reikiama linkme bei neleidžia įklimpti smulkmenose. Tėvams ir vaikui reikia daug laisvės ir nepriklausomybės, visi jie turi savo įsitikinimus bei norus kartu daug keliauti ir bendrauti su žmonėmis.

Šaulys į Dvynį žvelgia kaip į mažą suaugusį žmogų. Dvynys vertina galimybę gyventi be nereikalingų apribojimų ir globos. Mama - Šaulys energinga. Jos neerzina daugybė vaiko klausimų. Visą laiką jai tenka ieškoti atsakymų į įdomius vaiko klausimus, o tai juk smagu!

Mama - Šaulys moko savo mažąjį Dvynį linksmai ir išradingai, jis greitai pradeda kalbėti, skaityti ir rašyti. Mama džiaugiasi, kad turi tokį talentingą vaiką! Ji supranta ir žino, kaip reikia Dvynį sužavėti, kad mokymas pavirstų žaidimu. Ir tai visiškai įmanoma. Šaulys sugalvoja įdomių iškylų, kurios Dvyniui ir jo draugams padaro įspūdį, ir jie kartu sutaria, kur geriau praleisti laisvalaikį kitą kartą.

Mama - Šaulys visada juokauja su vaikais, džiaugiasi jų sąmojingais atsakymais, o svarbiausia - ji optimistiškai žvelgia į ateitį. Juk gyvenimas yra tam, kad džiaugtis juo, ir nereikia gaišti laiko! Ir tikrai bus gerai, tik reikia tuo tikėti.

Mama - Šaulys nusiteikusi bendrauti su žmonėmis labiau, nei jos Dvynys. Ji mėgsta padėti žmonėms ir visada pasiruošusi suteikti jiems naudingos informacijos. Be to, ji yra idealistė! Dvyniai pageidauja pramogų, ir nors jie daugeliu atžvilgių yra nepanašūs, mažasis Dvynys garbina savo mamą - Šaulį. Ji neleidžia jam nuobodžiauti, jų gyvenimas pilnas įspūdžių ir pokyčių. O su kokiu  malonumu Šaulys su Dvyniais kalbasi!

Tėvai, kurių Zodiako ženklas - Ožiaragis yra nedaugžodžiaujantys savidisciplinos, režimo ir tvarkos šalininkai. Ožiaragio akimis žvelgiant, Dvyniai į gyvenimą žiūri itin nerūpestingai ir pamiršta, ką jam aiškina tėvai.

Laikui bėgant, Ožiaragis pripras prie daugybės „neesminių, bereikalingų" vaiko klausimų, o mažasis Dvynys išmoks būti tikslesnis sakydamas norus ir reikšdamas mintis. Vaikas suteiks tėvams lankstumo ir gebėjimo suprasti vaiko džiaugsmą, o Ožiaragis padės Dvyniui tapti atsargesniu.

Protingoji - Ožiaragė mama su savo mažuoju neramiu Dvyniu ne visada suspės. Jis beveik be perstojo užbers klausimais, kažką dainuos, sugalvos vis naujų žaidimų, kartais itin triukšmingų... Galbūt visa tai ir yra žaisminga, bet Ožiaragis pavargsta nuo jų!

Ožiaragis nori, kad Dvynys daugiau panašėtų į pavyzdingą vaiką. Tiesa, niekas nė neneigia jo proto ir tai malonu. Ožiaragis stengsis, kad mokykloje Dvynys būtų geriausias ir jam padės skatindami daugiau mokytis ir išnaudoti savo galimybes.

Tačiau nereikėtų per daug Dvynių spausti, nes tie jo gabumai tik spontaniškai veiklai, kūrybai. Dvyniams pakankamai natūralu „šokinėti" nuo vieno užsiėmimo prie kito, ypač kai būna nuobodu.

Motina - Ožiaragis mano, kad reikia būti budriai ir pyksta, kai mato, jog jis švaisto laiką tuščiai. Dvyniai mėgsta žodinį bendravimą, pramogas, o tuo metu jo motina - Ožiaragė norėtų, kad jis rinktųsi sunkų darbą, nes nori, kad jis ateityje turėtų gerą reputaciją. Motinai teks suprasti, kad Dvynys gali daryti viską greičiau ir lengviau, nei ji pati, kad jam nerūpi, ką kiti apie jį galvoja.

Ožiaragių „sausokas" humoro jausmas ne visada suderinamas su Dvynių žodžių žaismu. Ir vis dėlto, Ožiaragis grožėsis savo Dvyniu, nes jis turi tiek daug gyvumo, smalsumo ir domėjimosi gyvenimu! Ožiaragiui patinka Dvynių pasitikėjimas savimi ir tai kaip jis natūraliai pritampa bet kurioje aplinkoje. O Dvynių gebėjimas kalbėti tiesiog stebina. Bet Ožiaragiui nepatinka Dvynių nesutramdomas „taškymasis" faktais! Ožiaragis bandys Dvynius tvirtai laikyti „jo kelyje" ir visada duos išmintingų patarimų, padės įgyvendinti geriausias gyvenimo idėjas. Tuo labiau, kad Dvyniams ne taip jau ir sudėtinga pasiekti sėkmę - reikia tik susikaupti.

Vandenis su Dvyniais iškart nuo pirmos minutės alsuoja tarpusavio meile. Abu yra logiški, mąstantys, racionalūs. Jie pasaulį suvokia ne per emocijas, o unikalaus intelekto dėka. Pasitikintis Dvynys savo tėvus mato kaip draugus, vienminčius, žavisi originaliu Vandenio stiliumi ir veiksmų laisve.

Nors Dvyniams nebūdinga maištinga Vandenio dvasia, tačiau vaikui patinka, kai gyvenime viskas vyksta savaime, o ne kai viskas paskaičiuojama minučių tikslumu. Vandeniai suteikia daug galimybių kūrybinei Dvynių veiklai, moko žvelgti į tolį, mąstyti plačiai ir lengvai eiti per gyvenimą. Ši porelė labiausiai panašėja į iškalbius draugus.

Mama Vandenis yra labai plačių interesų. Siekiant duoti peno jos Dvynių smalsiam protui, jis bus maloniai stebinamas įdomiomis knygomis, konstruktoriais ir kitomis netikėtomis dovanomis. Mama laiminga perduodama savo vaikui potraukį mokytis.

Ji, norėdama plėtoti jo socialinę sąmonę, bandys jį sužavėti žmonių gyvensenos problemomis bei politika. Deja, Dvynius jaudina savi poreikiai ir jie mano, kad visų pirma turėtų būti nenuobodu. Šių abiejų ženklų žmonės gyvena protu ir mažai priklauso nuo savų emocijų. Stiprūs meilės proveržiai visai ne jiems, nors jie, žinoma, vienas prie kito stipriai prisirišę.

Vandeniui patinka, kad jo vaikutis netrukdo gyventi nuosavą gyvenimą, o tuo pat metu Dvynys džiaugiasi, kad mama leidžia jam laisvai leisti laiką su draugais.

Mama itin bendraujanti - tuo jie panašūs. Tiesa, ji iš tų, kurios mėgsta būti viena iš grupės narių, ypač jeigu ji veikia žmonių gerovei. Na, o Dvyniams tiesiog malonu būti tarp gausių jos bičiulių, tarp kurių galima ir sužibėti.

Šių dviejų ženklų atstovai mėgsta visa tai kas nauja ir lengvai prisitaiko prie naujovių. Abu pilni gerų idėjų, tik mama geriau jas įgyvendina ir, žinoma, ji padės Dvyniui išsiaiškinti kuri iš jo idėjų gyvenime duos teigiamą rezultatą. Vandenis vertina Dvynių gebėjimą aiškintis ir jo netrikdo, kad šis daug ginčijasi, o tai suteikia žaismės. Tiesa, mama - Vandenis nori, kad vaikas nenukryptų nuo tiesos sakymo, nes tai - būtinybė... Na, o Dvynys mano, kad turėti tokią mamą - tai laimė!

Žuvys - tėvai panirę jausmų pasaulyje. Dvyniams tai yra svetima ir jiems atrodo, kad nuskęs plaukdami vien emocijų bangose. Bet abu ženklai (Dvyniai ir Žuvys) iš prigimties yra lankstūs ir jautrūs, bandantys suprasti kitus žmones ir vertina kiekvieną patirtį.

Jautrūs Žuvys - tėvai linkę proteguoti, apsaugoti savo vaiką, bet jis linksmas ir nelinkęs laikytis „motinos sijono", o nori pats sužinoti kas ir kaip pasaulyje vyksta.

Vaikas - Dvyniai yra realistas ir labai nori plėsti savo akiratį. Todėl, inertiškiems Žuvims - tėvams teks išplaukti iš savo svajonių ir atsakyti į daugybę Dvynių klausimų bei išmokti suvokti kitokį jų pasaulį. Mylinti mama - Žuvys apgobia savo atžalą šiluma ir gerove, bet kūdikio neramumas byloja, kad jis nuolat tolsta nuo jos.

Dvyniai neturi laiko jos glamonėms, todėl mama - Žuvys su savo gerais jausmais gali likti nereikalinga, nesuprasta. O jai - Žuviai, taip norėtųsi jausti nuolatinę meilę! Visgi mažasis Dvynys tikriausiai ją labai myli, juk ji tokia puiki jo klausytoja.

Mama - Žuvys daugiau emocinga ir intuityvi, nei jos logiškai mąstantis vaikas - Dvyniai. Tačiau nepaisant jų skirtumų, Žuvys visada leidžia savo vaikui būti pačiu savimi, t. y. galvoti, kalbėti, elgtis taip, kaip jis nori. O Dvyniams tai gyvybiškai svarbu. Tačiau, būna laiko tarpsnių, kai vaiko nuolatinis klausinėjimas vargina. Tuomet jai geriausia pabūti vienai ir truputį nusiraminti.

Ši mama moka juoktis kartu su savo Dvyniais ir gauna malonumą iš jo žaidimų, jeigu tik užtenka tam fizinių jėgų. Bet kaip jai suspėti su Dvynių žodžių akrobatika? Mamai būna pakankamai sunku, kai Dvyniai taikydamiesi į ją bando savo šmaikštumą...

Žuvys yra labai pažeidžiamos. Motina ne visada žino, kaip atsilaikyti prieš pernelyg „protingą" savo Dvynį. Kartais ji mano vaiką esant itin nerūpestingu, tačiau ir ji pati nemėgsta kietos disciplinos. Žuvims visgi teks nustatyti vaikui ribas. Jeigu bus nustatytos protingos taisyklės, Dvyniai sureaguos teisingai ir supras jų pagrįstumą.

Na, o Žuvims nėra būtina kaupti savo nepasitenkinimą, nes teks abiems pradėti bendrauti pakeltu tonu. Plepiems Dvyniams patinka, kaip jų motina bendrauja su žmonėmis. Ir kaip puiku, kad ji yra tokia išradinga ir gali ne tik rasti savo Dvyniui įdomių užsiėmimų, bet ir moko gyvenimo pačia plačiausia šio žodžio prasme.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis