Fotoreportažas iš įspūdingo 1 -ojo Rojaus gimtadienio FOTO

Vilnietė Simona Krasauskienė dalinasi savo įspūdžiais iš pirmojo sūnelio Rojaus gimtadienio. Moteris prisipažįsta, kad jį organizuoti jai buvo didelis iššūkis ir malonumas. Kviečiame pasižiūrėti ir pasisemti idėjų bei patarimų, kuriuos galėsite panaudoti rengdami saviškių gimtadienius. Pasakoja mama Simona.

Kaip organizuoti vaikų gimtadienius?

Dar niekada taip nelaukiau nė vienos šventės - nei Kalėdų, nei savo gimtadienio - nieko nelaukiau taip, kaip sūnelio Rojaus pirmojo gimtadienio. Pasiruošimas vyko kelias savaites, o planas brandintas kelis mėnesius: dekoracijos, vieta, saldumynai, maistas ir kt. Pagrindinis tikslas - laimingas mūsų vaikas ir Rojuko draugai, jų mamos bei mano artimiausios draugės.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Būti mama Lietuvoje ir Švedijoje: du skirtingi požiūriai
Tik vyrams: ko negalima daryti, kai jūsų žmona gimdo

Taigi, vieną gražią gegužės dieną lygiai prieš metus gimė mūsų šeimos didžiausias džiaugsmas - sūnus Rojus. Negaliu patikėti, kad taip greitai laikas prabėgo. Metai buvo fantastiški. Rojus augo sveikas ir linksmas, sutikau ir iš naujo atradau daug nuostabių žmonių. Todėl nusprendėme, kad reikia švęsti pirmąjį gimtadienį ne šeimos rate, o su visais brangiais žmonėmis. Bet apie viską iš pradžių...

Data - 2014 05 29

Jei švęsti, tai tik tikrąją dieną. Juk tądien tikrosios emocijos. Kaip gerai, kad daugelis svečių - vaikučius auginančios mamos, todėl joms derintis prie darbo grafiko nereikia. Nuoširdus ačiū tiems, kas suderino darbą bei laisvalaikį ir šventė kartu tas kelias valandas popiet.

Nuotaika

Veiklos vaikams buvo sočiai. Jie suposi sūpynėse, maudėsi kamuoliukuose, konstravo, statė savo namus iš minkštų detalių, žaidė, pūtė burbulus, gainiojo balionus, piešė zuikius, darėsi popierines ausytes, dalyvavo linksmoje zuikių fotosesijoje.

Mamos rašė linkėjimus ant fotodrobės, fotografavosi su pačių pieštais plakatais ir rašė ant jų Rojukui linkėjimus. Keturios valandos prabėgo kaip viena tobula akimirka. Sūnelis patyrė tiek daug emocijų - jis šoko, plojo, žaidė su vaikais, spygavo ir krykštavo. Tėvams nieko kito ir nereikia, tiesa? Pati nubraukiau kelias laimės ašaras. Man buvo svarbu matyti ne tik savo vaiką laimingą, bet ir jo draugus.

Nuotraukos - OKTO fotostudija:

Kur švęsti?

„Mažųjų valdos. Kūdikių akademija" - tai vieta, kur Rojus nuo pusės metų muzikuoja, dainuoja, šoka, mokosi. Tiesa, su pertraukomis. Čia interjeras gražus, šilta ir miela atmosfera, o svarbiausia - patinka vaikučiams. Viskas pritaikyta net mažiausiems ką tik gimusiems vaikeliams. Labai džiaugiausi šia vieta, nes Rojui čia patinka žaisti, o ir jo svečiams bei jų mamytėms buvo patogu: juk mažiausias svečias Idris, kuriam tik mėnuo.

Svečiai

Per šiuos metus sutikome nuostabių mamų su dar puikesniais vaikais. Kasdien dalijamės džiaugsmais, planuojame išvykas ir fotosesijas, šėlstame ir augame kartu. Rojaus draugai neišvengiamai tapo ir mūsų draugais, taigi didelės tetos šventė su mažaisiais. Tik brangūs žmonės ir tik artimiausi.

Gimtadienio tema - Zuikis Puikis. OKTO fotostudijos nuotr.

Tema - Zuikis Puikis

Kokiu meiliu žodeliu kvieti savo vaiką? „Zuikis, zuikelis, zuikutis" - skamba išties dažnai. Tad temos ilgai ieškoti nereikėjo. Tema - Zuikis Puikis. Kartu su vaikiškų dekoracijų kūrėjais sutarėme, kad pagaminsime visko, kas teikia džiaugsmą vaikams - vėjo malūnėliai, vėliavėlės, užsakiau šimtą helio balionų - koks gi gimtadienis be jų. Man labai patinka girliandos su vardais, todėl užsakėme ir ją.

Raidelės „Rojui 1" nuostabiai sugulė ant zuikučių ir atlaso juostelių. Dievinu mielas mažas staigmenas ir jaukias smulkmenėles , todėl kiekvienam mažajam svečiui padarėme po lauknešėlio dėžutę ir ją pripildėme įvairiausių gėrybių pagal gimtadienio temą: traškios mažos morkytės Zuikiams Puikiams, naminiai ledinukai morkytės ant žalių pagaliukų ir kitokių sveikuoliškų zuikių užkandėlių. O kaipgi zuikiai be varlyčių? E. Mieželaičio Zuikis Puikis irgi ryšėjo tokią. Taigi akcentas varlytė (peteliškė) buvo ir pas mus.

Vardiniai buteliukai - kiekvienam gimtadienio svečiui. OKTO fotostudijos nuotr.

Kokia vaikų šventė be balionų? Mūsų mažasis labai džiaugiasi helio balionais, taigi šimtas jų skraidė ir džiugino mažuosius. „Bėga zuikis, žydi gėlės, čiulba ulba volungėlės", - rašė E. Mieželaitis, todėl ir Rojaus gimtadienio muzika parinkome paukštelių čiulbėjimą, kartais pasikeičiantį į mėgstamas dainas, kad vaikai pašoktų. Jie šoka - ir dar kaip. Gėlės žydėjo zuikiams bėgiojant, kadangi mūsų gėlės buvo iš balionų, jos ne tik žydėjo, bet ir skraidė.

Maistas ir saldumynai

Šventės valgiaraštis kruopščiai suderintas su maisto tiekėja „Spoon to the Moon". Moku ir mielai gaminu, bet nenorėjau prieš sūnaus gimtadienį visą dieną sukiotis virtuvėje. Kodėl ją rinkausi? Ji pati mama, todėl man patiko, kad naudoja tik kokybiškus ir gerus produktus, be to, puikiai žino, kas tinka ir patinka vaikams. Judrė man padėjo sudėlioti valgiaraštį vaikams ir mamoms.

Nevalgiems vaikams patiks gražiai patiektas maistas. OKTO fotostudijos nuotr.

Mažieji svečiai neseniai pradėjo valgyti kietą maistą, todėl man buvo svarbu, kad nebūtų medaus ir kitų jiems draudžiamų maisto produktų. Valgiai labai įvairūs - nuo daržovių ir vaisių asorti su jogurtukais iki vieno kąsnio užkandėlių.

Nuotraukos - OKTO fotostudija:

Grąžinome ant stalo populiarius tarybinius vaflius. Mmmm... kaip skanu. Pamenu, mano močiutė tokius kepdavo. Norėjau, kad ir mamoms būtų sveiki užkandžiai, todėl jos ragavo įvairius daržovių ir sūrių pyragus, užtepėles bei užkandėles. Ir kaipgi be saldumynų - prancūziškų pyragaičių, putėsių ir jo didenybės torto. Labai miela mergina Liucina Rimgailė padėjo šiuo klausimu. Ji iškepė tobulą tortą ir daug keksiukų. Viskas atrodė dieviškai gražiai, o skonis - mmmmm... Kai sakom, kad norim dangiškų migdolų, tai ko nors panašaus į šiuos saldumynus.

Šventė prabėgo kaip tobula akimirka. Prisiekiau sau, kad kasmet vaikų gimtadieniai bus vis linksmesni, spalvotesni ir tokie, kokie jiems patinka. Didžiausias džiaugsmas matyti laimingus vaikus.

10 patarimų, planuojantiems vaikų gimtadienius:

  1. Nustatykite biudžetą;

  2. Išsirinkite daugumai svečių patogią datą ir laiką;

  3. Sudarykite svečių sąrašą ir pagal amžiaus grupes sugalvokite pramogas;

  4. Išsirinkite temą ir suraskite dekoratorius;

  5. Nuspręskite, kur švęsite ir išsiaiškinkite kiek, ko ir kaip toji vieta suteikia;

  6. Pasirūpinkite maistu ir gėrimais;

  7. Nepamirškite fotografo, o patys telefonu ar vaizdo kamera užfiksuokite kelias akimirkas;

  8. Nepamirškite kvietimo. Jis gali būti popierinis, elektroninis ar kt.

  9. Jei tik leidžia galimybės, visko nedarykite patys. Pasamdykite žmones, kurie pasirūpins, kad maistas būtų patiektas, gėrimai supilstyti, dekoracijos sudėliotos. Jūsų pagrindinis tikslas - švęsti. Tai ir darykite.

  10. Linksminkitės kartu su vaikais.

Sėkmės!

Simona Krasauskienė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis